Ondernemer. Handelaar. Manager. Bouwer. (MT-lid)
Velde
's-Hertogenbosch, Noord-Brabant, nl
6 dagen geleden
source : Jobbird

Wat is jouw opdracht?

Deze technische handelsorganisatie kent de afdeling Gebruikt Materiaal, waar materiaal dat retour komt uit lopende projecten een nieuwe bestemming krijgt.

Jouw opdracht is het verder ontwikkelen van de afdeling met als doel een hogere omzet en rendementsbijdrage binnen de organisatie.

Dit weet je te realiseren door de bestaande afzetkanalen zo effectief mogelijk te benutten en door daarnaast actief op zoek te gaan naar nieuwe mogelijkheden met als doel het verder uitbouwen van rendabele lange termijn partnerships!

Hoe ga je dat aanpakken?

Voor deze positie zijn enkel je management vaardigheden niet genoeg. Om hierin te kunnen slagen is ondernemerschap, een scherp commercieel gevoel (handelsgeest) en de creativiteit om buiten bestaande kaders te denken essentieel.

In deze uitdagende operationele managementrol bouw je aan de gestage groei van de handel in gebruikte materialen en bouw je de afdeling op gestructureerde en planmatige wijze verder uit.

Dit vergt een echte hands-on mentaliteit waarbij je naast het aansturen van enkele medewerkers, zelf proactief op zoek gaat naar nieuwe kansen en mogelijkheden in de markt, zowel nationaal als internationaal.

Je bent in staat om snel te schakelen tussen verschillende partijen en bent naast de verkoop ook nauw betrokken bij de inkoop van gebruikte materialen.

Kenmerkend aan jouw manier van handel drijven is een conceptmatige werk- en denkwijze waarbij je te allen tijde een long-

term focus hanteert. Met jouw afdeling lever je een wezenlijke bijdrage aan het rendement van de organisatie.

Het is in deze rol cruciaal om niet alleen de bestaande afzetkanalen optimaal te benutten maar ook actief nieuwe afnemers in nieuwe markten te benaderen.

Jouw commerciële creativiteit en vermogen om out of the box te denken, stellen jou in staat om in te spelen op nieuwe afzetmogelijkheden.

Je focus is hierdoor veelal naar buiten gericht waarbij je regelmatig naast de collega’s van je eigen afdeling, nauw contact hebt en samenwerkt met andere afdelingen binnen de organisatie.

Daarnaast draag je als MT-lid actief bij aan de strategische keuzes en ontwikkelingen van de organisatie. Vanuit jouw rol als Manager Gebruikt Materiaal kun je bijvoorbeeld denken aan de toegenomen aandacht voor duurzaamheid en het effect hiervan op jouw business.

Je werkt primair vanuit het hoofdkantoor, gevestigd in het midden van het land , maar je bent ook regelmatig onderweg om je netwerk uit te breiden en deals te realiseren.

Je rapporteert in deze functie rechtstreeks aan de directie.

Wat breng je daarvoor mee?

 • Je bent een ondernemer pur sang en beschikt over een sterke dosis handelsgeest
 • Ruime hoeveelheid ervaring in het aansturen van kleine tot middelgrote teams
 • Commercieel en analytisch sterk, affiniteit met techniek
 • Ruime sales(management) en / of inkoop ervaring, bij voorkeur met een achtergrond in de aannemerij
 • Een gestructureerde werkwijze met een langetermijnvisie
 • Ervaring met complexe trajecten / vraagstukken is een pré
 • HBO werk- en denkniveau, bij voorkeur een technische, commerciële of bedrijfskundige studieachtergrond
 • Goede communicatieve vaardigheden in het Nederlands en Engels. Duits is een pré
 • Woonachtig centraal in Nederland
 • Wat krijg je ervoor terug?

 • Werken voor een gerenommeerde technische handelsorganisatie
 • Een grote hoeveelheid verantwoordelijkheid en ruimte om te ondernemen
 • Volop ruimte voor eigen inbreng en initiatieven
 • Werken met collega’s die over veel kennis en expertise beschikken
 • Een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden
 • Waar ga je dit doen?

  Onze opdrachtgever is een technische handelsorganisatie en onderdeel van een sterk internationaal concern met meer dan 100 medewerkers in Nederland.

  De organisatie heeft een lange historie en staat bekend als een gerenommeerd bedrijf met een sterke marktpositie. Kenmerkend aan de organisatie is een hoge mate van specialistische kennis en kwalitatief hoogwaardige producten en service.

  Het bedrijf is gevestigd in het midden van Nederland en werkt zowel met nationale als internationale partners.

  Heb je interesse?

  Interesse in deze functie? Reageer dan snel! Voor meer informatie over deze vacature (X181) kun je contact opnemen met Peter Paardekooper of Aryan Banaei op het nummer 088-6070100.

  Solliciteren
  Bij de favorieten invoegen
  Verwijder van favorieten
  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, geef ik neuvoo toestemming om mijn gegevens te verwerken en mij e-mailwaarschuwingen te sturen, zoals beschreven in neuvoo's Privacybeleid . Ik kan mijn toestemming intrekken of me op elk moment afmelden.
  voortzetten
  Aanvraagformulier