Marketplace Account Specialist
Wefashion-be
Utrecht
5 dagen geleden

Marketplace Account Specialist

Marketplace Account Specialist

Marketplace Account Specialist

NIVEAU

Marketplace Account Specialist - Utrecht Ben jij in staat om een (voorraad)strategie te ontwikkelen en ook initiëren bij onze online partners om het maximale rendement uit onze collecties te halen op het platform van onze online partners?

Ons Online Partnerships team breidt uit en zoekt een Marketplace Account Specialist. Wij kijken uit naar je sollicitatie!

YOU WORK FOR WE AS A MARKETPLACE ACCOUNT SPECIALIST

Wij halen alles uit de (kleding)kast om de samenwerking met onze online partners te versterken en te laten groeien. Denk hierbij aan Zalando, Wehkamp, MyToys en Bol.

com. En we blijven uitbreiden!

De Marketplace Account Specialist gebruikt kennis over de klanten en concurrentie op de partner platformen om ons aanbod en pricing te optimaliseren.

Op basis van jouw kennis over de klant en het platform en met jouw analytische skills formuleer jij kansen in ons aanbod bij de Partner.

Je beoordeelt prijzen per land en zoekt naar mogelijkheden om marges te verbeteren op basis van prijselasticiteit modellen.

Je deelt je inzichten met de buying en merchandising teams om zo continue het aanbod en resultaat te verbeteren. Je kent de specifieke seasonal flows en commerciële kalenders van de partner platforms en landen waar we business doen.

Op basis daarvan zorg je samen met de product teams ervoor dat het juiste assortiment en de juiste voorraad beschikbaar is om het maximale te halen uit de seasonal flows en commerciële kalender van onze online partners.

In de rol van Marketplace Account Specialist heb jij kennis van het partner platform, onze klant, de concurrentie en de commerciële kalenders

Dit doe je in ons Online Partnerships team binnen E-Commerce waarin je dagelijks geprikkeld wordt om nóg beter te worden.

Je werkt nauw samen met onze Buyers, Merchandisers en IT specialisten en je bent veel in contact met onze Partners. Wat je nog meer van de job kunt verwachten?

 • In jouw rol werk je nauw samen met- en ben jij de sparringpartner van, onze partners en jouw collega’s van Buying om samen het maximale uit ieder kanaal te halen en hiermee continue groei te laten zien in omzet en resultaat.
 • Je bent verantwoordelijk voor de dagelijkse commerciële leiding van onze online partners en je identificeert kansen met betrekking tot prijsstelling en assortiment en bent verantwoordelijk voor alle bijbehorende processen
 • Je houdt de vraag naar onze producten op de online partner kanalen nauwlettend in de gaten, bent gebrand op het optimaliseren van vraag en aanbod en weet de behoefte van onze klanten op de partnerplatformen te identificeren.
 • Met deze input ga je samen met de productteams aan de slag om in te spelen op die trends en ontwikkelingen.

 • Je evalueert onze productprestaties, onderzoekt wat de concurrenten doen en met jouw inzichten over ons assortiment voed je onze productteams om ons totale aanbod te verbeteren.
 • Doordat je de concurrenten nauwlettend in de gaten houdt en evalueert voer je gedifferentieerde prijsstrategieën uit en zet je concurrerende prijsstrategieën uit voor alle landen waar we nu actief zijn.
 • Je identificeert hick-ups in het proces die je omzet in structurele verbeteringen en je leidt alle operationele en administratieve activiteiten met betrekking tot pricing.
 • Je bent verantwoordelijk voor de margebijdrage per categorie en item om zo het maximale assortiment te bewerkstelligen dat beschikbaar is op onze online partner kanalen en neemt initiatieven om de marge te verbeteren.
 • In deze rol rapporteer je direct aan de Head of Online Partners.

  Wat we van jou verwachten?

 • Minimaal een afgeronde HBO opleiding, bijvoorbeeld richting Fashion (Management), Business Administration, Bedrijfskunde of Bedrijfseconomie.
 • Je hebt 2 tot 4 jaar professionele werkervaring met online partners / kanalen / platformen, bij voorkeur binnen een Retail-omgeving en ervaring in een Marketplace omgeving is een pré.
 • Je hebt aantoonbare ervaring met strategische planning en je denkt kritisch. Oftewel, je bent in staat om een (voorraad)strategie te ontwikkelen en ook initiëren bij een online partner met als doel de groei van het kanaal stimuleren.
 • Daarnaast heb je sterke communicatie skills, ook in het Engels. Oftewel, je bent in staat om plannen zodanig over te brengen en te presenteren om afstemming tussen initiatieven en de daadwerkelijke strategie te verzekeren.
 • Je bent in staat een duurzame relatie op te bouwen met (interne) klanten en denk altijd vanuit de oplossing en niet het probleem.
 • Je hebt een hands-on mentaliteit, een goed commercieel gevoel en bent flexibel.
 • Jouw presentatievaardigheden zijn om door een ringetje te halen. Met jouw kennis van de merkstrategie van WE, jouw productkennis en kennis over de branche weet je de kansen die jij ziet overtuigend te brengen zowel intern als extern.
 • Tot slot herken je jezelf ook nog in de naam creatieve denker. Oftewel, je bent in staat om zowel intuïtie als analyse samen te brengen tot een oplossing.
 • WE WORK FOR YOU

  Jij staat iedere dag voor ons klaar om het maximale rendement uit onze collecties te halen uit onze marketplace en onze E-commerce business verder te optimaliseren.

  Wij zorgen ervoor dat jij de beste versie van jezelf wordt! Ofwel, You work for WE, WE work for you. Dat betekent voor jou :

 • Continu leren en ontwikkelen, zowel vakinhoudelijk als persoonlijk. Vanuit onze WE Academy bieden we bijvoorbeeld verschillende opleidings- en trainingsmogelijkheden die jij nodig hebt om bij ons te excelleren.
 • En uiteraard kun je ook rekenen op een salaris dat past bij jouw kennis, opleiding en ervaring.
 • Een reiskostenvergoeding, 25 vakantiedagen en 8% vakantiegeld, standaard 20% shopkorting en een uitgebreid pakket aan collectieve verzekeringen.
 • Daarnaast kan je deelnemen aan de initiatieven vanuit onze WE Club; van medewerkers voor medewerkers. Denk hierbij aan, (online) yogasessies, (virtuele) borrels en meer!
 • WHO WE ARE

  Als echte fashion liefhebber ken je WE natuurlijk al wel. Maar wist je dat we al 100 jaar bestaan en bijna 200 succesvolle stores én een state-of-the-art webshop hebben?

  Of dat we bij WE alles onder één dak hebben : design, productie en natuurlijk de verkoop?

  Nog wat WE-facts :

 • We zijn een nuchter Nederlands bedrijf maar inmiddels ook actief in België, Duitsland en Zwitserland.
 • We hebben meer dan 2.000 gedreven medewerkers en groeien nog dagelijks.
 • We vinden maatschappelijk verantwoord en duurzaam ondernemen erg belangrijk.
 • We believe life is better together.
 • HOW WE RECRUIT

  Zodra we je sollicitatie ontvangen hebben, sturen we je een bevestigingsemail. Ten tijde van het COVID-19 virus passen wij ons continue aan, aan de regels en richtlijnen vanuit het RIVM.

  Binnen twee weken hoor je of je wordt uitgenodigd voor een (digitaal) interview met onze Head of Online Partners en Head of Recruitment.

  Zijn jullie na het gesprek allen enthousiast, dan vragen we je een online assessment af te ronden. Hierna volgt een tweede (digitaal) gesprek.

  Verloopt ook dit positief, dan ga je ook nog (digitaal) kennismaken met jouw toekomstige team. Als we dan allemaal enthousiast zijn heten we je van harte welkom als nieuwe WE collega! Een toetsing in het Waarschuwingsregister Detailhandel (FAD) is onderdeel van onze sollicitatieprocedure.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier