Medior Requirements Engineer
DUO (Dienst Uitvoering Onderwijs)
Groningen
1 uur geleden

Functieomschrijving

DUO is volop in beweging en heeft de ambitie om nog actiever samen te werken met onder andere studievolgers en (onderwijs)instellingen.

Wij willen leren van situaties zoals het parlementair onderzoek naar de kinderopvangtoeslag. Samen aan de slag om een open en digitale overheid te zijn.

Een overheid die dicht bij de samenleving staat en met menselijke maat het werk uitvoert.

Om de ambitie waar te maken, staan er belangrijke veranderopgaven op de stoep. Tegelijkertijd dienen zich nieuwe overheidsprojecten aan.

Eén van de kersverse projecten is het Nationaal Programma Onderwijs (NPO). Het NPO richt zich op herstel en ontwikkeling van het onderwijs tijdens en na corona.

Kortom, de dynamiek is voelbaar. Wij zoeken daarom per direct nieuwe medewerkers die aan deze opgaven en projecten willen meewerken.

Help jij ons als medior Requirements Engineer mee om onze ambitie om deze uitvoeringsorganisatie van de toekomst te realiseren en projecten zoals het NPO tot een succes te maken?

Functie-omschrijving

De kans is groot dat je binnen DUO aan projecten werkt die aansluiten bij jouw persoonlijke interesse. Want er zijn niet tien, maar bijna vijftig verschillende DevOps-teams actief.

Zij ontwikkelen en beheren vernieuwende applicaties voor de enorme en diverse klantgroep van DUO. Dit kan gaan over de betaling van studiefinanciering, het organiseren van inburgeringsexamens of de invoering van nieuwe wetten.

Binnen DUO weet je zeker dat jij de kans krijgt om jezelf verder te ontplooien, zowel binnen als buiten het vakgebied van requirements engineer.

Als medior requirements engineer binnen zo'n innovatieteam houd je je continu bezig met de vraag hoe DUO haar klanten nóg sneller, beter en kostenefficiënter 24 / 7 van dienst kan zijn.

Daarvoor ga je in gesprek met stakeholders binnen en buiten DUO. Je weet hun specifieke vragen boven tafel te krijgen en vertaalt deze naar vernieuwende ontwerp-producten.

Het team waarin je werkt, is zelfsturend en bestaat doorgaans uit zo’n 6 tot 8 personen. Ook ontwikkel je specificaties waar jouw teamgenoten mee verder kunnen.

Mogelijk is UX-ontwerp ook onderdeel van jouw takenpakket.

Je werkt met de nieuwste technologieën en werkwijzen als continuous delivery en DevOps. Als professional weet jij jouw collega’s daar proactief over te adviseren.

Je ziet het belang van een uniforme manier van ontwerpen. Met jouw verfrissende ideeën inspireer en motiveer jij jouw directe collega's om samen de softwareontwikkeling van DUO structureel te verbeteren.

Functie-eisen

Wij zoeken medewerkers, die in staat zijn om mee te bouwen aan uitvoeringsorganisaties van de toekomst. Ambtelijk vakmanschap is daarom op jouw lijf geschreven.

Je kunt als geen ander goed omgaan met de publieke taak en de verantwoordelijkheid van de overheid.

 • Je hebt een HBO-of WO diploma en minimaal drie jaar ervaring met informatieanalyses en / of requirements engineering;
 • Je hebt aantoonbare ervaring met het maken van user stories en use cases;
 • Je bent bekend met UML. Ervaring in het gebruik van een modelleringstool is een pré;
 • Je hebt aantoonbare ervaring en affiniteit met Scrum- en Agile-methodes en (Bus)DevOps;
 • Als persoon ben jij een teamspeler; leer jij van anderen en draag jij jouw kennis graag over;
 • De volgende competenties zijn bij jou sterk ontwikkeld : analytisch vermogen, resultaatgerichtheid, plannen en organiseren, organisatiesensitiviteit;
 • Je hebt goede communicatieve vaardigheden en bent uitstekend in staat om presentaties, demo's en workshops te verzorgen;
 • Je herkent jezelf in de kernwaarden van DUO : betrouwbaar, verbindend, toekomstgericht en klantgericht.
 • Arbeidsvoorwaarden

 • Salaris €2756,- tot €4430,- bruto per maand
 • Dienstverband Vaste aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd (eventueel met een proeftijd)
 • Uren per week 32 tot 36 uur per week
 • Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Met het IKB kun je een deel van jouw arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen.

  De vakantie-en eindejaarsuitkering zijn hier onder andere in opgenomen. Iedere maand bouw je een deel op. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden.

  Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer maximaal 60% betaald ouderschapsverlof (onder voorwaarden), studiefaciliteiten, een extra verlofregeling voor medewerkers die minimaal 58 jaar én de laatste 5 jaar onafgebroken in dienst zijn bij de Rijksoverheid, en een vergoeding woon-werkverkeer.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier