Medewerker Verwerken en Behandelen
Start People
Almere, NL
8 dagen geleden

Wat ga je doen?

Heb jij minimaal een HBO werk- en denkniveau en beschik jij over goede schriftelijke en communicatieve vaardigheden? Ben jij flexibel en heb jij een service verlenende instelling?

Houd jij daarnaast het hoofd koel in drukke tijden en kun jij in het Engels een gesprek voeren? Wij zijn dan op zoek naar jou!

Binnen het project Brexit’ bestaan je werkzaamheden als behandelaar uit een aantal administratieve taken en uit besliswerkzaamheden.

De administratieve taken betreffen bijvoorbeeld het opvoeren en meta-dateren van poststukken en het koppelen van deze stukken aan de klant.

Jij voert aanvragen voor een verblijfsvergunning op en doet via databases van ketenpartners verschillende checks op het gebied van Openbare Orde, Middelen, Inburgering en Basisregistratie Personen.

Jouw besliswerkzaamheden bestaan uit het (procedureel) voorbereiden van een zaak, het zo nodig verzamelen van aanvullende informatie en het vormen van een oordeel over de zaak aan de hand van instructies en afspraken afgeleid van de Algemene Wet Bestuursrecht, de Vreemdelingenwet 2000 en de Rijkswet op het Nederlanderschap.

Jij neemt en ondertekent de beslissing indien er sprake is van een positieve beoordeling / inwilliging, of anders schakel jij de zaak op.

Tevens voer jij in voorkomende gevallen zorg voor het procedureel afhandelen van de zaak. Jij verstrekt tot slot informatie aan in-

en externe functionarissen met betrekking tot de aanvraag of het dossier.

Wie ben je?

 • Jij beschikt over minimaal een HBO werk- en denkniveau : bij voorkeur HBO opleiding in een juridische richting;
 • Jij beschikt over een probleemoplossend en organiserend vermogen en jij bent taakbewust;
 • Jij kunt zowel zelfstandig als in teamverband werken;
 • Jij bent stressbestendig;
 • Jij bent vaardig in het werken in en raadplegen van geautomatiseerde systemen;
 • Jouw schriftelijke en communicatieve vaardigheden zijn goed;
 • Je kunt je goed verstaanbaar maken in de Engelse taal.
 • Over het bedrijf

  De Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) voert het vreemdelingenbeleid in Nederland uit. Dat betekent dat de IND alle verblijfsaanvragen beoordeelt van mensen die in Nederland willen wonen of die graag Nederlander willen worden.

  Bij de IND wordt elke aanvraag afzonderlijk getoetst aan de regels van het vreemdelingenbeleid. Dat betekent dat er goed wordt geluistd naar het verhaal van elke aanvrager zodat elke beslissing die wordt genomen, recht doet aan ieders persoonlijke situatie.

  Voor de IND behandel jij als Medewerker Verwerken en Behandelen aanvragen voor verblijf in Nederland. Binnen het project Brexit’ worden aanvragen behandeld van staatsburgers van het Verenigd Koninkrijk die na het sluiten van een Brexit-

  deal geen EU-burger zijn en voor rechtmatig verblijf in Nederland een verblijfsvergunning moeten aanvragen.

  Wat bieden wij jou?

 • Het gaat om tijdelijke werkzaamheden voor de duur van 12-21 maanden;
 • Jij kunt daarnaast gevraagd worden op specifieke dagen van de week te werken;
 • Werklocatie is goed bereikbaar met het openbaar vervoer (OV). OV kosten worden voor 100% vergoed.
 • Aantal uren per week : 32-36 uur (part-time / full-time)

  Waardering : schaal 7 BBRA (bruto uurloon : 2312,00 3013,00)

  Deel deze vacature

  Solliciteren
  Bij de favorieten invoegen
  Verwijder van favorieten
  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, geef ik neuvoo toestemming om mijn gegevens te verwerken en mij e-mailwaarschuwingen te sturen, zoals beschreven in neuvoo's Privacybeleid . Ik kan mijn toestemming intrekken of me op elk moment afmelden.
  voortzetten
  Aanvraagformulier