Wijkbeheerder (36 uur)
Woningstichting De Woonplaats
Enschede, NL
5 dagen geleden

Vacature Wijkbeheerder

De Woonplaats is een woningcorporatie die een thuis biedt aan meer dan 30.000 mensen. Wij zijn er specifiek voor onze huidige én toekomstige huurders in Twente en de Achterhoek.

De Woonplaats is geen commercieel bedrijf, maar een organisatie met een maatschappelijke doelstelling. Binnen onze organisatie werken onze mensen vanuit een sterk sociaal gevoel, staat de klant altijd centraal en krijgen medewerkers energie om bij te dragen aan het woongenot van onze huurders.

Wij zijn op zoek naar een Wijkbeheerder (m / v) voor 36 uur per week. De werkzaamheden vinden plaats vanuit jouw wijkbeheerderskantoor of ons hoofdkantoor in Enschede.

De ogen en oren van de wijk

Als Wijkbeheerder ben jij het eerste aanspreekpunt voor onze huurders. Samen met collega’s en partners in de wijk maak jij je sterk voor duurzaam woongenot voor onze bewoners.

Je start iedere dag met een spreekuur vanuit jouw wijkkantoor, verder is het een verrassing wat jou die dag te wachten staat.

Je bent de ogen en oren van De Woonplaats in de wijk. Je bent precies op de hoogte van de ontwikkelingen en je bedenkt creatieve oplossingen voor de sociale problematiek.

Je bent regelmatig in gesprek met onze huurders en spreekt ze aan als dat nodig is. Situaties waar je mee te maken krijgt variëren van zwerfafval, kleine reparaties en huisuitzettingen.

Maar juist ook het begeleiden van nieuwe bewoners en het bieden van een luisterend oor als dat nodig is.

Lees hier meer over een werkdag van de wijkbeheerder!

40% leefbaarheid / 30% contact met wijkbewoners / 15% afstemmen met partners en collega’s in de wijk / 10% administratie / 5% technisch onderhoud en toezicht.

Gebiedsgericht werken

De Woonplaats werkt gebiedsgericht : je werkt met jouw gebiedsteam samen in de wijk. Als team ben je samen verantwoordelijk voor de beantwoording van vragen van onze huurders, voor de staat van de woningen en de leefbaarheid in de wijk waarin je werkt.

Jouw rol daarbinnen richt zich op de leefbaarheid : jij bent verantwoordelijk voor het optimaliseren van de leefbaarheid in onze wijken.

Samen met collega’s en partners (denk aan politie, gemeente, zorginstellingen of andere hulpverlenende instanties) in de wijk maak jij je sterk voor een fijne buurt voor onze huurders.

Als Wijkbeheerder kun je dus echt iets voor de bewoners betekenen. Door oog te hebben voor mogelijke problemen in de wijk en hier snel op te reageren, zorg je voor een prettige woonomgeving en daarmee ook voor het woonplezier van onze huurders.

Dit zijn soms mensen en gezinnen die een extra steuntje in de rug kunnen gebruiken. Al met al dus een baan met echte maatschappelijke impact.

 • Overlast
 • Je houdt je bezig met bewoners die geluidsoverlast veroorzaken bijvoorbeeld door het draaien van harde muziek. Maar ook komen we andere vormen van overlast tegen zoals overmatig drugs- of alcoholgebruik van bewoners, huisdierenoverlast, woningvervuiling en slecht onderhouden tuinen.

 • Schone wijk
 • We komen van alles tegen in de wijk wat we aanpakken. We laten bijvoorbeeld graffiti op een muur verwijderen, we voeren controles uit op de schoonmaak in complexen en we maken eventueel extra schoonmaakopdrachten aan.

  We spreken bewoners aan als de tuin of het balkon een puinhoop is en laten zwerfvuil in de wijk opruimen.

 • Spreekuur
 • Elke dag van 08 : 30 uur t / m 09 : 15 uur houden we spreekuur voor onze bewoners. Bewoners kunnen dan meldingen doen of iets vragen over bijvoorbeeld het onderhoud van hun woning.

  Wekelijks hebben wij een spreekuur samen met de wijkagent. Wij pakken de meldingen zelf op of zetten deze weg bij onze collega’s of partners in de wijk.

 • Administratie
 • We hebben verschillende administratieve taken op een dag zoals opdrachtbonnen maken, facturen aftekenen. Een belangrijk deel is het afhandelen van taken die collega’s in het systeem hebben gezet.

  Omdat we steeds digitaler worden is het e-mail lezen / beantwoorden een belangrijk onderdeel van ons werk en het bijhouden van intern nieuws via onze intranet site.

  Wie zoeken wij?

  Wij zoeken een enthousiaste, leuke collega die :

 • MBO werk- en denkniveau heeft
 • Kennis van en ervaring met leefbaarheid heeft
 • Kennis van en ervaring met wijkontwikkeling en beheer heeft
 • Om kan gaan met agressie
 • Enige bouwkundige kennis heeft
 • Je komt te werken binnen het gebiedsteam Enschede Noord en Centrum op de afdeling Klant en Wijken. In dit team zijn verschillende functies vertegenwoordigd die samen werken voor de huurders in Noord en Centrum.

  Het team wordt aangestuurd door een teamleider.

  Wat bieden wij?

  Een uitdagende functie, leuke collega’s en een prettige werksfeer! Daarnaast zijn er goede secundaire arbeidsvoorwaarden.

  Het gaat om een jaarcontract voor 36 uur per week.

  Werken bij De Woonplaats

  Wij zijn De Woonplaats. Een woningcorporatie die met ongeveer 16.500 woningen een thuis biedt aan ruim 30.000 mensen. We zijn vooral actief in de gemeenten Aalten, Oost-Gelre, Winterswijk en Enschede.

  Met zo’n 225 medewerkers geven wij, vanuit kantoren in Enschede en Winterswijk, invulling aan onze missie : goede en betaalbare woningen voor onze sociale doelgroep in prettige en leefbare buurten, op een innovatieve en maatschappelijk verantwoorde manier, nu en in de toekomst.’

  Wij volbrengen deze missie op slimme en innovatieve wijze. Een (extra) stap vooruitdenken, weloverwogen beslissingen nemen, maar tegelijkertijd lef tonen, zit in ons DNA.

  Onze maatschappelijke opgave verliezen we daarbij nooit uit het oog. Onze huurders staan centraal. Bij elke afweging stellen we de vraag : welke invloed heeft het op het woon- en leefklimaat van onze huurders?

  De Woonplaats heeft in 2020 en 2021 jaar het keurmerk voor Beste Werkgevers (World-class Workplace) ontvangen. We scoren als werkgever bovengemiddeld op werkgeverschap, organisatietrots, organisatierichting, waardering, werktrots en het benutten van talent.

  Solliciteren of meer informatie

  Ben je enthousiast geworden na het lezen van deze vacature en wil je graag solliciteren? Stuur dan je brief met motivatie en CV naar sollicitatie dewoonplaats.

  nl. Dit kan tot en met 29 juli 2022.

  Heb je inhoudelijk vragen over de vacature? Neem dan contact op met Josette Minten, zij is Gebiedsteamleider Enschede Noord en Centrum bij De Woonplaats.

  Zij kan je veel vertellen over deze baan en onze organisatie.

  We zijn benieuwd! Bellen kan via telefoonnummer 0900 - 9678.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier