Senior Inkomensconsulent gemeente Amsterdam
Gemeente Amsterdam, Stadsdeel Centrum
Amsterdam Area, Netherlands, Netherlands
3 dagen geleden
source : Linkedin

Voor de gemeente Amsterdam zijn wij op zoek naar een ervaren Inkomensconsulent die energie krijgt van inwerken en mede-opleiden van collega's.

Wat ga je doen?

Als ervaren inkomensconsulent ben jij erg betrokken bij de inwoners van Gemeente Amsterdam. Jij hebt veel kennis van de sociale wet- en regelgeving en ziet het als een leuke uitdaging om beginnende inkomensconsulenten te trainen en te coachen.

Ben jij de ervaren professional die wij zoeken?

Als inkomensconsulent behandel je aanvragen van o.a. bijzondere bijstand, levensonderhoud en minimaregelingen. Je voert intakegesprekken met de inwoners van gemeente Amsterdam en vormt aan de hand hiervan een oordeel over de aanvraag tot bijstand.

Hierbij neem je wet- en regelgeving én dienstverleningsafspraken in acht. Je verzamelt noodzakelijke informatie voor het bepalen van de hoogte en rechtmatigheid van uitkeringen en toetst informatie aan geldende regelgeving.

Je legt dit vast in een rapportage en besluit.

Naast intakegesprekken ben je veel bezig met de administratieve afhandelingen van de binnengekomen bijstandsaanvragen. Op deze manier bouw jij aan je eigen caseload.

Jij bent het eerste aanspreekpunt voor inkomen-gerelateerde vragen van klant en / of derden. Als inkomensconsulent heb je nauw contact met de klant.

Wanneer je problematiek op andere gebieden dan inkomen ( o.a. schuldhulp, zorg, re-integratie) signaleert, schakel jij proactief met interne collega’s en-of andere instanties.

Hierin is het jouw rol om beginnende inkomensconsulenten wegwijs te maken in jouw mooie vakgebied. Jij bent actief betrokken bij de ontwikkeling en begeleiding van deze startende professionals.

Wie ben je?

Jij hebt al de nodige ervaring in de schuldhulpverlening, je snapt welke emoties hierbij kunnen komen kijken. Jij bent creatief en kijkt graag naar oplossingen binnen de mogelijkheden die er zijn.

Doordat jij op de hoogte bent van de wet- en regelgeving op dit gebied kun jij de klant goed en daadkrachtig helpen. Je denkt ook graag over het ontwikkelen van je eigen rol binnen de organisatie.

We vragen :

 • Minimaal HBO werk- en denkniveau, het is een pré als je de relevante HBO opleiding Sociaal - Juridische Dienstverlening hebt gevolgd.
 • Minimaal drie jaar werkervaring als inkomensconsulent.
 • Je hebt ruime kennis van de participatiewet en weet dit goed te verwoorden richting de klant.
 • Ervaring met het beheren van een grote caseload. Ervaring met het systeem Socrates is een pré.
 • Goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift.
 • Wat mag je verwachten?

 • Afhankelijk van je opleiding en werkervaring bedraagt het salaris minimaal €3.310 en maximaal €4.008 bruto per maand op basis van 36 uren per week;
 • Tijdelijk contract van een half jaar via Olympia (fase B), met mogelijkheid tot verlenging

  Mogelijkheid tot flexibel werken

 • Een reiskostenvergoeding van 6 cent per kilometer tot maximaal 3,60 euro per dag;
 • Een verantwoordelijke en uitdagende functie bij de gemeentelijke organisatie die een bijdrage levert aan de ontwikkeling van Amsterdam;
 • deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier