Behandelcoördinator Penitentiair Psychiatrisch Centrum Zaanstad (GZ psycholoog)
Penitentiaire Inrichting (PI) Vught
Westzaan
1 dag geleden
source : Penitentiaire Inrichting (PI) Vught

Functie omschrijving

Een nieuwe werkdag is nooit te voorspellen in de rol als Behandelcoördinator binnen het Penitentiair Psychiatrisch Centrum (PPC) in Justitieel Complex Zaanstad (JCZ).

Maar juist die afwisseling en dynamiek is waar jij als ervaren GZ Psycholoog jouw werkplezier uithaalt. Van het verrichten van diagnostiek, opnemen van nieuwe kwetsbare patiënten tot het maken van beslissingen ter bevordering van de behandeling.

De regie van de behandeling ligt in jouw handen. Ben jij er klaar voor?

Op het Penitentiair Psychiatrisch Centrum (PPC) in Justitieel Complex Zaanstad (JCZ) verblijven gedetineerden. Zij worden hier geplaatst omdat zij vanwege hun psychische kwetsbaarheid of psychiatrische aandoening niet in een reguliere gevangenis of huis van bewaring kunnen verblijven.

Het nemen en behouden van de regie van een volledige afdeling is niet iets waar jij voor terug deinst. Integendeel, het zet jou op scherp.

Want het bewaken en bevorderen van de regie voor de benodigde zorg voor kwetsbare patiënten is waar jij voor staat. En dat is precies wat deze functie inhoudt.

Het PPC bestaat uit verschillende afdelingen, verdeeld onder opname, crisis en reguliere afdelingen. De gemiddelde opname tijd van patiënten is ongeveer 3 maanden.

In deze periode ligt de focus op het behandelen van de psychische- psychiatrische stoornis waardoor terugkeer naar het reguliere gevangenis mogelijk is en het verlagen van recidive-risico.

De variëteit van patiënten is enorm. Denk hierbij aan de buurjongen die in zijn psychose een delict heeft gepleegd, een patiënt die psychisch totaal ontregeld is met een verwaarloosde diabetes tot iemand uit de top 600.

Juist je leest het al, het scherp hebben van jouw medische en psychiatrische kennis is essentieel.

Als behandelcoördinator heb jij de rol van regiebehandelaar. Dit houdt in dat jij verantwoordelijk bent voor het opstellen en uitvoeren van het behandelplan voor patiënten op één of meerdere afdelingen.

Afhankelijk van de afdeling, worden de patiënten in hun dagprogramma begeleid door o.a. zorgbehandelinrichtingswerkers (zbiw) en medewerkers beveiliging.

Op de afdeling werk je nauw samen met het Afdelingshoofd, ook wel jouw duale partner. Om de behandeling vorm te geven werk je nauw samen met o.

a. de psychiater, afdelingsarts, zbiw-ers en een sociaalpsychiatrisch verpleegkundige en een casemanager.

Vervolg

Bij jou ligt de verantwoordelijkheid in het vormgeven aan het leef- en behandelklimaat op zowel de afdeling als binnen het team.

Hiervoor heb je regelmatig multidisciplinaire overleggen, waaronder de behandelplanbesprekingen. Hierin zie jij er op toe dat alle betrokken disciplines hun aandeel hierin leveren.

Daarnaast voer je opnamegesprekken, je coördineert het diagnostische proces en indiceert en interpreteert de risicotaxatie.

De verzamelde kennis over de patiënt zet je om in bruikbare bejegeningsadviezen op de afdeling en je verwijst door naar aanvullende (vak)therapie en trainingen.

Uiteraard spreek je de patiënten regelmatig in het kader van de voortgang van hun verblijf of behandeling.

Samen met je collega-behandelcoördinatoren coördineer je de in- en doorstroming van patiënten, en ga je voor de juiste patiënt op het juiste bed.

Hierin weet jij het dossier en de administratie goed bij te houden. Daarnaast onderhoud je contacten met verschillende disciplines binnen de instelling, zoals de directie en de casemanagers, maar ook met ketenpartners als de GGZ, reclassering, het Openbaar Ministerie en advocaten.

Hierin heb je een coördinerende, adviserende en soms sturende rol. Als gedragsdeskundige ben je ook betrokken bij het opleggen van sancties of maatregelen aan patiënten, wanneer dit nodig is.

Maak kennis met onze collega Nadine, werkzaam als Behandelcoördinator binnen DJI. Benieuwd hoe zij deze functie ervaart?

Bekijk dan hieronder de video.

https : / / www.youtube.com / watch?v OUK fFDDzYY

Dit neem je mee :

 • Je bent BIG geregistreerd GZ Psycholoog, bij voorkeur ben je gespecialiseerd in forensische psychologie
 • Je bent op de hoogte van relevante wet- en regelgeving en geldende procedures
 • Je bent ervaren in het behandelen van patiënten met dubbel en / of triple diagnose
 • Aantoonbare werkervaring op een crisis afdeling en ervaring in de forensische psychiatrie is een pré
 • Dit is jouw kracht :

 • Je bent een evenwichtig persoon en straalt dit ook uit
 • Je bent vaardig in het coördineren van processen en aansturen van multidisciplinaire teams
 • Je bent goed in én haalt plezier uit samenwerken met een duale partner
 • Je hebt overwicht en kunt vanuit jouw daadkracht (snel) beslissingen maken, hierin weet je te allen tijde het team in mee te nemen
 • Je weet je eigen grenzen goed te bewaken (of dit bespreekbaar te maken)
 • Jouw werkplezier haal jij uit het bundelen van krachten, snel schakelen en afwisseling
 • Arbeids voorwaarden

 • Salaris niveau schaal 12
 • Maand salaris Min €3.842 Max. €5.710 (bruto)
 • Dienst verband Arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd
 • Minimaal aantal uren per week 24
 • Maximaal aantal uren per week 36
 • Overige arbeids voorwaarden

  Naast het salaris ontvang je een individueel keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je brutojaarsalaris) en tijd.

  Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst.

  Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaalvriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden.

  Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je ov-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

  Bijzonderheden

 • Ben je in dienst van het rijk en heb je een aanwijzing als Van-Werk-Naar-Werk- of (medisch) herplaatsingskandidaat? Voeg dan een voordracht van je leidinggevende of trajectmanager en een kopie van de aanwijzingsbrief bij je sollicitatie.
 • Om je sollicitatie in behandeling te kunnen nemen ontvangen wij graag je motivatiebrief en cv.
 • Let op : de einddatum van de vacature is niet leidend. De selectie start wanneer geschikte kandidaten zich aandragen en sluit wanneer de vacature is vervuld.
 • De vacature kan dus vóór de vermelde einddatum sluiten. Wees er daarom op tijd bij en reageer snel!

 • Voor deze functie is een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vereist.
 • Voor deze functie worden meerdere vacatures opengesteld. Zodra wij jouw sollicitatie hebben ontvangen zullen wij z.s.m. met jou contact opnemen.

 • Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Mevrouw Y. Lhassani (Recruiter DJI) via y.
 • lhassani dji.minjus.nl & 06-46891012.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier