NL - Data Engineer
PA Consulting
Utrecht, Netherlands
20 uur geleden

Job Description

Voor onze AI & Data Analytics team in Nederland zijn wij op zoek naar :

Junior) Data Engineers

AI and Data Analytics opdrachtgevers inzicht geven op basis van data analyse

PA Consulting Group s Artificial Intelligence and Data Analytics capability group helpt haar klanten om waardevolle inzichten te geven op basis van complexe kwantitatieve en kwalitatieve data, en om hiermee hun belangrijkste (business) prioriteiten te begrijpen en te vormen.

Met behulp van advanced modelling en analytics, ondersteunen we het (senior) management van onze klanten in het beantwoorden van lastige (management-)vraagstukken en voorzien hen van een onderbouwde en gevisualiseerde diagnose om inzicht te krijgen en een oplossingsrichting te bieden.

We ontwerpen een aanpak voor het verbeteren van de performance van de organisatie door een geïntegreerd gebruik van analytics, en ontwikkelen geavanceerde business intelligence tools en dashboards die klanten een continue en onderbouwd inzicht geven in hun prestaties.

De rol

Bovenstaande klinkt mooi, maar hoe vertaalt zich dat naar projecten en jouw rol daar in? Denk daarbij aan :

 • Koppeling maken van financiële data met marketing data met behulp van het inzetten van een schaalbare Hadoop-omgeving
 • Schijnbaar onmogelijk te koppelen data van verschillende takken van een grote bank-verzekeraar bij elkaar brengen en te stroomlijnen
 • Oplossing bieden om met nieuwe techniek een traditioneel datawarehouse toekomstgericht te maken en sneller te kunnen vullen en operationeel te maken
 • Belangrijkste doel van jouw rol is het bouwen van systemen voor het verwerken (inname, transformeren, opslaan en analyseren) van (grote hoeveelheden) data om daarmee business vragen te (helpen) beantwoorden.

  Een (junior) data engineer begrijpt strategische en operationele vraagstellingen, en kan deze vertalen naar implementaties van datastromen, transformaties en analyses en praktisch uitvoerbare organisatieverbeteringen.

  Job Requirements

  Persoonlijke en professionele kwaliteiten

 • Sterke analytische en probleemoplossende vaardigheden, bewezen door een HBO or universitaire opleidingsachtergrond. Een titel behaald aan een TU of een duidelijk bèta profiel is daarbij duidelijk een pre.
 • Kennis van het bouwen van dataflows en data visualisatietechnieken, en van het operationaliseren van datastromen in vaak complexe omgevingen
 • Kennis van het (opzetten, configureren en beheren) van Linux (CentOS, Archlinux, Ubuntu) en Windows-systemen
 • Ervaring met RDBMS-en zoals MS SQL Server, Oracle, MySQL, PostgreSQL, Hive
 • Inzicht en interesse in NoSQL systemen zoals MongoDB, Couchdb en key-value stores zoals Cassandra, Hbase, dataflow systemen zoals Apache Kafka, Nifi, en IaaS en PaaS omgevingen (bijv MS Azure, Amazon Web Services, Google Cloud Platform)
 • Geen angst in het programmeren en ontwikkelen in bijv Python, SQL en Pig Latin, bash, javascripts
 • Kennis van data management en data logistieke tools zoals, maar niet beperkt tot Talend, Informatica, Denodo, Collibra
 • Remarks in de code, documentatie, automatisch testen en meta-data zitten in jouw systeem verankerd anders kun je er over 3 maanden niets meer mee! .
 • Daar spreek je anderen ook op aan.

 • Sterke communicatie- en beïnvloedingsvaardigheden in zowel het Nederlands als in het Engels, goede organisatiesensitiviteit
 • Sterke klantfocus, ambitieus, ondernemend en collegiaal, een motiverende persoonlijke en authentieke stijl, team player
 • Initiatiefrijk, energie, drive en vasthoudendheid waarmee delivery gegarandeerd wordt
 • Bereidheid om ook internationaal te werken
 • About PA Consulting Group

  PA. Bringing Ingenuity to Life.

  An innovation and transformation consultancy, we believe in the power of ingenuity to build a positive human future in a technology-driven world.

  As strategies, technologies and innovation collide, we turn complexity into opportunity.

  Our diverse teams of experts combine innovative thinking and breakthrough technologies to progress further, faster. Our clients adapt and transform, and together we achieve enduring results.

  We are over 2,600 specialists in consumer, defence and security, energy and utilities, financial services, government, healthcare, life sciences, manufacturing, and transport, travel and logistics.

  And we operate globally from offices across the Americas, Europe, the Nordics and the Gulf.

  BRIGHT FUTURES FOR BRILLIANT MINDS.

  We believe in the power of ingenuity to build a positive human future in a technology-driven world. Our diverse teams of experts combine innovative thinking and breakthrough technologies to progress further, faster.

  And we’re growing. If you’re an innovative thinker looking to take your career forward, now’s the time to join PA.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier