Onderofficier Genie Constructie (Force Support Engineer - Bouw/Infra) - Luchtmobiel
Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties
Ermelo
2 dagen geleden

Dit ga je doen

De Luchtmobiele Brigade is een snel inzetbare eenheid die binnen 20 dagen, waar ook ter wereld ter plaatse kan zijn, om hulp te verlenen of een conflict te bestrijden.

Helikopters garanderen de Luchtmobiele Brigade een snelle troepeninzet en zorgen ook voor het vervoer van wapens, materieel, voeding en andere voorraden.

De Genie kun je zien als een groot aannemersbedrijf en de weg- en waterbouwkundigen van de Landmacht. De Genie wordt ook wel het bouwbedrijf van de krijgsmacht genoemd.

Een genie eenheid heeft meerdere taken. Zo kan het mijnen leggen en ruimen, bruggen, wegen en vliegvelden aanleggen en vernietigen, en schuilplaatsen, uitkijkposten en gevechtsopstellingen bouwen.

De Genie richt zich vooral op het vertragen van de oprukkende vijand en het ongedaan maken van het werk van de vijandelijke Genie.

Daarnaast verricht de Genie ontsmettingswerkzaamheden op het gebied van Chemische, Biologische, Radiologische, of Nucleaire (CBRN) stoffen.

Als Onderofficier Constructiegenie (Force Support Engineer) ben je verantwoordelijk om onder alle omstandigheden leiding te geven, als groepscommandant, aan jouw groep.

Je bent als onderofficier het voorbeeld als vakman en coach om jouw groep op te leiden en te trainen voor de opdrachten en missies over heel de wereld.

Dit doe je in een fysiek uitdagende omgeving waarin een beroep wordt gedaan op je technische en organisatorische improvisatietalent.

 • Als Onderofficier Constructiegenie ben je, met je groep, de uitvoerder van bouwkundige en weg- en waterbouwkundige projecten;
 • Je maakt wegen, bruggen of zelfs een compleet militair kamp met alle voorzieningen. Als Onderofficier ben je verantwoordelijk voor de geoefendheid en inzetbaarheid van je mensen een verzorg je hun opleiding en training op het gebied van de individuele militaire vaardigheden.

  Let op : Er zijn meerdere opkomstmomenten (startdata) in het jaar. De opkomstdatum waar jij voor in aanmerking komt wordt pas later bepaald.

  Dit is onder andere afhankelijk van de uitslag van het Psychologisch Onderzoek, de Medische keuring en het veiligheidsonderzoek.

  Zodra alle onderdelen van het sollicitatietraject positief zijn afgerond wordt de startdatum met jou besproken en vastgelegd.

  Hier ga je werken

  Afhankelijk van jouw voorkeur en de ruimte binnen de organisatie ga je werken bij de Luchtmobiele Brigade in Schaarsbergen of Assen.

  Na indiensttreding volg je eerst de Onderofficiersopleiding op de Koninklijke Militaire School in Ermelo, waar je alle militaire basisvaardigheden leert.

  Na afronding start je met de vakgerichte opleiding bij het Defensie Opleidings- en Trainingscentrum Genie in Vught. Indien jij nog niet in het bezit bent van een rijbewijs dan volg je aanvullend de rijopleiding bij het Opleidings- en Trainingscentrum Rijden in Oirschot.

  Als Militair neem je deel aan verschillende oefeningen. Daarnaast moet je er rekening mee houden dat je, net zoals elke Militair, uitgezonden kunt worden.

  Weekagenda

  Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Ochtend

 • Pelotonsappel, aansluitend 7 kilometer hardlopen
 • Weekbespreking met groep
 • Opdracht verstrekken aan groep omtrent beladen oefening
 • Beladen voor oefening
 • Groep aansturen tijdens oefendag Baileybrug bouwen
 • Groep aansturen tijdens oefendag Baileybrug afbreken
 • Fitnessen
 • Groep begeleiden tijdens onderhoud na oefening
 • Middag

 • Les militaire EHBO geven aan groep
 • Beladen voor oefening
 • Voortgang bespreken met pelotonscommandant
 • Groep aansturen tijdens oefendag Baileybrug bouwen
 • Groep aansturen tijdens oefendag Baileybrug afbreken
 • Groep begeleiden tijdens onderhoud na oefening
 • Avond

 • Groep aansturen tijdens oefendag Baileybrug bouwen
 • MBO 3

  Je bent tussen de 17 jaar en 30 jaar en 11 maanden

  Een bril is geen probleem.

  Je groeit persoonlijk

  Als militair doe je constant nieuwe kennis en ervaringen op. Zo verleg je je fysieke en mentale grenzen, leer je te vertrouwen op jezelf, ontwikkel je een oog voor je omgeving en ontdek je dat zelfstandig zijn niet hetzelfde is als alles alleen willen doen.

  Ook ervaar je wat echte kameraadschap is, hoe je moet omgaan met verschillende mensen en culturen en dat vrede en veiligheid niet overal vanzelfsprekend zijn.

  Een loopbaan bij Defensie verandert je en maakt je sterker, als militair én als mens.

  We leiden je op

  School Initiële Vorming Onderofficieren (SIVO)

  Om onderofficier bij de landmacht te worden volg je de basis- en algemene functieopleiding in Ermelo aan de School Initiële Vorming Onderofficieren (SIVO).

  De duur van deze opleiding bedraagt 40 weken.

  Vaktechnische Opleiding (VTO) Onderofficieren

  De specialistische vakkennis word je bijgebracht tijdens de vaktechnische opleiding (VTO) in een van de opleidingscentra van het Opleidings- en Trainingscommando.

  Deze opleiding duurt tussen de 4 en 12 maanden. Dit is afhankelijk van het wapen (gevechts- en gevechtsondersteunende eenheid) of dienstvak (ondersteunende eenheid) waar de onderofficier gaat werken.

  Train je fit

  Om bij Defensie te kunnen werken, moet je over een goede fysieke conditie beschikken. Daarom is de fysieke keuring een belangrijk onderdeel van de sollicitatieprocedure.

  Om je goed hierop voor te bereiden, hebben we trainingsschema's ontwikkeld.

  Belastbaarheidsniveau voor deze functie : 5

  Jouw loopbaan

  Als startend onderofficier leer je meteen hoe het is om leiding te geven aan een groep militairen. Je krijgt meteen veel verantwoordelijkheid

  Na een aantal functies gedraaid te hebben bij de Genie kies je ervoor om instructeur te worden bij een schoolbataljon

  In de toekomst ben je sergeant-majoor, als plaatsvervanger van de pelotonscommandant ben je een belangrijke schakel

  Video afspelen

  Alles over de sollicitatie

  2 : 48

  Voorlichting Landmacht (optioneel)

  Zorg dat je weet waar je aan begint en bezoek een infodag of voorlichting (of doe een online voorlichting). Dan ben je bijvoorbeeld beter voorbereid voor je gesprek tijdens het psychologisch onderzoek!

  Invullen vragenlijsten

  Je krijgt een aantal vragenlijsten die je moet invullen en terugsturen. Deze informatie wordt later gebruikt in je sollicitatieproces.

  Psychologisch Onderzoek (PO)

  Dit onderzoek bestaat uit een aantal onderdelen, waaronder een capaciteitentest en een gesprek met een psycholoog van Defensie (zie ook onze online brochure 'Ben jij fit voor de keuring?').

  Opleiding Adviescommissie Onderofficieren (OAC)

  Toekomstige onderofficieren moeten tijdens het sollicitatieproces voor de (OAC) Opleiding Adviescommissie Onderofficieren verschijnen.

  De OAC bestaat uit een team van ervaren Onderofficieren. Het doel van deze commissie is om de kandidaat van advies te voorzien om zo een weloverwogen keus te maken binnen zijn / haar ambitie en mogelijkheden bij Defensie.

  Dat gebeurt door een duidelijk beeld te krijgen van jouw achtergrond en motivatie om te solliciteren bij defensie. Een van de documenten die hierbij worden gebruikt is je CV.

  Onderwerpen die aan bod komen zijn jouw kennis over Defensie en de functie waarop je solliciteert, kennis en eventuele ervaringen op het gebied van leidinggeven, kennis over het door jouw gewenste opleidingstraject etc.

  Direct na dit gesprek krijg je een op maat gemaakt advies over de door jouw gewenste opleiding.

  Medisch Onderzoek

  Het Medisch Onderzoek wordt verricht om te bepalen of je medisch geschikt bent voor de functie waarvoor je hebt gesolliciteerd.

  Het onderzoek bestaat uit de volgende onderdelen : gehoortest (audiometrie), ogentest (optometrie), lichaamsmetingen (biometrie), gesprek met een arts en een functionele test (vaststellen fysieke functie geschiktheid).

  Zie ook onze online brochure 'Ben jij fit voor de keuring?'.

  Veiligheidsonderzoek (VO)

  Je werkt met wapens en geheime informatie. Daarom doen we een veiligheidsonderzoek. Hiervoor krijg je een vragenlijst, waarna de Militaire Inlichtingen en Veiligheidsdienst (MIVD) beoordeelt of je geschikt bent voor het verantwoordelijke werk als militair (zie ook onze online brochure 'Ben jij fit voor de keuring?').

  Aanstelling

  Als je alle keuringen hebt gehaald ben je 'aanstelbaar' als militair. Hierna krijg je te horen wanneer je naar verwachting kunt beginnen met je militaire opleiding!

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier