Matroos Nautische Dienst
Ministerie van Defensie
Den Haag, NL
13 uur geleden

Salaris en voorwaarden

Salaris

Je startsalaris is afhankelijk van je leeftijd, opleidingsniveau en ervaring. Naarmate je kennis en ervaring toenemen, groeit ook je salaris met je mee.

Boven op je salaris ontvang je als militair bovendien verschillende structurele en incidentele toelages.

Vrije dagen

Bij een volledig dienstverband heb je afhankelijk van je leeftijd recht op 26-30 verlofdagen per jaar. Heb je dagen over?

Dan kun je die onder bepaalde voorwaarden meenemen naar het volgende jaar.

Rijbewijs

Nog geen rijbewijs? Haal m gratis bij Defensie! We helpen je graag vooruit, en niet alleen als het om je carrière gaat. Als je bij de Marine, Landmacht of Luchtmacht komt werken, kun je daarom op onze kosten je rijbewijs B halen.

Meer informatie over rijbewijs bij Defensie.

Dit ga je doen

Wil jij met een schip de wereldzeeën bevaren? En je daarbij inzetten voor vrede en veiligheid? Solliciteer dan als Matroos Nautische Dienst bij de Koninklijke Marine.

In onze hechte teams worden collega’s vaak vrienden voor het leven.

Als Matroos Nautische Dienst houd je je bezig met het varen en vechten van het schip. Samen met je teamgenoten houd je een groot gebied rondom het schip goed in de gaten.

Dat doe je met hightech apparatuur, maar ook uitkijkend vanaf de brug. Je zorgt verder voor het onderhoud van dek, sloepen en benedenschip, de besturing van het schip, het laden en lossen en het gereedleggen van trossen.

Maar ook met het bestrijden van mijnen.

Hier ga je werken

Je werkt voornamelijk op de brug en aan dek van onze marineschepen, die de hele wereld over varen. Maar je volgt eerst een pittige opleiding.

Je opleiding duurt ongeveer één jaar en bestaat uit :

 • 9 weken Maritieme Militaire Vorming;
 • 8 weken Eerste Vak Opleiding (EVO);
 • 8 maanden stage aan boord van een marineschip.
 • Weekagenda

  Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Ochtend Werkoverleg met de collega's OD a / b van de Zr. Ms. Rotterdam Schilderwerkzaamheden in het trappenhuis Wachtdienst Wachtdienst Vaardag op de Noordzee, verschillende taken tijdens het varen Vaardag, checken van systemen Planning maken voor inzet van de collega's Administratieve taken Voorbereidende werkzaamheden voor oefening Middellandse Zee Voorbereidende werkzaamheden voor oefening Middellandse Zee Middag Schilderwerkzaamheden in het trappenhuis Schilderwerkzaamheden in het trappenhuis Wachtdienst Wachtdienst Vaardag, zichtwaarneming op de brug Vaardag, checken van systemen Gezamenlijk sporten Werkoverleg Voorbereidende werkzaamheden voor oefening Middellandse Zee Voorbereidende werkzaamheden voor oefening Middellandse Zee Avond Sporten in de gym aan boord Eten en drankje met collega's in Den Helder

  Jouw profiel

  VMBO Kaderberoepsgericht, VMBO Gemengd, VMBO Theoretisch, MBO 2, MBO 3, MBO 4, HAVO

  MBO op niveau 2-4, VMBO (KB, GL of TL) of HAVO

  Je bent tussen de 17 jaar en 27 jaar en 11 maanden

  Je bent tussen de 160 cm en 200 cm (vrouw), 160 cm en 200 cm (man)

  Een bril of lenzen is geen probleem.

  Je oogafwijking mag niet groter zijn dan min 6 en plus 6

  Je hoeft geen rijbewijs te hebben

  Je bent fit genoeg voor cluster 1

  Ben je benieuwd wat je moet doen om op dit cluster niveau te komen? Klik dan op het trainingsschema voor cluster 1

  Trainingsschema cluster 1

  Je hebt een zwemdiploma nodig

  3 / 3

  Als hogere onderofficier verschuift je taak steeds meer richting leidinggeven en aansturing van personeel.

  1 / 3

  Als Matroos Operationele Dienst Dek houd je je bezig met het varen en vechten van het schip. Maar ook met onderhoud en mijnbestrijding op zee.

  2 / 3

  Als onderofficier werk je samen en geef je direct leiding aan de OD-ers. Verder steun je het commando van de eenheid met advies en informatie.

  3 / 3

  Als hogere onderofficier verschuift je taak steeds meer richting leidinggeven en aansturing van personeel.

  1 / 3

  Als Matroos Operationele Dienst Dek houd je je bezig met het varen en vechten van het schip. Maar ook met onderhoud en mijnbestrijding op zee.

  2 / 3

  Als onderofficier werk je samen en geef je direct leiding aan de OD-ers. Verder steun je het commando van de eenheid met advies en informatie.

  3 / 3

  Als hogere onderofficier verschuift je taak steeds meer richting leidinggeven en aansturing van personeel.

  Zo word je het

  Jouw sollicitatie Defensie opleiding

  Voorlichting Marine (optioneel)

  Zorg dat je weet waar je aan begint en bezoek een infodag of voorlichting (of doe een online voorlichting). Dan ben je bijvoorbeeld beter voorbereid voor je gesprek tijdens het psychologisch onderzoek!

  Invullen vragenlijsten

  Je krijgt een aantal vragenlijsten die je moet invullen en terugsturen. Deze informatie wordt later gebruikt in je sollicitatieproces.

  Psychologisch Onderzoek (PO)

  Dit onderzoek bestaat uit een aantal onderdelen, waaronder een capaciteitentest en een gesprek met een psycholoog van Defensie (zie ook onze online brochure 'Ben jij fit voor de keuring?').

  Medisch Onderzoek

  Het Medisch Onderzoek wordt verricht om te bepalen of je medisch geschikt bent voor de functie waarvoor je hebt gesolliciteerd.

  Het onderzoek bestaat uit de volgende onderdelen : Gehoortest (audiometrie), ogentest (optometrie), lichaamsmetingen (biometrie), gesprek met een arts en een functionele test (vaststellen fysieke functie geschiktheid).

  Zie ook onze online brochure 'Ben jij fit voor de keuring?'.

  Veiligheidsonderzoek (VO)

  Je werkt met wapens en geheime informatie. Daarom doen we een veiligheidsonderzoek. Hiervoor krijg je een vragenlijst, waarna de Militaire Inlichtingen en Veiligheidsdienst (MIVD) beoordeelt of je geschikt bent voor het verantwoordelijke werk als militair (zie ook onze online brochure 'Ben jij fit voor de keuring?').

  Aanstelling

  Als je alle keuringen hebt gehaald ben je 'aanstelbaar' als militair. Hierna krijg je te horen wanneer je naar verwachting kunt beginnen met je militaire opleiding!

  Eerste Maritiem Militaire Vorming (EMMV)

  Je begint met de eerste maritiem militaire vorming (EMMV) van 12 weken. Daarin leer je onder meer de algemene scheepstaken.

  Vaktechnische Opleiding (VTO)

  Tijdens de Vaktechnische Opleiding leer je het vak dat je bij Defensie gaat uitoefenen. De duur en plaats van deze opleiding is afhankelijk van jouw krijgsmachtdeel en functie.

  De opleidingscentra bevinden zich op diverse plaatsen in Nederland.

  Solliciteren
  Bij de favorieten invoegen
  Verwijder van favorieten
  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "voortzetten" te klikken, gaat u ermee akkoord dat neuvoo uw persoonlijke gegevens verzamelt en verwerkt die u in dit formulier hebt verstrekt, om een ​​neuvoo-account te maken en u te abonneren op onze e-mailwaarschuwingen, in overeenstemming met ons Privacybeleid . U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door te volgen deze stappen .
  voortzetten
  Aanvraagformulier