Begeleider MVG Cariljonplein 3
Amerpoort
Baarn
6 dagen geleden

Hoe ziet jouw nieuwe werkplek eruit

Cariljonplein 3 is een woning die ruimte biedt aan (jong) volwassenen met een ernstige tot zeer ernstige verstandelijke beperking en moeilijk verstaanbaar gedrag.

Er wonen op dit moment 6 (jong) volwassenen vanaf 20 jaar die behoefte hebben aan een uitdagend en gevuld dagprogramma. Daarnaast hebben zij ondersteuning nodig binnen de ADL en andere dagelijkse activiteiten.

Er wordt veel aandacht besteed aan de invulling van vrije tijd, waarbij bewegingsactiviteiten een belangrijke rol spelen.

Doordat zij zich verbaal niet kunnen uitdrukken, wordt er gewerkt met specifieke communicatiemiddelen zoals pictogrammen, verwijzers en gebaren.

Je komt terecht in een gedreven team wat volop in ontwikkeling is. Teamgevoel en samen ontwikkelen zijn daarom belangrijke thema's.

Binnen Amerpoort wordt er gewerkt volgens Spoor A : de visie en werkwijze op het werken met cliënten met moeilijk verstaanbaar gedrag (MVG).

Het doel van Spoor A is om de cliënt het gewone leven te laten ervaren. Iedere cliënt heeft recht op een onvoorwaardelijke ondersteuningsrelatie, een uitdagend en evenwichtig dagprogramma en een groei naar minder afhankelijkheid en meer kwaliteit van leven.

Op Nieuwenoord streven wij naar nauwe samenwerking tussen dagbesteding en wonen en hebben teams hierin samenwerkingsverbanden.

Dit betekent dat medewerkers zowel ingezet kunnen worden op dagbesteding vanuit het team wonen als in wonen vanuit het team dagbesteding.

Wat mag je doen

Jij zorgt als Begeleider MVG voor veiligheid en duidelijkheid voor (jong) volwassenen met een ernstige tot zeer ernstige verstandelijke beperking.

Deze cliënten vertonen gedrag wat moeilijk te verstaan is voor de buitenwereld () en hebben intensieve, gespecialiseerde begeleiding nodig.

Je geeft hen het vertrouwen dat jullie elke dag een stap verder komen, ondanks dat dit soms voor lastige situaties kan zorgen.

Gedragsproblematiek en (fysieke en verbale) agressie is in meer en mindere mate toch regelmatig aan de orde. Het moeilijk verstaanbare gedrag kan je zien als een manier van communiceren en kan worden veroorzaakt door bijvoorbeeld autisme, een hechtingsstoornis of andere psychiatrische / psychische problematieken.

De bewoners van deze groepen vragen van jou als begeleider dat je zelfs de kleinste signalen kan opvangen. Doordat sommige cliënten zich verbaal niet kunnen uitdrukken, werk je met specifieke communicatiemiddelen zoals pictogrammen, verwijzers en gebaren.

Jij vindt het een uitdaging om samen met je nieuwe team de locatie verder te ontwikkelen!

Hoe waarderen wij jou

Werken in een taakvolwassen (zelf organiserend) team. Iedere medewerker krijgt een introductiedag moeilijk verstaanbaar gedrag aangeboden die betrekking heeft op omgang met moeilijk verstaanbaar gedrag, een medicatie cursus en eerste hulp bij epilepsie en een training fysieke weerbaarheid.

Ruime opleidingsmogelijkheden binnen Amerpoort zoals de leergang MVG. Een jaarcontract van 24-32 uur per week, met uitzicht op een vast contract bij goed functioneren en ongewijzigde omstandigheden.

Afhankelijk van je opleiding en werkervaring kom je in dienst als : Begeleider : met een bruto maand salaris van min. €2.

025- en max. €2.993,- (FWG 40) bij een 36-urige werkweek conform de . Assistent Begeleider : met een bruto maand salaris van min.

€1.920- en max. €2.853,- (FWG 35) bij een 36-urige werkweek conform de . Gunstige secundaire , zoals collectieve verzekeringen, 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,33%.

Deelname aan Meerkeuzesysteem Arbeidsvoorwaarden (MKA) en een gratis cultuurlidmaatschap van

Wat breng jij mee

Je hebt werkervaring of stage-ervaring in het begeleiden van cliënten met moeilijk verstaanbaar gedrag. Je hebt een relevante afgeronde mbo-opleiding (op minimaal niveau 3), bijvoorbeeld MMZ of begeleider specifieke doelgroepen Je kunt ingrijpen en adequaat handelen bij conflictsituaties.

Je kunt spanning bij de bewoners tijdig signaleren en daarop inspelen. Er kan sprake zijn van psychische belasting bij het werken in -soms- onveilig aandoende situaties.

Je hebt passie voor het werken met mensen met een ernstige verstandelijke beperking en autisme. Je bent flexibel inzetbaar voor ochtend- en avonddiensten, op zowel weekenden en op feestdagen (op deze locatie is een vaste nachtdienst aanwezig.

Hierdoor draai jij géén nacht- of slaapdiensten).

deze vacature melden
checkmark

Thank you for reporting this job!

Your feedback will help us improve the quality of our services.

Solliciteren
Mijn E-mail
Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
Doorgaan
Aanvraagformulier