Officier Zeedienst MS&T (VWO)
Ministerie van Defensie
Den Haag, NL
3 dagen geleden

Salaris en voorwaarden

Salaris

Je startsalaris is afhankelijk van je leeftijd, opleidingsniveau en ervaring. Naarmate je kennis en ervaring toenemen, groeit ook je salaris met je mee.

Boven op je salaris ontvang je als militair bovendien verschillende structurele en incidentele toelages.

Vrije dagen

Bij een volledig dienstverband heb je afhankelijk van je leeftijd recht op 26-30 verlofdagen per jaar. Heb je dagen over?

Dan kun je die onder bepaalde voorwaarden meenemen naar het volgende jaar.

Rijbewijs

Nog geen rijbewijs? Haal m gratis bij Defensie! We helpen je graag vooruit, en niet alleen als het om je carrière gaat. Als je bij de Marine, Landmacht of Luchtmacht komt werken, kun je daarom op onze kosten je rijbewijs B halen.

Meer informatie over rijbewijs bij Defensie.

Bonus

Gedurende je dienverplichting krijg je naast je salaris ook elk jaar een (bruto) aanstellingspremie / bonus.

Dit ga je doen

Onze mannen en vrouwen van het Korps Zeedienst zijn verantwoordelijk voor de inzet van het schip : de navigatie, de inzet van wapensystemen en het gebruik van telecommunicatieapparatuur.

Als Officier Zeedienst sta je in het begin veelvuldig op de brug, daar wordt het schip bestuurd. De bacheloropleiding Militaire Systemen en Technologie (MS&T) is een stevige, technische studie, vergelijkbaar met een studie aan een van de technische universiteiten.

MS&T onderscheidt zich echter door de exclusieve focus op Defensie en de systemen die daar worden gebruikt.

Als Officier Zeedienst Marine ben je verantwoordelijk voor de navigatie en de veiligheid en geef je leiding aan het brugteam.

Verder speelt je werk zich vooral af in de Commandocentrale, de plek waar alle gevechtsinformatie binnenkomt en waar tijdens acties de beslissingen genomen worden.

Omdat de inzet van het schip altijd de verantwoordelijkheid is van de Officier Zeedienst, kunnen alleen Officieren van het Korps Zeedienst Commandant van een schip worden.

Hier ga je werken

De eerste paar jaren na je opleiding werk je op een van de Marineschepen. In het begin sta je vaak op de brug, waar het schip wordt bestuurd.

Later werk je ook in de Commandocentrale en na een aantal jaren wissel je banen op zee af met bestuurlijke functies aan wal.

Je begint als Adelborst op het Koninklijk Instituut voor de Marine (KIM) in Den Helder voor de Algemene Maritieme Officiersopleiding, de vaktechnische opleiding en je Bacheloropleiding MS&T.

Dit is een stevige technische studie, vergelijkbaar met een studie aan een van de technische universiteiten maar met de focus op Defensie.

Je legt een degelijke wetenschappelijke basis met vakken als Wiskunde, Natuurkunde, IT, Signaalverwerking en Regeltechniek.

Daarna volgen toepassingsgerichte vakken als Wapensystemen, Radar en Sonar, Militaire Operaties, Precisienavigatie en Pantsering.

Ook is er aandacht voor onderhoudsconcepten, systeemontwerp en de prestaties van militair materieel. Tijdens je vijfeneenhalf jaar durende opleiding ga je ook naar zee om het samen werken en leven met je teamgenoten aan boord te ervaren.

Weekagenda

Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Ochtend Appèl en briefing van de commandant Briefing geven aan onderofficieren Reisvoorbereiding : intekenen route Lissabon Briefing route Lissabon Personeelszaken Cursus tactische navigatie Commandocentrale Middag Commandocentrale Wachtdienst : officier van de wacht Functioneringsgesprekken Wachtdienst : officier van de wacht Walbezoek Lissabon Avond Fitness Sporten Beëdiging collega

VWO, HBO

Voortgezet Wetenschappelijk Onderwijs, profiel N&Tof N&G, (Wiskunde B + Natuurkunde verplicht). E&M en C&M aangevuld met Wiskunde B en Natuurkunde of een geaccrediteerde HBO propedeuse van 60 EC in een relevante (technische) studierichting en een VWO certificaat voor Wiskunde B en Natuurkunde.

Je bent tussen de 17 jaar en 25 jaar en 11 maanden

Je bent tussen de 160 cm en 200 cm (vrouw), 160 cm en 200 cm (man)

Een bril of lenzen is geen probleem.

Je oogafwijking mag niet groter zijn dan min 6 en plus 6

Je hoeft geen rijbewijs te hebben

Je bent fit genoeg voor cluster 1

Ben je benieuwd wat je moet doen om op dit cluster niveau te komen? Klik dan op het trainingsschema voor cluster 1

Trainingsschema cluster 1

Je hebt een zwemdiploma nodig

3 / 3

Alleen officieren van het Korps Zeedienst kunnen Commandant van een schip worden.

1 / 3

Als Officier Zeedienst Marine ben je verantwoordelijk voor de navigatie en de veiligheid en geef je leiding aan het brugteam.

2 / 3

Naarmate je meer ervaring krijgt en de rangen doorloopt krijg je meer verantwoordelijkheid.

3 / 3

Alleen officieren van het Korps Zeedienst kunnen Commandant van een schip worden.

1 / 3

Als Officier Zeedienst Marine ben je verantwoordelijk voor de navigatie en de veiligheid en geef je leiding aan het brugteam.

2 / 3

Naarmate je meer ervaring krijgt en de rangen doorloopt krijg je meer verantwoordelijkheid.

3 / 3

Alleen officieren van het Korps Zeedienst kunnen Commandant van een schip worden.

Zo word je het

Jouw sollicitatie Defensie opleiding

Voorlichting Marine (optioneel)

Zorg dat je weet waar je aan begint en bezoek een infodag of voorlichting (of doe een online voorlichting). Dan ben je bijvoorbeeld beter voorbereid voor je gesprek tijdens het psychologisch onderzoek!

Invullen vragenlijsten

Je krijgt een aantal vragenlijsten die je moet invullen en terugsturen. Deze informatie wordt later gebruikt in je sollicitatieproces.

Psychologisch Onderzoek (PO)

Dit onderzoek bestaat uit een aantal onderdelen, waaronder een capaciteitentest en een gesprek met een psycholoog van Defensie (zie ook onze online brochure 'Ben jij fit voor de keuring?').

Aanstellings- en Adviescommissie (AAC)

Dit gesprek met een aantal (hoge) officieren vindt plaats op het Koninklijk Instituut voor de Marine of op de Koninklijke Militaire Academie in Breda.

Aan de hand van dit gesprek wordt beoordeeld of je de capaciteiten hebt om te worden opgeleid tot officier bij Defensie.

Medisch Onderzoek

Het Medisch Onderzoek wordt verricht om te bepalen of je medisch geschikt bent voor de functie waarvoor je hebt gesolliciteerd.

Het onderzoek bestaat uit de volgende onderdelen : Gehoortest (audiometrie), ogentest (optometrie), lichaamsmetingen (biometrie), gesprek met een arts en een functionele test (vaststellen fysieke functie geschiktheid).

Zie ook onze online brochure 'Ben jij fit voor de keuring?'.

Veiligheidsonderzoek (VO)

Je werkt met wapens en geheime informatie. Daarom doen we een veiligheidsonderzoek. Hiervoor krijg je een vragenlijst, waarna de Militaire Inlichtingen en Veiligheidsdienst (MIVD) beoordeelt of je geschikt bent voor het verantwoordelijke werk als militair (zie ook onze online brochure 'Ben jij fit voor de keuring?').

Aanstelling

Als je alle keuringen hebt gehaald ben je 'aanstelbaar' als militair. Hierna krijg je te horen wanneer je naar verwachting kunt beginnen met je militaire opleiding!

Koninklijk Instituut voor de Marine (KIM)

Het Koninklijk Instituut voor de Marine (KIM) maakt deel uit van de Nederlandse Defensie Academie en verzorgt de initiële opleiding tot officier bij de Koninklijke Marine.

Deze opleiding duurt voor VWO'ers nominaal 5 tot 5,5 jaar (voor HBO / WO'ers 2 tot 2,5 jaar).

Vaktechnische Opleiding (VTO)

Na het behalen van je militaire opleiding volgt je de vaktechnische opleiding. Duur en locatie van deze opleiding zijn afhankelijk van de door jou gekozen richting.

Solliciteren
Bij de favorieten invoegen
Verwijder van favorieten
Solliciteren
Mijn E-mail
Door op "voortzetten" te klikken, gaat u ermee akkoord dat neuvoo uw persoonlijke gegevens verzamelt en verwerkt die u in dit formulier hebt verstrekt, om een ​​neuvoo-account te maken en u te abonneren op onze e-mailwaarschuwingen, in overeenstemming met ons Privacybeleid . U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door te volgen deze stappen .
voortzetten
Aanvraagformulier