Intensive Care (IC) verpleegkundige MCL (24-36 uur)
Medisch Centrum Leeuwarden
Leeuwarden
1 dag geleden

Wat staat jou te wachten als intensive care verpleegkundige in het MCL?

Onze afdeling Intensive Care biedt uitdaging voor iedere IC-verpleegkundige, die zich verder wil ontwikkelen! Zo’n opstap kan best spannend zijn.

Daar helpen we bij! Afhankelijk van je voorkennis en ervaring bieden wij je een op maat ingerichte inwerkperiode. Het bijhouden van de vakkennis blijft ook daarna belangrijk.

MCL biedt haar enthousiaste en ambitieuze IC-verpleegkundigen ruime mogelijkheden hun vak in de volle breedte en op hoog niveau uit te voeren en elke dag een stapje verder te komen.

Een dag op de IC...

BLOG - Karakteristiek op de IC is het werken waarbij het ene moment alles nog rustig lijkt, terwijl één moment later alles plotseling is veranderd en de situatie acuut en hectisch wordt.

Je weet nooit wat de dag brengt. Vandaag draagt Jelle zorg voor een ernstig zieke patiënt met een abdominale sepsis na een grote darmoperatie.

Hij is erg ziek en wordt onder narcose gehouden. De combinatie van mijn verpleegkundige skills, de geavanceerde apparatuur en het contact met de naasten betekenen persoonlijke zorg voor de patiënt én een mooie werkdag voor mij. .

Werken bij het MCL? Wij brengen je verder!

 • Uitdaging en ontwikkeling
 • Het MCL is een dynamische werkomgeving. MCL is groot genoeg voor (topklinische) uitdaging en veel ontwikkelmogelijkheden.

 • Maar ook zijn we klein genoeg voor groeten op de gang en korte lijnen met collega-afdelingen. Kortom : een uitdagende baan, binnen een professioneel en gemotiveerd team;
 • Een fijn werk- en woonklimaat
 • Op de Intensive Care van het MCL staan patiëntgerichtheid, kwaliteitsverbetering, eigen verantwoordelijkheid en een continue ontwikkeling van kennis, kunde en persoonlijke competenties centraal.

  Woon je nog niet in Friesland? Dan is een nieuwe interessante baan als IC verpleegkundige met daarbij een fijne waterrijke, betaalbare woonomgeving voor jou misschien een mooi toekomstperspectief!

 • Goede arbeidsvoorwaarden
 • Je salaris is conform de cao-ziekenhuiszorg en ingeschaald binnen FWG 55 max € 3917,- op basis van 36 uur. Jouw definitieve salaris(trede) wordt bepaald op basis van je opleiding en ervaring.

 • Arbeidsextra’s
 • Daarnaast biedt het MCL 8,33% vakantietoeslag en 8,33% eindejaarsuitkering. Naast het vakantieverlof krijgt iedere medewerker en eigen extra verlof budget (PLB).

  Als medewerker van het MCL kun je gebruik maken van uniek arbeidsvoorwaardenpakket, denk hierbij aan :

 • Korting op weekendjes weg naar keuze;
 • Korting op een eigen laptop of (elektrische) fiets;
 • korting op je sportabonnement;
 • korting op je (zorg) verzekering
 • Dit breng jij ons

  We zijn op zoek naar gemotiveerde en enthousiaste collega’s die :

 • in het bezit zijn van het diploma Intensive Care Verpleegkundige;
 • geregistreerd staan als verpleegkundige in het BIG-register;
 • recente beroeps- en werkervaring hebben als IC-verpleegkundige;
 • beschikken over een aantoonbare ondernemende houding ten aanzien van het verwerven en bevorderen van kennis, vaardigheid en attitude;
 • een bijdrage leveren aan een verdere ontwikkeling van onze afdeling en professionalisering van de zorg die wij bieden;
 • een bijdrage leveren aan het creëren van een ontspannen sfeer door een open communicatie en humor.
 • Jouw innovatieve kern-IC

  Het Centrum Intensive Care van het Medisch Centrum Leeuwarden heeft 20 bedden. Patiënten van alle voorkomende specialismen worden behandeld met uitzondering van intracraniële chirurgie en kinderen.

  Er is binnen de afdeling veel aandacht voor professionele ontwikkeling wat blijkt uit de grote investering in opleiding en onderwijs de afgelopen jaren.

  Onze Intensive Care functioneert als kern IC (voorheen IC-niveau 3) en werkt voortdurend aan verbetering en innovatie.

  MCL, in het hart van de zorg

  Medisch Centrum Leeuwarden (MCL) is een ambitieus topklinisch ziekenhuis in Leeuwarden en Harlingen, dat tot de top van Nederland behoort.

  We bieden acute, hoog complexe én basiszorg in Friesland. Iedere dag werken wij samen aan uitzonderlijke zorg voor onze patiënten.

  Wij zijn voortdurend op zoek naar nieuwsgierige en ambitieuze verpleegkundigen om steeds weer het verschil te kunnen maken voor onze patiënten.

  Want in ons werk willen we morgen beter zijn dan vandaag. De beste zorg is tenslotte mensenwerk.

  Dit is pas het begin

  Word jij een van onze helden in het wit? Ontdek dan hoeveel impact jij kan hebben als IC-verpleegkundige bij MCL. En dat begint bij het klikken op de solliciteerbutton! Emiel Dekker (unithoofd Intensive Care), telefoon (058) 286 3748 en Peter Visser (unithoofd Intensive Care), telefoon (058) 286 1483 vertellen je graag meer over deze doorlopende vacature.

  Collega’s worden?

  Graag ontvangen wij je sollicitatie via onderstaande button.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier