Senior Finance Consultant
Solid Professionals
Utrecht, Netherlands, Netherlands
2 dagen geleden
source : Linkedin

Senior Finance Consultant

Ben jij toe aan de volgende stap en wil je graag verder meebouwen aan een bloeiende consultancy club? Kun jij anderen inspireren met je consultancy ervaring binnen de financiële sector?

Ben jij klaar om door te groeien naar een Senior rol? Dan ben jij de versterking waar advisorytak van Solid Professionals naar op zoek is!

Na de kennismakingsperiode met je nieuwe collega’s ga je aan het werk bij de opdrachtgever binnen een project waar jouw kennis ingezet kan worden.

Samen met je collega’s binnen Advisory bekijk je niet alleen wat er bij jouw huidige capaciteiten past, maar ook binnen je ambities.

In ons kenniscentrum is te zien met welke thema’s wij ons onder andere op dit moment bezighouden.

Vanwege de uitbreiding van onze organisatie zijn wij op zoek naar een Senior Consultant Finance.

Naast de werkzaamheden bij de opdrachtgever draag je bij aan de uitbouw van Advisory. Vanuit Solid Professionals Advisory werken wij idealiter in kleine teams aan een project waarbij de junior en senior aan elkaar worden gekoppeld.

Ook deel jij je kennis en ervaring als senior consultant door middel van coaching aan junior consultants en geef je regelmatig training aan onze Young Professionals.

Wat voor profielen zoeken we?

Finance Reporting Consultant : bewezen Reporting expertise (focus op output : fit-gap, oplossingsalternatieven, besluitvorming en realiseren)

Finance Data Consultant : bewezen Data expertise (focus op bouwstenen : data definities, data quality en data lineage)

Finance Change Consultant : bewezen Digital expertise (focus op proces : standaardiseren, clusteren en automatiseren)

Finance Data Scientist : bewezen Modelling expertise (focus op techniek : wiskunde / statistiek, data capturing en programmeer vaardigheden toepassen op grote hoeveelheden data.

Resultaat : Inzicht creëren door grondige modellering van vraagstukken en analyse met heldere toelichting)

Verder beschik je over een studie achtergrond in de richting van Finance / Accounting / Audit (bij voorkeur met aanvulling van een post-master) Daarnaast voldoe je aan de volgende eisen :

 • 4-8 jaar ervaring als consultant
 • Ervaring en kennis van de financiële branche, vooral binnen banken en verzekeraars
 • Kennis van Accounting & Reporting processen en de regelgeving (CRD IV, IFRS)
 • Ervaring met Financial & Regulatory Reporting bij banken
 • Een sterke persoonlijkheid; je bent zelfverzekerd genoeg om stelling te kunnen nemen, maar ook om je kwetsbaar op te stellen
 • Je bent gedreven en combineert je sterke interpersoonlijke vaardigheden en leiderschap met een goed gevoel voor humor en relativeringsvermogen
 • Wie zijn we en wat vinden we belangrijk?

  The Hup (de organisatie waar Solid Professionals onderdeel van is) bestaat 12,5 jaar en wij zijn inmiddels gegroeid naar ruim 100 werknemers.

  In eerste instantie richtte Solid Professionals zich voornamelijk op de Werving & Selectie van Financiële Professionals voor klanten in zowel de financiële als zakelijke dienstverlening.

  Deze focus werd al snel uitgebreid naar Consultancy en Interim dienstverlening.

  Wanneer je bij ons het pand binnenstapt voelt het als thuiskomen. Iedereen van de organisatie is belangrijk, van consultant tot student tot partner.

  Input vanuit jou als consultant wordt dan ook zeker gewaardeerd en zelfs gestimuleerd. Iedere derde donderdag van de maand komen alle medewerkers van Solid Professionals naar kantoor voor het maandelijks overleg met aansluitend eten en een borrel.

  Daarnaast zijn er tweemaandelijks sparring sessies binnen de Advisory tak, nu bestaande uit ruim 25 consultants. Wij vinden het belangrijk dat iedereen binnen de organisatie betrokken is en met plezier naar zijn werk gaat.

  Ons doel is dan ook om ons te blijven ontwikkelen om in 2020 topwerkgever te zijn.

  Arbeidsvoorwaarden

  Binnen Solid Professionals wordt hard gewerkt, maar er is tegelijkertijd ruimte voor vrijheid en initiatief. Daarnaast mag je van ons verwachten dat we zorgen voor inspirerende collega’s, uitdagende werkzaamheden en persoonlijke ontwikkeling.

  Verder behoren tot de voorwaarden :

 • Goed salaris
 • Laptop en telefoon
 • Mobiliteitsbudget (OV / lease auto)
 • Veel aandacht voor training en opleiding
 • Vitaliteitscoach
 • Regelmatig borrels, evenementen en natuurlijk ons jaarlijkse
 • Solid weekend

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier