Startend procesoperator afdeling bereiden Mentos
USG - Start People
Breda
4 dagen geleden

Bedrijfsomschrijving

Bij Perfetti Van Melle vindt men dat een snoepmoment een belevenis is. De klanten én de medewerkers staan centraal. Werken bij Perfetti Van Melle betekent : alle kans krijgen om je te ontwikkelen, werken in een goede, collegiale sfeer en het allerbeste uit jezelf halen.

Perfetti van Melle is een innovatief en dynamisch familiebedrijf met een passie voor snoep en kauwgum. Iedere dag staat in het teken van het bedenken van nieuwe en het verbeteren van bestaande producten en merken.

En bij al die innovaties denken zij natuurlijk het eerst aan hun consumenten, zodat zij deze iedere dag kunnen verrassen met het lekkerste snoep en kauwgum.

In meer dan 150 landen in de wereld kun je de producten van Perfetti van Melle vinden. Vanuit de Benelux-organisatie zorgen zij dat je Mentos (Gum),Fruittella, Klene, Look-O-Look, Chupa Chups, Smint en Frisk overal in Nederlanden België kunt kopen.

De fabrieken in Breda, Weert en Sittard maken Mentos, Fruittella en Frisk. En ze leveren niet alleen aan landen in Europa, maar bijvoorbeeld ook aan de Verenigde Staten en Japan.

Het internationale karakter vind je dus overal terug, iedere dag!

Vanuit omgeving Roosendaal, Etten-Leur, Oosterhout, Rotterdam en Dordrecht is Perfetti van Melle goed bereikbaar, zowel met de auto als OV.

Functieomschrijving

In de functie van startend procesoperator voor de afdeling bereiden van Mentos bij Perfetti van Melle in Breda ben je voornamelijk bezig met het bereidingsproces van Mentos en Dummies.

Dankzij jou kunnen er straks veel mensen genieten van dit lekkere snoepgoed. Word jij één van de smaakmakers voor Mentos?

De afdeling kan worden opgesplitst in de vorm en coating. De afdeling wordt aangestuurd door een shiftmanager en shiftcoördinator.

Je draagt zorg voor het productieproces van Mentos- en Dummydeeg, maar ook het coaten van de Mentos.

De volgende taken horen tot jouw verantwoordelijkheid :

 • Je bent verantwoordelijk dat de machine of machines van jouw deel van het proces goed verlopen. Deze machines kunnen variëren en er zijn verschillende werkplekken binnen de afdeling bereiden;
 • Je lost kleine problemen en storingen zelfstandig op of vraagt tijdig om hulp aan een collega operator of schakelt de technische dienst in;
 • Je bent in staat om kritisch te kijken naar het productieproces en hier op aan te sturen of aanpassingen te doen voor optimalisatie;
 • Je doet controles in het kader van kwaliteit en veiligheid en deze resultaten verwerk je in het SAP systeem. Indien je afwijkingen tegen komt rapporteer je deze zorgvuldig;
 • Naarmate je meer machines, processen en taken zelfstandig kunt beheersen worden je taken uitgebreid en zal je verantwoordelijkheid toenemen.
 • Vanuit deze rol ontwikkel je jezelf verder tot volwaardig procesoperator.

  Functie-eisen

  Perfetti Van Melle is een groot, internationaal bedrijf en vraagt daarom aan haar medewerkers elke dag het beste uit jezelf en elkaar te halen.

  Ben jij hiertoe bereid? Dan gaan we graag met je in gesprek onder het genot van een rolletje Mentos!

  Naast een flinke dosis enthousiasme en motivatie herken jij jezelf in onderstaande punten :

 • Je hebt een technische opleiding, bijvoorbeeld VAPRO B of voedingsmiddelentechniek;
 • Jij hebt enige werkervaring opgedaan als productiemedewerker, machineoperator of binnen de voedingsmiddelenindustrie;
 • Je bent fulltime in een drie ploegendienst beschikbaar (37,5 uur per week);
 • Je bent alert en hebt ook voor detail. Door jouw houding merk je (proces)verbeteringen op;
 • Je beheerst de Nederlandse taal goed zowel in woord als geschrift.
 • Arbeidsvoorwaarden

  Wij zijn smaakmakers in snoep! Je gaat aan de slag bij het derde grootste zoetwarenconcern ter wereld (tweede in Europa).

  We willen blijven groeien en natuurlijk de beste worden in het maken van snoep, waarbij we alle hulp van onze collega's goed kunnen gebruiken.

  We zien onze medewerkers daarom als belangrijkste ingrediënt en bieden je een groot aanbod aan interne ontwikkeling. Daarnaast willen we graag onze familiäire smeer behouden, want dan maakt ons uniek en heeft ons succes gebracht.

  Ook spelen we in op maatschappelijke discussies rondom suiker en gezondheid, maar ook thema's als milieu, verpakking en voedselveiligheid. Uitdaging genoeg!

  Naast lekker snoep (ook voor thuis) en een gezellige werkomgeving bieden Perfetti van Melle en Start People jou het volgende :

 • Een fulltime contract voor bepaalde tijd in drie ploegendienst voor langere periode bij goed functioneren;
 • De mogelijkheid om je te ontwikkelen tot volwaardig procesoperator met uitzicht op een vaste aanstelling binnen Perfetti van Melle;
 • Afhankelijk van jouw werkervaring is het minimale salaris van 14,31€ bruto per uur exclusief ploegentoeslag van 20% per gewerkt uur (2.800€ bruto per maand);
 • Een gezellige sfeer op de werkvloer en lekker met zijn alle lunchen in de kantine;
 • Gratis Mentos proeven tijdens je werk én je kunt gebruikmaken van onze snoepwinkel voor personeel waar je goedkoop alle snoep van Perfetti van Melle kunt kopen voor thuis!
 • Na je sollicitatie nemen we binnen 48 uur telefonisch contact met je op voor een korte screening. Daarna zullen we een intake gesprek inplannen en gaan we dieper in op jou als persoon en je werkervaring.

  Indien dit positief is zal de shiftmanager je uitnodigen voor een gesprek en rondleiding op de productielocatie. Zijn jullie daarna allebei enthousiast?

  Dan zullen we samen jouw startdatum bespreken en hiervoor alles in orde maken.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier