Vaktechnisch Specialist Autoheffingen – Groepsfunctie I
Belastingdienst
Apeldoorn, NL
4 dagen geleden
source : Belastingdienst

Functieomschrijving

Vergis je niet hoe een relatief klein middel als Motorrijtuigenbelasting, financieel zo belangrijk en inhoudelijk zo uitdagend is.

Maarten Masman Vaktechnisch specialist autoheffingen bij de Belastingdienst.

De Belastingdienst wil graag de compliance van burgers en bedrijven bevorderen. Transparantie, samenwerking en werken vanuit vertrouwen staan hierin centraal.

De belastingmiddelen Motorrijtuigenbelasting (MRB) en de Belasting zware motorrijtuigen (BZM) zijn binnen de Belastingdienst ondergebracht bij de directie Centrale Administratieve Processen (CAP) te Apeldoorn.

In Apeldoorn werken zo’n 160 collega’s aan de uitvoering van de MRB en BZM. De afdelingen die zich daarmee bezig houden zijn continue in ontwikkeling om de vaktechnische kant van de MRB en BZM up-to-date te houden en daar waar kan nog beter in te richten.

Daarvoor zijn wij ter versterking van ons team Vaktechniek en Handhavingsregie autoheffingen op zoek naar een vaktechnisch specialist autoheffingen.

In de rol van vaktechnisch specialist autoheffingen ben jij op de inhoud een spin in het web. Jij adviseert gevraagd en ongevraagd het management team en de vaktechnische coördinator over de vaktechnische onderwerpen die spelen binnen de MRB en BZM.

Ook ben je betrokken bij vaktechnische vraagstukken binnen de teams van autoheffingen, zoals bijvoorbeeld de teams bezwaar, verzoeken en massaal toezicht.

Daarbij ziet jouw rol op de concrete vertaling van wet- en regelgeving naar de uitvoering en daar waar het speelt terugkoppeling daarover naar het ministerie.

Als vaktechnisch specialist autoheffingen kun je complexe materie op een eenvoudige manier formuleren en uitleggen richting collega’s binnen de Belastingdienst, maar ook richting derden.

Ook kun je op beleids-, bestuurlijk en vaktechnisch niveau standpunten en opvattingen formuleren, uitdragen en verdedigen.

Je kenmerkt je door een groot analytisch vermogen en bent in staat om onafhankelijk te oordelen. Je hebt oog voor kwaliteit en kwantiteit van de werkzaamheden en bent er gericht op om doelstellingen te realiseren.

Je hebt er plezier in om adequaat je bijdrage te leveren om fiscale- en werkprocessen te verbeteren.

Onderdeel van je rol als vaktechnisch specialist autoheffingen is ook het op kundige en betrouwbare wijze vertegenwoordigen van de Belastingdienst in de complexere MRB en BZM-procedures bij rechtbanken en gerechtshoven.

Je procedeert namens de Belastingdienst en verdedigt onze standpunten. Je schrijft in voorkomende gevallen verweerschriften en adviseert terzake cassatie.

Word jij de nieuwe collega van Maarten? Of wil je liever eerst eens praten over jouw misschien wel toekomstige werkzaamheden?

Je kunt Maarten bereiken op telefoonnummer 06 2524 2941.

Functie-eisen

 • Je hebt een WO-diploma fiscaal recht, of een ander relevant WO-diploma.
 • Je hebt minimaal drie jaar werkervaring in een relevante fiscale / juridische functie.
 • Het is een pre als je al beschikt over vakinhoudelijke kennis op het gebied van autoheffingen, en anders maak je je die snel eigen door te investeren in een opleiding en het lezen van vakliteratuur.
 • Jouw competenties?

 • flexibiliteit
 • stressbestendigheid
 • besluitvaardigheid
 • overtuigingskracht
 • samenwerken
 • Herken jij jezelf ook hierin?

  Je kunt goed samenwerken, kunt collega’s coachen en bouwt bruggen waar nodig. En natuurlijk heb je een gezonde dosis doorzettingsvermogen.

  Je kunt hoofd- van bijzaken onderscheiden en je bent analytisch en nauwkeurig. Je bent bovendien creatief.

  Je hebt dienstverlening hoog in het vaandel staan en je beschikt over een gezonde dosis inlevingsvermogen. Je bent een gelijkwaardig en deskundig gesprekspartner.

  Je bent nauwkeurig en werkt graag volgens bepaalde procedures. En je bent ambitieus : je wilt jezelf altijd blijven ontwikkelen, zowel vakinhoudelijk als persoonlijk.

  Bij de Belastingdienst zijn daarvoor volop mogelijkheden.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier