Engineering Accountmanager Power Grids
YACHT
Rotterdam, NL
6 dagen geleden

Over de functie

Vanuit je rol als Account Manager rapporteer je aan Marcel, de Sales Manager, waar je nauw mee samen komt te werken. Marcel kan je zien als jouw mentor, jouw achterban een echte rots in de branding en een doorgewinterde sales tijger.

Marcel doet het niet alleen maar samen met onder andere Godfried, Lukas en Ronald. Jouw toekomstige collega’s met wie je dit avontuur mee zult aangaan! Binnen ABB sta je NIET alleen, maar doen we de dingen graag samen .

Om dit allemaal te kunnen bereiken moet je goed je takenpakket kunnen uitoefenen. Je hoeft hier niet eens over na te denken want dit komt vanuit jouw eerste natuur.

 • Het opbouwen en onderhouden van duurzame professionele klantenrelaties d.m.v. onder andere frequente klantenbezoeken, het organiseren en deelnemen aan klantenevenementen.
 • Het zorgdragen voor de verdere uitbouw van ons klantenbestand, want hier word je nu eenmaal heel blij van en onze nieuwe klanten ook.
 • Continue marktanalyse door het ontwikkelen en up-to-date houden van markt- en productkennis, het verkrijgen van inzichten in klantwensen en organisaties, het identificeren en opvolgen van mogelijkheden bij klanten,
 • De analyse van klantenbehoeften en het uitwerken van voorstellen zowel zelfstandig of in samenwerking met het sales support team,
 • Het voeren van onderhandelingen over prijzen en condities.
 • Het sluiten van contracten en meerjarige raamovereenkomsten.
 • De technische ondersteuning van de klanten.
 • Functie-eisen

  Een techneut met een sales gedreven karakter. Techniek is waar je hart ligt, maar het sluiten van een deal doet je ook opleven.

  Naast jouw multifunctionele inzetbaarheid, resultaatgedrevenheid en zelfstandigheid ben jij de kandidaat die samen met je collega’s in teamverband de mooiste resultaten neerzet.

  Van a tot z pak jij het proces op. Van de probleemstelling van de klant tot het krijgen van de order. Om dit te kunnen bewerkstelligen ben jij onder andere,

 • Ontzettend slim want je bent in het bezit van een hogere technische opleiding (bv. In de richting elektro- / energietechniek) of vergelijkbaar
 • Je bent leergierig en vindingrijk en hebt de wil om te winnen
 • Je hebt enkele jaren ervaring in een technische Energie omgeving of je hebt affiniteit met Grid Automation, midden-en hoogspanning beveiligingstechnieken en Scada.
 • Als dit binnen netwerkbedrijven is zijn wij helemaal blij!

 • En je hebt een aantal jaren commerciële ervaring opgedaan in een buitendienstfunctie in onze branche.
 • Je hebt altijd wel een glimlach op je gezicht wij doen ook alles voor een glimlach.
 • Je combineert een sterk commercieel inzicht en een resultaatgerichte houding met de nodige relationele vaardigheden.
 • Je bent enthousiast, stressbestendig, teamplayer en een echte jager.
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.
 • Omdat de werkzaamheden zich voornamelijk bij de klanten afspelen, zal je een bedrijfsauto worden aangeboden. Rijbewijs B is dus vereist
 • Arbeidsvoorwaarden

  ABB biedt je een afwisselende baan in een organisatie waarin YAP (Young ABB Professionals) en SAP (Senior ABB Professionals) de spil zijn.

  ABB vindt het belangrijk dat de ontwikkeling van zijn medewerkers, kwaliteit en veiligheid, zeer hoog in het vaandel staat.

  Je hebt internationale doorgroeimogelijkheden en er is altijd ruimte voor nieuwe initiatieven en creatieve ideeën. Daar staat ABB altijd voor open.

  Of je nu een week, maand of een jaar bij ABB werkt. Uiteraard krijg je een concurrerend en aantrekkelijk arbeidsvoorwaardelijk pakket zoals, een mooie lease auto, een aantrekkelijk bonussysteem, een 13e maand, 27 vakantie dagen en 13 ADV dagen en een tal van Learning & Development mogelijkheden.

  Bedrijfsinformatie

  ABB is een baanbrekende, technologische leider met een uitgebreid aanbod voor de digitale industrie. Met meer dan 130 jaar ervaring in innovatie is ABB vandaag de digitale voortrekker met 4 klantgerichte, wereld leidende businesses : Electrification, Industrial Automation, Motion en Robotics & Discrete Automation, ondersteund door het ABB AbilityTM digitale platform.

  ABB’s business Power Grids, marktleider, zal worden gedesinvesteerd aan Hitachi in 2020. ABB is actief in meer dan 100 landen met ongeveer 147.000 medewerkers.

  De divisie Power Grids is toonaangevend actief in de segmenten energietransmissie & distributie, zon- en windenergie, water & infra, olie & gas, als ook de procesindustrie met een breed assortiment aan producten, systemen en diensten op het gebied van midden-

  en hoogspanning schakelinstallaties als ook (vermogens)transformatoren, automatisering en beveiligingstechniek.

  Solliciteren
  Bij de favorieten invoegen
  Verwijder van favorieten
  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "voortzetten" te klikken, gaat u ermee akkoord dat neuvoo uw persoonlijke gegevens verzamelt en verwerkt die u in dit formulier hebt verstrekt, om een ​​neuvoo-account te maken en u te abonneren op onze e-mailwaarschuwingen, in overeenstemming met ons Privacybeleid . U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door te volgen deze stappen .
  voortzetten
  Aanvraagformulier