Manager Cyber Defense Centre
Achmea
Apeldoorn
3 dagen geleden

Over deze vacature

Als manager van het Cyber Defense Centre (CDC) ben je samen met het team verantwoordelijk voor de uitvoering van de security monitoring en respons Achmea breed.

Ondanks het specifieke aandachtsgebied, gaat het om een breed scala van security incidenten van bedrijfsprocessen tot en met harde IT infrastructuur.

 • Het CDC werkt volgens een vaste indeling / rooster en vervult ook stand-by diensten. Naast de monitoring en opvolging van security incidenten ben je een belangrijke drijfveer achter IT Security Next Gen;
 • het continu door ontwikkelen van de security functie van Achmea en die van het CDC in het bijzonder.

 • Je schakelt tussen 2e, 3e, 4e lijn en toezichthouders, Raad van Bestuur, Directie en Senior Management, business stakeholders, en sterk inhoudelijke business-, specialisten- en IT-teams.
 • Je onderhoudt een extern netwerk op tactisch en operationeel niveau met onder andere het FI-ISAC, en de i-CERT.
 • Je neemt verantwoordelijkheid voor het werk van jouw team, waarmee je tevens verantwoordelijkheid neemt voor de IT security van Achmea.
 • Je stuurt een team aan van security analisten die de primaire taken op gebied van security monitoring en incident respons coördineren.
 • Daarnaast ben je onderdeel van het management team van IT Security én wordt er een bijdrage verwacht aan de groei op gebied van cyber maturity Achmea breed.

 • En last but not least : jij draagt actief de visie uit van IT Security : 'Security is een kwaliteitsaspect van werken van iedereen'.
 • Jij werkt mee en draagt bij aan onze droom om Achmea neer te zetten als een veilige digitale onderneming!

  Jouw afdeling

  IT Security & Data Governance

  De afdeling Cyber Defense Centre (CDC) bevindt zich binnen Achmea IT / Strategy & Governance in de IT security organisatie.

  IT Security als aparte afdeling bestaat nu ruim 10 jaar, in deze periode is er gewerkt aan het neerzetten van een professionele security organisatie én aan het professionaliseren van Security binnen Achmea.

  Primaire aandachtsgebieden zijn security monitoring en incident respons van interne afdelingen én van derde partijen. Het team bestaat uit 17 medewerkers in de rol van IT security analist.

  Gezien de doelstellingen van Achmea om te transformeren naar een digitaal bedrijf en wat dit inhoudt t.a.v. informatiebeveiliging en IT security draagt het team bij aan de doorontwikkeling van de functionele Security kolom binnen Achmea en daarmee aan de toename van de cyber maturity van Achmea.Jouw achtergrond

  Wat jou uniek maakt als Manager Cyber Defense Centre

  Jij weet bewust jouw netwerk in te zetten en weet wie je wanneer moet mobiliseren. Abstracte en theoretische modellen kun jij goed vertalen naar een strategie die toepasbaar is in de praktijk.

  Je weet resultaat te behalen door flexibel het werk in te delen en zo iedere week nieuwe dingen oplevert en vooruitgang boekt.

  Je hebt een coachende managementstijl. Er is geen ruimte om te micro managen; je kan niet alles zelf doen, en het is belangrijk om je team te stimuleren breed genoeg te kijken.

  Je gaat niet blind af op wat iedereen zegt, maar denkt ook zelf kritisch na. Op het moment dat het nodig is, durf jij de keuzes te maken.

  Daarnaast neem je mee :

 • Hbo / wo werk- en denkniveau
 • Ruime ervaring als operationele manager van IT (security) specialisten
 • Je hebt ervaring met het werkgebied van het CDC, applicatiebouw en / of infra / cloud
 • Je kunt IT (security-) specialisten uitdagen en effectief inzetten in een regie omgeving én binnen de functionele sturing
 • Ervaring met het beïnvloeden op meerdere niveaus in de organisatie in ieder geval tot en met directie niveau
 • 360 graden

  Kijk eens rond in Apeldoorn

  Wat wij bieden

  Op het moment werken we i.v.m. Corona allemaal vanuit huis. Daarom loopt onze sollicitatieprocedure wat anders dan normaal! De gesprekken voeren we namelijk digitaal, via Teams.

  Vanaf 1 januari 2021 is bij Achmea een 34-urige werkweek de standaard! Je werkt dan bijvoorbeeld 4 dagen van 8,5 uur. Zo heb je nóg meer tijd voor vrijwilligerswerk, een goed boek, mantelzorg óf jouw favoriete sport!

 • naast 136 verlofuren per jaar, een persoonlijk keuzebudget opgebouwd uit 8% vakantietoeslag, 8,33% eindejaarsuitkering en 3,85% bovenwettelijk verlof.
 • Je kiest zelf of je dit budget laat uitbetalen, spaart of dat je er verlofuren van koopt.

 • uitstekende pensioenregeling van 1,875% met een vaste jaarlijkse premie.
 • een aantrekkelijke reiskostenvergoeding voor auto, openbaar vervoer én fiets.
 • korting op je zorgverzekering bij Zilveren Kruis voor jou én je gezin. Je krijgt ook nog een extraatje van €250 bruto per jaar.
 • korting op je schadeverzekering bij Centraal Beheer en Interpolis.
 • Grootste verzekeraar

  Met innovatieve oplossingen van betekenis zijn. Voor zo’n 10 miljoen Nederlanders.

  Flexibel werken

  Werken waar en wanneer het jou uitkomt

  IT met impact

  Met jouw IT-oplossingen werk je mee aan een gezonde en veilige toekomst

  Sollicitatieprocedure

  Hoe ziet de sollicitatieprocedure eruit?

  Binnen 5 dagen reactie

  Of er een volgende stap wordt gezet (en zo ja, welke), weet jij al binnen 5 werkdagen.

  Een assessment

  Nieuwsgierig als we zijn, willen wij meteen van alles van je weten. Via je device thuis vul je een online assessment in.

  Het 1e gesprek

  Tijdens onze 1e ontmoeting maken we kennis en bespreken we wat wij voor elkaar kunnen betekenen.

  Het 2e gesprek

  In een 2e gesprek zetten we de puntjes op de i en beantwoorden we de laatste vragen. Zo weten we beiden waar we aan beginnen.

  Arbeidsovereenkomst

  Allebei even enthousiast!? Samen met jouw toekomstige manager zet je alle afspraken over het werken bij Achmea op een rij.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier