Psychiatrisch Verpleegkundige Vroege Psychose (parttime)
AMC
Amsterdam, Noord-Holland, NL
5 dagen geleden

Wat ga je doen

Als verpleegkundige op de afdeling Vroege Psychose heb je de regie over het gehele zorgproces en begeleid je zowel patiënt en zijn / haar omgeving van opname tot ontslag.

Je biedt patiënten een veilige haven en ondersteunt hen in het herstelproces.

 • Je bent in staat om zorg op maat te geven, afgestemd op de persoon en in overeenstemming met zijn / haar omgeving.
 • Je voert individuele- en groepsgesprekken op basis van motiverende gespreksvoering en cognitieve gedragstherapie.
 • Je begeleidt de patiënt bij de medicamenteuze behandeling, geeft voorlichting over behandeling en symptomen en hebt hierbij oog voor het individu.
 • Je stimuleert de peersupport binnen de groep en je maakt ruimte voor- en gebruik van de eigen ervaringsdeskundigheid van de patiënt.
 • Daarnaast kan de patiënt ook gestagneerd zijn in de ontwikkeling tot volwassene. Deze ontwikkeling krijgt daarom een belangrijke plek in de behandeling.
 • Als verpleegkundige heb je ook een pedagogische rol en de taak om deze processen zorgvuldig en met betrokkenheid te begeleiden, hand in hand met de patiënt.

  Daarnaast speel je een actieve rol in de verzorging van het therapieprogramma en het vergroten van de zelfstandigheid. Je begeleidt de patiënt en zijn / haar ouders in een aantal eerste keren’ : de eerste keer een psychose, de eerste keer opname in een psychiatrisch ziekenhuis en de eerste keer medicatie gebruiken.

  En je komt te werken in een academisch ziekenhuis, dit betekent dat we naast het bieden van patiëntenzorg ook verantwoordelijk zijn voor het opleiden van nieuwe verpleegkundigen en andere (para)medische specialismen, en we een bijdrage leveren aan medisch onderzoek

  Wat we van je verwachten

  Wij zoeken verpleegkundigen die ervaring of affiniteit hebben met de psychiatrie. Je staat stevig in je schoenen, bent stressbestendig en kan omgaan met complexe patiënten.

  Je vindt het leuk om een therapeutische relatie op te bouwen met patiënten, van waaruit je werkt aan herstel. Daarnaast ben je bekend met Herstel Ondersteunende Zorg (HOZ) en kun je ons helpen met de implementatie hiervan.

  Om bij ons aan de slag te kunnen :

 • ben je in het bezit van een HBO-v- of MBO-v diploma;
 • heb je bij voorkeur minimaal twee jaar relevante werkervaring;
 • heb je de cursus De-escalerende Interventie Methode (DIM) gevolgd, of ben je bereid deze te gaan volgen;
 • ben je in staat om alle wisseldiensten te draaien (dag-, avond-, en nachtdiensten).
 • Waar ga je werken

  Op de afdeling Vroege Psychose van het Amsterdam UMC, locatie AMC worden jonge patiënten (15 30 jaar oud) behandeld en begeleid die voor het eerst een psychose doormaken.

  Met een intensief behandelprogramma hopen wij hen te helpen met herstellen, en het leven weer duurzaam op de rit te krijgen, en hiermee de kans op terugval te verkleinen.

  De afdeling is onderdeel van de Medium Care Unit, waar ook de Open Afdeling Psychiatrie onder valt. De Medium Care Unit heeft 26 bedden en 12 stoelen’ voor de dagbehandeling van de Vroege Psychose.

  De afdeling kenmerkt zich door een open, collegiale sfeer en staat voor teamwerk. Naast de afdeling Vroege Psychose kun je ook worden ingezet op de Open Afdeling.

  Op de afdeling denken we constant na over hoe we patiënten nog beter kunnen helpen. Dat doen we op basis van evidence-based practice en in nauw overleg met de patiënt en zijn / haar omgeving.

  Het bieden van Herstel Ondersteunende zorg is hierbij altijd ons uitgangspunt.

  De ontwikkeling van verpleegkundigen is daarbij ook belangrijk, het verpleegkundig loopbaanbeleid staat bij ons hoog op de agenda.

  Wij staan open voor initiatief en maken graag gebruik van ieders unieke kwaliteiten.

  Wil je meer weten over het werken op de afdeling Vroege Psychose? Hier vind je meer informatie over de afdeling, inclusief een interview met een van onze verpleegkundigen.

  Wat we je bieden

  Wij bieden je ruime gelegenheid tot ontplooiing, verdieping en verbreding, extra scholing en een plek om te groeien! Werken bij Amsterdam UMC betekent werken in een inspirerende en professionele omgeving waar ontwikkeling, in alle opzichten, wordt gestimuleerd.

 • Het salaris ligt, afhankelijk van opleiding en ervaring, tussen € 2.422,- en € 3.505,- bruto per maand op basis van 36 uur (schaal 7 / 8 CAO UMC)
 • Het salaris is exclusief eventuele toeslagen voor onregelmatige diensten, vakantiegeld (8%) en een eindejaarsuitkering (8,3%).
 • Wij bieden in eerste instantie een arbeidsovereenkomst aan voor 12 maanden, met uitzicht op een vast dienstverband bij goed functioneren.
 • Naast uitstekende bereikbaarheid met het OV, zijn er voor medewerkers ook parkeerplaatsen beschikbaar. Wil je op de fiets komen dan kan je gebruik maken van de fietsregeling.
 • Pensioen wordt opgebouwd bij het ABP. Amsterdam UMC draagt een groot deel van de premie bij (70%).
 • Wij hebben een zeer actieve personeelsvereniging en organiseren verschillende (sportieve) activiteiten en evenementen door het jaar heen.
 • Bij ons heb je gratis en onbeperkt toegang tot het trainingsaanbod van onze online leeromgeving GoodHabitz.
 • Kijk voor een overzicht van al onze andere arbeidsvoorwaarden op https : / / werkenbijamc.nl / arbeidsvoorwaarden / .

  Laten we kennis maken

  Wil je direct solliciteren? Gebruik dan de knop 'solliciteren' op deze pagina.

  Wil je eerst meer informatie? Neem dan gerust contact op met Jolanda de Klerk (Hoofdverpleegkundige), via j.h.deklerk amsterdamumc.nl.

  Wij zien uit naar onze kennismaking!

  Een screening en / of medische onderzoek kunnen onderdeel uitmaken van de selectieprocedure. Toegang tot DigiD is hiervoor noodzakelijk.

  Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier