Redacteur
Universiteit Leiden
Leiden, NL
3 dagen geleden

De Faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen, dienst Communicatie en Marketing zoekt van 1 februari tot en met mei, in verband met vervanging tijdens een periode van zwangerschaps- en bevallingsverlof, een

De werkzaamheden

Samen met je collega’s van het facultaire redactieteam lever je een bijdrage aan de (wetenschappelijke) positionering van de faculteit.

Daarvoor werk je aan de diverse publicaties van de faculteit, waarbij het zwaartepunt ligt op online communicatie. Tot je dagelijkse werkzaamheden behoren onder meer het opstellen en redigeren van nieuws- en persberichten, het maken van content voor onze social kanalen het beheer van de website.

Als redacteur heb veel contacten met de stafleden van de faculteit, communicatiecollega’s van de eigen afdeling en andere redactieteams binnen de universiteit.

De werkzaamheden bestaan uit :

 • Redactie : schrijven en redigeren van nieuws- en persberichten en het schrijven van wervende en informatieve teksten voor de verschillende (social) mediakanalen van de faculteit;
 • Nieuwsplanning : samen met de hoofdredacteur opstellen van nieuws- en content planningen, opstellen van planningen en maken van nieuwsbrieven en adviseren vanuit de inhoud van een nieuwsbericht over de cross mediale inzet daarvan.
 • Afstemmen met de bij het nieuws betrokken stakeholders;
 • In voorkomende gevallen : opmaak en beeldredactie;
 • Maken van analyses en rapportages met behulp van onder andere Google Analytics en Meltwater.
 • Profiel

 • In staat om ingewikkelde materie aantrekkelijk te presenteren naar diverse doelgroepen en doelgroepgericht kan schrijven;
 • Goed kan plannen en werken onder de druk van deadlines niet schuwt;
 • Je vindt het leuk om met een grote verscheidenheid aan (interne) stakeholders te werken.
 • En affiniteit heeft met de exacte wetenschappen;
 • Je hebt een gerichte hbo of wo opleiding en ervaring met het schrijven en redigeren van diverse type content, waaronder wetenschapsjournalistiek opgedaan bij een professionele organisatie;
 • Je kunt werken met een CMS en kent de ins en outs van social media platforms;
 • Een uitstekende beheersing van de Nederlandse én Engelse taal, vanzelfsprekend zowel mondeling als schriftelijk.
 • Je bent in staat in korte tijd een goed netwerk op te bouwen. Aanwezigheid op de redactie is vereist.
 • Beschrijving organisatie

  De dienst C&M is verantwoordelijk voor het marketing en communicatiebeleid van de faculteit. Met een team van 10 enthousiaste (jonge) professionals en een aantal studentassistenten die helpen bij de realisatie van projecten ondersteunen we het faculteitsbestuur en de instituten op het gebied van marketing communicatie van de bachelor,- en masterprogramma’s van de faculteit, internationalisering, alumnibeleid, online media, PR / wetenschapscommunicatie en outreach, interne communicatie en bij de organisatie van diverse evenementen.

  Er wordt nauw samengewerkt met collega's van andere (ondersteunende) diensten, collega's bij de instituten en de directie strategische communicatie & marketing van de universiteit.

  Er is dagelijks veel inloop van zowel studenten als (staf)medewerkers.

  De Faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen is een toonaangevende faculteit waarin medewerkers en studenten werken in een dynamische, internationale omgeving, waar persoonlijke en academische ontwikkeling hoog in het vaandel staan.

  Onze mensen worden gedreven door nieuwsgierigheid, om zo fundamentele kennis te vergroten en over grenzen heen te kijken.

  Voor de wetenschap, én om een bijdrage te leveren aan grote maatschappelijke uitdagingen. Het onderzoek binnen de faculteit varieert van wiskunde, informatica, sterrenkunde, natuurkunde, scheikunde en biofarmaceutische wetenschappen tot aan biologie en milieuwetenschappen en is belegd bij acht instituten.

  Die verzorgen tevens acht bachelor- en vijftien masteropleidingen. De faculteit is de afgelopen jaren sterk gegroeid en telt meer dan 1300 medewerkers en meer dan 4000 studenten.

  We zijn gesitueerd in het hart van het Bio Science Park, één van Europa’s grootste scienceparken, waar universiteit en bedrijfsleven elkaar ontmoeten.

  Wij bieden

  Never a dull moment, werken in een internationaal georiënteerde omgeving en met een team van enthousiaste collega’s. Aanstelling vindt plaats conform de cao Nederlandse Universiteiten.

  Het betreft een tijdelijk dienstverband voor de periode van 1 februari tot en met mei 2020. Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en werkervaring, minimaal € 2.

  579,- en maximaal € 3.445,- bruto per maand bij een fulltime aanstelling (schaal 8).

  Daarnaast kent de Universiteit Leiden goede . Zo is er sprake van een eindejaarsuitkering (8,3%), vakantietoeslag (8%), uitstekende opleidingsfaciliteiten en de mogelijkheid om via een keuzemodel arbeidsvoorwaarden op maat te kiezen.

  Diversiteit

  Universiteit Leiden hecht groot belang aan diversiteit en verwelkomt daarom graag sollicitaties van mensen die nu in haar instelling ondervertegenwoordigd zijn.

  Informatie

  Ben je geïnteresseerd? Voor meer informatie kun je contact opnemen met Jeroen Scharroo, hoofdredacteur, email , of telefoon 071-5277194.

  Solliciteren

  Enthousiast? Sollicitaties voorzien van het vacaturenummer en vergezeld van een motivatiebrief en cv, kunnen tot en met 20 januari 2020 per e-mail worden gericht aan .

  Solliciteren
  Bij de favorieten invoegen
  Verwijder van favorieten
  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "voortzetten" te klikken, gaat u ermee akkoord dat neuvoo uw persoonlijke gegevens verzamelt en verwerkt die u in dit formulier hebt verstrekt, om een ​​neuvoo-account te maken en u te abonneren op onze e-mailwaarschuwingen, in overeenstemming met ons Privacybeleid . U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door te volgen deze stappen .
  voortzetten
  Aanvraagformulier