Cloud Solutions Architect
Sentia
Rotterdam
1 dag geleden

Voor onze strategische klanten zijn wij opzoek naar een Cloud Solutions Architect die als primair aanspreekpunt fungeert en in staat voor de coherentie tussen alle lopende projecten, productieomgevingen en de intake van nieuwe workload projecten voor het team.

Sentia heeft een grote groep aansprekende klanten en heeft met deze klanten een nauwe band, wat resulteert in een 100% outsourcing recommendation score volgens Giarte.

Sentia heeft de doelstelling om de komende jaren te groeien bij onze bestaande klanten. Daarnaast willen wij graag nieuwe aansprekende klanten toevoegen aan de Sentia familie, en daarvoor hebben wij jou nodig! Voor onze klanten ontwerpen, beheren en managen wij hun IT-omgeving en onderliggende infrastructuur op Amazon Web Services, Microsoft Azure en onze Sentia Cloud.

Wat wij bieden

Wij vinden het belangrijk dat je jezelf volop kunt ontwikkelen bij Sentia en we zullen er dan ook alles aan doen om je die mogelijkheid te bieden.

Je zult merken dat je werkt in een aangename omgeving met gedreven collega’s. Daarnaast kun je het volgende verwachten :

Een functie voor 40 uur per week met flexibele werktijden

Een uitdagende werkomgeving waarin je werkt met de nieuwste innovaties op het gebied van Cloud

De mogelijkheid om te werken met de meest gave klanten in de markt

Een goed salaris tussen de € 4.500,- en € 6.400,- afhankelijk van ervaring en een bonusregeling

De mogelijkheid om je dag zelf in te delen en thuis te werken

Veel groeimogelijkheden, zowel persoonlijk als professioneel

Een leaseauto

Samenwerken met een enthousiast team op de mooiste kantoorlocaties in Nederland

25 vakantiedagen

 • Wij vergoeden jouw mobiele telefoon en internetvergoeding voor thuis;
 • Leuke feestjes met het team en Sentia!

  Jij hebt

 • Een duidelijke visie op Cloud Architecturen en hun toekomstige doorontwikkeling;
 • Aantoonbare ervaring met Public Cloud Technologieën : Ervaring in met name Azure is een pré maar geen vereiste;
 • Algemene ervaring met traditionele, hardware-gebaseerde infrastructuren;
 • HBO werk- en denkniveau;
 • Vakkennis en ervaring. Bijvoorbeeld (maar geen must) : Ervaring in het werken met complexe klantorganisaties en vele betrokken stakeholders;
 • Security en Compliance in de praktijk;eSAFE, Agile en Scrum;Microservices, Cloud-native applicaties;Cloudmigratie in de praktijk en / of -migratiemodellen;
 • Containerization;Serverless Compute;Cloud Governance- en Designmodellen (AWS Well-Architected Framework, Azure Governance Model, );
 • Data Management Services, Data Lakes / Warehouses;API Management

  Daarnaast ben je iemand die effectief kan werken in een dynamische omgeving en gerichte, onderbouwde beslissingen kan nemen.

  Je bent in staat teamleden te kunnen motiveren tot het ondernemen van actie. Ook werk jij nauwkeurig en neem jij bijvoorbeeld geen genoegen met een half antwoord.

  Jouw werkzaamheden

 • Als senior gesprekspartner en primair contactpersoon voor (een) strategische klant(en), onderhoud jij communicatie met de verschillende stakeholders.
 • Hieronder vallen met name de applicatieteams van de klant(en) en diens Cloud Competence Center en Security & Compliance Teams, als ook Sentia’s interne Stakeholders;
 • Je coördineert de werkzaamheden binnen het team en delegeert bijvoorbeeld deeltaken onder de teamleden;
 • Je deelt de rol van meewerkend voorman in het team en samen met de collega Architect, sta jij in voor eenduidige communicatie richting klant als ook vaste structuren & werkmethoden.
 • Een nevenrol is daarom het aansturen van teamleden op competenties in samenwerking met de Teammanager van P&P en de directe collega;
 • Je stelt de (interne) roadmap op en werkt nauw samen met de klant aan diens specifieke roadmap. Je verzamelt ook de richtlijnen van de klant(en) door nauwe samenwerking met de applicatieteams van de klant.
 • Jij stelt de functionele en technologische wensen en requirements op om een deugdelijke transitie en transformatie mogelijk te maken;
 • Na het uitvoeren van impact- en risicoanalyses, vertaal je de requirements naar praktische cloud oplossingen en -migratieplannen en verdeelt de daaruit volgende activiteiten onder de teamleden;
 • Je redigeert alle schriftelijke klant communicatie, met het oogmerk de kwalitatieve output van het team te waarborgen.
 • Als Cloud Solutions Architect maak jij onderdeel uit van het People and Processes team van de Consulting divisie van Sentia.

  Jij bent samen met de directe collega het primaire aanspreekpunt voor een strategische klant van Sentia. Jij staat in voor de coherentie tussen alle lopende projecten, productieomgevingen en de intake van nieuwe Workloadprojecten voor het team.

  Vanuit dezelfde doelstelling stuur jij daarnaast de teamleden aan op competenties. Ook neem jij de verantwoordelijkheid voor de integriteit van het totale applicatie- en infrastructuur landschap van de klant(en), vandaag én in de toekomst.

  Wij zijn één van de snelst groeiende IT-dienstverleners van Noord-West Europa met 100% focus op onze Cloud First strategie.

  Met ruim 500 medewerkers en kun je bijna niet meer om ons heen. Vanuit onze kantoren in Amsterdam, Nieuwegein, Delft, Maassluis, Kopenhagen en Gent werken wij hard aan dat wat ons drijft : state-of-the-art IT-infrastructuur voor onze klanten.

  Bij Sentia krijg je alle ruimte om je talenten te ontwikkelen. Wij zijn er namelijk van overtuigd dat je alleen voorop kan lopen door jezelf te blijven ontwikkelen.

  Daarom doen we er alles aan om samen met jou te blijven innoveren op het gebied van techniek en persoonlijke skills. Zo gaan je collega’s regelmatig naar evenementen zoals DevOps days, Microsoft events / trainingen en AWS events / trainingen en krijg je altijd de ruimte om de nieuwste certificeringen te halen op het gebied van AWS, Azure, Windows, Linux, Ansible, Python, Powershell, Ruby, MongoDB, Oracle, Apache, JBoss en Splunk.

 • of waar jij zelf behoefte aan hebt!
 • We kijken uit naar jouw talent. Zet de volgende stap in je carrière en stuur ons een sollicitatie. Wijk af van de gebaande paden en neem het voortouw.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier