Gezocht: Linux / SIEM (Security) engineer te Arnhem
CareerValue B.V.
Arnhem, NL
1 dag geleden

Als mogelijk aanstaand SIEM engineer maak je onderdeel uit van het reeds bestaande security team binnen het SOC van mijn deze specifieke organisatie.

Je belangrijkste taak is het technisch aansluiten van diverse logbronnen op de gebruikte infra en het security portal alsmede het analyseren van mogelijke bedreigingen in het netwerk.

Ook het correleren van security events tot security alarmen / incidenten behoort tot jouw directe werkzaamheden in deze functie.

Primair zul je je in deze functie dus veelal bezig gaan houden met met het aansluiten van data bronnen (netwerk data, log data en cloud data), het schrijven van parsers / plugins en het configureren van use cases.

Ook wordt je onderdeel van het use case management team zodat je zeer goed opgevangen zult gaan worden.

Overige werkzaamheden in deze functie zijn :

 • Doorvoeren van major changes aan de netwerkomgevingen;
 • Afhandelen van incidenten, storingen en overige;
 • Inrichten en in stand houden van nieuwe omgevingen en tools;
 • Optimaliseren van complexe IT security oplossingen.
 • Functie-eisen :

  Als technisch engineer ben je iemand met een aantoonbare werkervaring in een soortgelijke functie of als Linux engineer. Het is dan ook een eis dat je goed op de hoogte bent van de nieuwste ontwikkelingen binnen de seccurity en netwerkwereld alsmede moet je goed uit de voeten kunnen met het doen van onderhoud aan diverse switches, firewalls en routers.

  Daarnaast beschikt je bij voorkeur ook over ervaring met diverse scripting methodieken waaronder Python of Ansible . Verder is het belangrijk om in deze functie te beschikken over een open werkhouding en een goede dosis humor!

  Overige eisen aan deze functie zijn :

 • Minimaal MBO niveau 4 als systeem- netwerkbeheerder en CCNA;
 • Aantoonbare kennis en ervaring van / met Linux en reguliere expressies;
 • Ervaring met security scripting en / of security analyse;
 • Ervaring met het loggen van events via een ticketsysteem;
 • Een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.
 • Bedrijfsomschrijving :

  Voor deze bijzondere security grootheid uit de regio van Arnhem ben ik zoekende naar een zeer gedreven security specialist op het gebied van infrastructuur en cybercrime .

  Deze organisatie is zoals omschreven erg bijzonder; zo staat zij binnen Nederland bekend als één van de grootste spelers op het gebied van fullservice securityoplossingen waar zij zich de afgelopen jaren volledig in heeft gespecialiseerd.

  Zodoende is zij dan ook enorm sterk geworden in het aanbieden van security gerelateerde kwaliteitsproducten welke zij zelf volledig ontwikkelt en op de markt uitzet ten behoeve van een veilige / betere online wereld.

  Verder is deze klant het beste te typeren als een gezellige en informele organisatie waar gewerkt wordt met een 'hands-on' mentaliteit.

  Zo zijn de werkzaamheden binnen deze organisatie resultaatgericht waar de werkzaamheden uitgevoerd worden door multi gedsciplineerde teams bestaande uit developers, engineers, consultants en architecten.

  Kortom, binnen deze organisatie werkt iedereen gezamenlijk mee aan een groter goed wat dan ook zeer sterk terug te merken is in de bedrijfscultuur, de diverse uitjes, de sfeer en uiteraard de uitgebreide mogelijkheden ter zelfontplooiing waar intern enorm veel waarde aan gehecht wordt.

  Solliciteren
  Bij de favorieten invoegen
  Verwijder van favorieten
  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, geef ik neuvoo toestemming om mijn gegevens te verwerken en mij e-mailwaarschuwingen te sturen, zoals beschreven in neuvoo's Privacybeleid . Ik kan mijn toestemming intrekken of me op elk moment afmelden.
  voortzetten
  Aanvraagformulier