Software Engineer In-house Projectorganisatie
Alten
Apeldoorn
6 dagen geleden

De functie

Als Software Engineer binnen onze in-house projectorganisatie zet je jouw kennis in om innovatieve projecten te realiseren binnen ons eigen ALTEN Delivery Center (ADC).

 • Het ADC is een onderdeel van ALTEN voor het in-house uitvoeren van projecten voor onze klanten. Jij maakt deel uit van een vast kernteam van specialisten dat zo is opgezet dat alle benodigde expertise vertegenwoordigd is;
 • software) engineers en testers; analisten en architecten; projectmanagers en technisch specialisten. Al deze specialisten zijn ALTEN consultants, die alle kwaliteiten in huis hebben voor de volledige product- / applicatie-lifecycle, van ontwerp en planning tot realisatie en beheer.

  Samen met jouw projectteam pas je het bestaande software framework aan naar de nieuwe standaarden in een uitdagende omgeving.

  Omdat de code base groot is, zal je grootste uitdaging zijn erachter te komen hoe je de nieuwe features kan implementeren in het bestaande systeem.

  Na dit te hebben afgestemd met je team, zal je de bestaande code base gaan uitbreiden of aanpassen. De druk zal voelbaar zijn en de kwaliteitsstandaarden zullen hoog liggen.

  Je werkt aan uitdagende projecten binnen verschillende sectoren, van hightech tot agrarisch en automotive tot semiconductorindustrie.

  Dit geeft jou de mogelijkheid om jezelf continu te blijven ontwikkelen. Als specialist op het gebied van softwareontwikkeling is jouw input dan ook onmisbaar voor het succesvol afronden van een project.

  Jouw profiel

 • Een afgeronde technische opleiding op hbo- of wo niveau;
 • Minimaal 3 jaar ervaring met de programmeertalen C / C++;
 • Ervaring met Python is een pré;
 • Werkervaring in een Agile omgeving (Kanban, SCRUM, SAFe);
 • Ervaring met verschillende hardware platformen en Operating Systems, zoals Unix / Linux en VxWorks;
 • Voldoende kennis van elektronica om solide device drivers en networkinterfaces te ontwikkelen;
 • Een sterke software engineering kennis : UML, OOP, design patterns, interface based design, test driven design;
 • Bedreven in testtools en processen (Robot Framework, Google test / mock, Unit testing);
 • Goede beheersing van de Engelse taal, zowel in woord als geschrift.
 • Persoonlijkheid

  Jij hebt al een aantal jaren ervaring als Software Engineer en jij bent in staat om zelfstandig projecten uit te voeren.

  Jij wordt enthousiast van programmeren in C en C++ op applicatieniveau, maar jij snapt de uitdagingen van low level embedded development.

  Naast programmeren heb je interesse in de aspecten daaromheen. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan automatisch testen en het gebruik van tooling zoals Jenkins, GIT of de Atlassian stack.

  Performance issues op embedded hardware (platformen) houden jou scherp en je weet goed om te gaan met de beperkingen van een hardware platform.

  ALTEN biedt

  ALTEN biedt een technisch uitdagende omgeving waar jij via de diversiteit aan projecten het verschil kunt maken. Daarnaast geloven wij dat je als engineer nooit bent uitgeleerd en daarom krijg je bij ons de mogelijkheid om je zowel persoonlijk als vakinhoudelijk verder te ontwikkelen.

  Binnen onze ALTEN Academy bieden we trainingen aan die aansluiten op jouw ambities.

  Jij kunt als Software Engineer binnen het ADC een prominente rol aannemen binnen het technisch software team van ALTEN. Dit kan bijvoorbeeld door actief deel te nemen in kennisdeling of het begeleiden en coachen van studenten of Junior Engineers.

  Het ADC is jouw vaste werklocatie, waarbinnen je aan een divers scala van projecten kunt werken. Daarnaast bieden we je ook de flexibiliteit om deels vanuit huis te werken.

  Wanneer na de gesprekken blijkt dat jij en ALTEN goed bij elkaar passen, bieden we je direct een vast contract aan. We bieden je de keuze tussen een leaseauto of een mobiliteitsvergoeding.

  Daarnaast bieden we een marktconform salaris en een standaard netto onkostenvergoeding. We vinden het belangrijk dat je ook tot rust komt, daarom krijg je van ons 27 vakantiedagen.

  Niet genoeg? Dan kun je er nog 10 bijkopen. Over je pensioen hoef je je geen zorgen te maken, dat regelen wij voor je met een premievrije pensioenregeling.

  Om jouw ambities vorm te geven word je gekoppeld aan zowel een Business Manager als een Technisch Manager. Samen bepaal je de koers van jouw carrière.

  ALTEN

  ALTEN voert via haar kantoren, projecten uit voor vooraanstaande technisch georiënteerde bedrijven door heel Nederland. Dit kan op locatie bij de opdrachtgever zijn, maar kan ook plaatsvinden op het ALTEN Delivery Center in Eindhoven, Capelle a / d IJssel of Apeldoorn.

  Je werkzaamheden zijn met name gericht op R&D, waarbij je betrokken wordt bij het opstellen en uitwerken van het design, de implementatie van de software op een kwalitatief hoogstaand niveau.

  Qua ontwikkel-methodiek wordt bij voorkeur gebruik gemaakt van Agile / Scrum. Binnen de R&D-omgevingen van de verschillende hightechindustrieën wordt er steeds meer gebruik gemaakt van hoogstaande softwareoplossingen.

  Het kwalificeren, ontwerpen en ontwikkelen van deze softwareoplossingen vraagt om een helder en abstract denkniveau en de capaciteiten dit te vertalen naar een praktische oplossing.

  De daadwerkelijke oplossingen kunnen in verschillende ontwikkelomgevingen gerealiseerd worden. Denk hierbij aan R&D voor de meest uiteenlopende toepassingen binnen bijvoorbeeld de medische, industriële of informatiesector.

  ALTEN heeft ambitieuze groeidoelstellingen voor de komende jaren welke passen binnen de internationale strategie van de ALTEN Groep.

  Deze groei levert veel kansen op voor getalenteerde ingenieurs die nu kiezen voor een carrière bij ALTEN. Werken bij ALTEN biedt volop uitdaging, solliciteer daarom nu om ons team te versterken!

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier