Junior developer master data management
Rijksoverheid
Apeldoorn
5 dagen geleden

Functie omschrijving

Er zijn zo ontzettend veel mogelijkheden bij de Belastingdienst om je te ontplooien en uitdagingen aan te gaan. Zowel in de breedte als de diepte.

En ook de werkzaamheden zélf zijn heel afwisselend." Margo van der Stam - Developer cognitieve oplossingen bij de Belastingdienst.

Er zijn zo ontzettend veel mogelijkheden bij de Belastingdienst om je te ontplooien en uitdagingen aan te gaan. Zowel in de breedte als de diepte.

En ook de werkzaamheden zélf zijn heel afwisselend."

Dankzij de datamanagement oplossingen van het center of excellence gegevensontsluiting kan de Belastingdienst effectief informatie uitwisselen met andere organisaties.

Zo hebben onze medewerkers toegang tot relevante gegevens van onder meer het kadaster of de RDW. Ook stelt de Belastingdienst informatie ter beschikking voor bijvoorbeeld mijnbelastingdienst.

nl, mijnoverheid.nl en de FIOD. Binnen het center of excellence gegevensontsluiting werk jij samen met ervaren ontwikkelaars in het Master Data Managementteam.

In de rol van junior developer master data management werk je in IBM MDM en ontwikkel en realiseer je modellen webservices met Linux, Java en XML.

Hierbij krijg je van je collega's de begeleiding die je nodig hebt. Daarnaast volg je relevante trainingen om je verder te ontwikkelen.

Je begint met een uitgebreide inwerk- en trainingsperiode, zodat je helemaal klaar bent voor de job!

Na de eerste inwerk- en trainingsperiode ben je in staat de mogelijkheden van Master Data Management te overzien en ontwikkelvragen te analyseren.

Zo weet je of een gevraagde oplossing al aanwezig is of dat je aan de slag kunt om iets nieuws te ontwikkelen. Ook help je onze modellers bij het vertalen van vragen uit de organisatie naar technische oplossingen.

 • Dit doe je bijvoorbeeld door te adviseren en door zowel de logische als technische mapping op te stellen. Je merkt al snel dat de mappings voor jou geen geheimen meer hebben;
 • jij past zelfstandig de gegevensmodellen aan of verbetert ze. De focus van jouw werk ligt op het integreren en samenstellen van bestaande services.

  Samen met de business en andere teams maak jij je sterk voor de realisatie en exploitatie van innovatieve oplossingen voor de Belastingdienst.

  Taken en verantwoordelijkheden :

 • Ontwikkelen en realiseren van modellen en webservices met Linux, Java en XML
 • Werken met IBM Master Data Management
 • Analyseren ontwikkelvragen van de interne organisatie, oplossing aandragen
 • Helpen modellers bij vertalen ontwikkelvragen naar techniek
 • Opstellen logische en technische mapping
 • Vind je het leuk om in een veranderende omgeving te werken? En zie je het als een nieuwe uitdaging om jezelf te ontwikkelen en daarbij alles te leren van ervaren collega's?

  Dan ben je van harte welkom als nieuwe collega binnen het MDM-team gegevensontsluiting. Een mooie kans om nieuwe kennis op te doen en een nieuwe rol te leren in een omgeving waar je voldoende begeleiding en coaching krijgt.

  Zullen we zakendoen en word jij de nieuwe collega van Margo? Of wil je eerst eens praten over de mogelijkheden? Neem dan contact op met Robin Schoemaker.

  Arbeids voorwaarden

 • Je hebt een hbo-diploma, liefst in de richting van ICT of Data.
 • Je hebt bij voorkeur enige relevante werkervaring bijvoorbeeld als developer, engineer of analyst. Dit mag ook stage-ervaring zijn.
 • Je kunt overweg met webservices op basis van Java-technologie.
 • Overige arbeids voorwaarden

  Salaris niveau schaal 9

 • Kennis van Linux, XML of databasetechnologie zoals Db2 is een pré.
 • Maand salaris

 • Bekendheid met de principes van agile en scrum is ook een pré.
 • Bijzonderheden

  Naast salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden.

  Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer ouderschapsverlof, studiefaciliteiten en een vergoeding woon-werkverkeer.

  Bij de Rijksoverheid heb je een aantal individuele keuzemogelijkheden bij het samenstellen van je arbeidsvoorwaardenpakket.

  Wij verwachten van onze werknemers dat ze integer zijn. En we vragen aan nieuwe medewerkers een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).

  Als deze niet kan worden overlegd, volgt geen aanstelling.

  Dienst verband Tijdelijke aanstelling met uitzicht op vaste aanstelling Jouw competenties? Contract duur Tijdelijk met uitzicht op vaste aanstelling

 • klantgerichtheid
 • Minimaal aantal uren per week 32

  Graag ontvangen wij jouw brief en cv in een Word- of Pdf-bestand. Je kunt deze uploaden via de sollicitatiebutton. De voorkeur gaat uit naar kandidaten die het meest aansluiten bij het opgestelde profiel.

  Dit heeft betrekking op zowel de genoemde opleiding(en) als werkervaringseisen. Vermeld deze daarom duidelijk in je cv. Onze selectieprocedure voor deze functie ziet er als volgt uit : Allereerst wordt beoordeeld of een voorrangskandidaat binnen de Rijksoverheid in aanmerking komt voor deze functie.

  Als je een beroep doet op een voorrangspositie, stuur dan ook een kopie van die beschikking mee. Daarna kunnen we beoordelen of jouw cv en motivatiebrief voldoen aan de gestelde functie-eisen.

 • analyseren
 • Maximaal aantal uren per week 36

 • resultaatgerichtheid
 • flexibiliteit
 • Herken jij jezelf ook hierin?

  Jij bent proactief en neemt initiatief. Hoofd- en bijzaken kun je goed scheiden en je weet een balans te vinden tussen effectiviteit en efficiency.

  Je weet anderen mee te nemen en betoont je hierin ook geduldig.Bij de Belastingdienst werk je in een omgeving waar continu dingen veranderen.

  Gelukkig voel jij je hier als een vis in het water. Je vindt het belangrijk om jezelf te blijven ontwikkelen en deelt je kennis graag met je collegas.

  Hierbij komen jouw sterke communicatieve skills goed van pas.

  De binnengekomen sollicitaties beoordelen wij wekelijks. Bij gebleken geschiktheid nodigen we je zo snel mogelijk uit voor een selectiegesprek.

  Deze gesprekken vinden op maandag, dinsdag en donderdag plaats op onze locatie Quintax in Apeldoorn. Een assessment kan deel uit maken van het sollicitatieproces, evenals het maken van een casus, het opvragen van referenties en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, (zoekmachines) en sociale netwerken.

  Solliciteren
  Bij de favorieten invoegen
  Verwijder van favorieten
  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "voortzetten" te klikken, gaat u ermee akkoord dat neuvoo uw persoonlijke gegevens verzamelt en verwerkt die u in dit formulier hebt verstrekt, om een ​​neuvoo-account te maken en u te abonneren op onze e-mailwaarschuwingen, in overeenstemming met ons Privacybeleid . U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door te volgen deze stappen .
  voortzetten
  Aanvraagformulier