Technicus elektrotechniek
Waternet
Amsterdam Zuidoost
1 dag geleden

Wat ga je doen en waar draag je aan bij?

Als Technicus zorg je voor het begeleiden en het uitvoeren van 2e lijns installatie-, onderhoud- en beheerwerkzaamheden op elektrotechnisch gebied, dit in zowel de laag, als hoogspanning installaties, conform de NEN 3140 en NEN 3840.

Naast het uitvoeren van preventief onderhoud, wrijf je in je handen als je een ingewikkelde storing mag oplossen. Techniek verricht het 2e lijns onderhoud voor Afvalwater, Drinkwater én Watersystemen.

Mogelijkheden genoeg dus om je in verschillende processen en installaties te ontwikkelen. Hoe mooi kan deze uitdaging en variatie zijn! Daarnaast zijn we altijd op zoek naar hoe dingen beter kunnen.

Daarom wordt er ook van jou flexibiliteit verwacht. Je administratie hou je bij in het onderhoudssysteem Maximo. Techniek is de eerste afdeling die het Waternet brede onderhoudsmanagementsysteem Maximo volledig in gebruik gaat nemen.

Ook dat is weer spannend! Verder hou jij tekeningen bij en doe je aan wettelijk verplichte keuringen of houdt hierop toezicht en koppelt de bijzonderheden terug aan werkvoorbereider en operationeel installatieverantwoordelijke.

Welkom in het team

Elektrotechniek is één van de vakteams binnen de afdeling Techniek. Deze afdeling heeft daarnaast de vakteams Werktuigbouw, Bouw- en Civiel Technisch, en Onderhoudsmanagement.

Een grote diversiteit aan disciplines die het onderhoud in samenhang moeten doen. Jouw 40 collega’s van elektrotechniek werken vanuit een aantal locaties : Amsterdam West, Spaklerweg Amsterdam, Mijdrecht, Horstermeer maar ok Leiduin, Weesperkarspel.

Binnen Techniek gaan wij naast de storingen steeds meer over naar blokonderhoud. Hierbij bestaat de mogelijkheid dat je met al deze 44 elektrotechnici gaat samenwerken.

Hoe leuk kan dat zijn? Wisselende locaties en wisselende collega’s, van oud en jong, ervaren en groen. Natuurlijk duurt het even voordat je iedereen kent maar naast het werk zelf, zagen wij in de zomermaanden jaarlijks het jaar door met een BBQ en hebben wij met de vakteams ons jaarlijkse uitje.

Ook bij ons geldt het kan elke dag feest zijn maar dan moet je wel zelf de slingers ophangen . Binnen Waternet en onze afdeling spelen heel veel ontwikkelingen.

Sleutelen blijft de basis maar omdat de mensen de key zijn, worden steeds meer collega’s betrokken om input te leveren bij tal van nieuwe ontwikkelingen zoals blokonderhoud, het optimaliseren van het (ver)nieuwde onderhoudsbeheersysteem (Maximo) en de weg naar conditie gestuurd onderhoud.

Samen zullen wij al deze uitdagingen moeten realiseren en ook jij kan hier een rol in spelen.

Wat breng je mee?

Jij bent een aanpakker die het niet erg vindt om op verschillende locaties te werken. Met jouw MBO-niveau 3 of 4 richting elektrotechniek (er zijn studiemogelijkheden om niveau 4 te behalen) Dit zelfde geldt voor de veiligheid certificering vakbekwaam persoon (VP) laag en hoogspanningen, met een aantal jaar ervaring op zak, weet je precies wat je moet doen maar je durft ook fouten te maken, als je er maar van leert.

Je vindt het leuk om kennis over te dragen en samenwerken maakt jouw dag een stuk leuker. Sowieso lig je wel lekker in teams, maar natuurlijk vind je het ook niet erg even een dagje zelfstandig te werken.

Deze functie biedt de mogelijkheid om door te groeien naar senior technicus of andere functie, dit is afhankelijk van je specifieke kennis en ervaring en verdere talenten.

Wachtdienst lopen kan onderdeel van de toekomstige functie zijn, er geldt ook een toeslag bezwarende werkzaamheden.

Dit krijg je ervoor terug

Als je bij Waternet werkt, heb je uitstekende arbeidsvoorwaarden :

 • Max € 3.336,- (schaal 7) per maand voor 36 uur per week
 • Een arbeidsovereenkomst voor de duur van 1 jaar met de mogelijkheid op een vast contract
 • Maar liefst 21% van jouw maandsalaris ontvang je extra. Uit te betalen in extra vrije dagen, een opleiding of salaris
 • Voor deze fysiek zware functie, ontvang je een toeslag van € 72,- bruto per maand
 • Wachtdienst lopen kan van toepassing zijn, hiervoor geldt een wachtdienst toeslag
 • Je werkt thuis of op kantoor, afhankelijk van je werkzaamheden
 • Een ruim opleidingsbudget van € 6.000,- voor jou persoonlijk
 • Reiskostenvergoeding of een thuiswerkvergoeding van € 3,- netto per thuiswerkdag
 • Een vergoeding van maximaal € 850,- om je thuiswerkplek in te richten
 • Een pensioenfonds via het ABP
 • Werken bij Waternet

  Bij Waternet werk je met een uniek product : water. Samen met zo’n 2000 collega’s zorgen we voor veilig drinkwater, schone grachten, rivieren en droge voeten.

  Waternet werkt met de nieuwste technieken en is bijna 100% klimaatneutraal. Bij ons werken echte vakmensen : van dijkinspecteur tot dataspecialist en van techneut tot teamleider.

  Al deze betrokken medewerkers maken Waternet samen tot een werkgever waar je jezelf kan zijn. Wij stimuleren je om elke dag een stukje beter te worden.

  Je vindt dan ook een groot aanbod aan opleidingen en trainingen bij onze eigen Waternet Academie.

  Wij vragen onze nieuwe medewerkers om een geldige Verklaring Omtrent het Gedrag. Een assessment kan onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier