Teamleider Dialyse
OLVG
Amsterdam
3 dagen geleden

Over de functie

In deze teamleidersfunctie geef je leiding aan een team van ruim 47 personen. Dit team bestaat uit dialyse verpleegkundigen, dialyse assistenten, verpleegkundig specialisten, medewerkers van het medisch maatschappelijk werk en medewerkers van het secretariaat van de dialyse afdeling.

Als teamleider ben je verantwoordelijk voor de planning en coördinatie van de verschillende werkprocessen op de afdeling.

Binnen de kaders van het beleid en de begroting optimaliseer je de topklinische zorgverlening. Zo draag je actief bij aan de continuïteit en kwaliteit op jouw afdeling.

Je bent het aanspreekpunt van de afdeling voor de artsen, andere zorgprofessionals en bovenal voor de medewerkers uit je team die je actief coacht en begeleidt.

Je inspireert en verbindt jouw team om zo het beste uit zichzelf en de afdeling te halen. Tevens zorg je voor een optimaal leer - en werkklimaat.

Je bent als teamleider zichtbaar aanwezig op de werkvloer en medeverantwoordelijk voor de ontwikkeling van de afdeling conform de ambities van OLVG en de resultaatverantwoordelijke eenheid (RVE) Interne Geneeskunde.

Je werkt nauw samen met de andere teamleiders binnen de gezamenlijke RVE en neemt deel aan overleggen tussen o.a. de teamleiders en operationeel managers.

In de functie van teamleider wordt je uitgedaagd door actief oplossingen aan te dragen en nieuwe ontwikkelingen te implementeren.

Je streeft continu naar verbetering en innovatie staat bij jou hoog in het vaandel. Je participeert in diverse locatie overstijgende projectgroepen.

Kortom een uitdagende functie waarin je veel van jezelf kwijt kunt en die volop mogelijkheden biedt voor jouw eigen ontwikkeling.

Werkomgeving

De Dialyse afdeling is een onderdeel van de Resultaat Verantwoordelijke Eenheid (RVE) Interne Geneeskunde. De afdeling Dialyse heeft de beschikking over 30 stations 's ochtends en 's middags.

Tevens heeft de afdeling een aparte peritoneaal dialyse unit. Op de afdeling worden alle acute en chronische nierfunctie vervangende technieken toegepast.

Naast hemodialyse kunnen patiënten kiezen voor peritoneaal dialyse waarbij de behandeling, na instructie door de dialyseverpleegkundige, door de patiënt thuis wordt uitgevoerd.

De dialyseverpleegkundigen werken op beide specialisaties.

Je komt te werken in een groot en hecht team. Een afdeling waar persoonlijke ontwikkeling en het altijd verbeteren van kwaliteit centraal staat.

Er is ruimte voor zelfontplooiing en verpleegkundig leiderschap wordt in OLVG aangemoedigd. Je collega’s zijn vakspecialisten die zeer betrokken zijn bij de patiënten maar ook bij jou als collega.

Functie-eisen

 • Je bent een BIG geregistreerde verpleegkundige, met bij voorkeur de Dialyse aantekening of een andere specialistische vervolgopleiding;
 • Je hebt leidinggevende ervaring en bij voorkeur een management opleiding gevolgd of je bent bereid deze te volgen;
 • Je hebt een heldere visie op zorg- en dienstverlening en weet dit om te zetten in beleid, werkprocessen en operationele aansturing;
 • Je beschikt over leiderschapskwaliteiten, besluitvaardigheid en hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel;
 • Je weet als geen ander hoe je een team kan motiveren en enthousiasmeren;
 • Je kunt goed prioriteiten stellen en bent pro-actief en resultaatgericht;
 • Je bent iemand die aan- en doorpakt, kansen ziet en deze ook weet te benutten. Je draagt zo actief bij aan je eigen ontwikkeling en die van de afdeling;
 • Je hebt affiniteit met certificeringstrajecten (bij voorkeur HKZ of NIAZ)
 • OLVG heeft meerdere locaties. Werken bij OLVG kan dan ook werken op meerdere locaties’ betekenen. We kennen twee hoofdlocaties, te weten locatie Oost aan het Oosterpark en locatie West aan de Jan Tooropstraat.

  Deze vacature is gesteld voor de locatie West.

  Solliciteren
  Bij de favorieten invoegen
  Verwijder van favorieten
  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "voortzetten" te klikken, gaat u ermee akkoord dat neuvoo uw persoonlijke gegevens verzamelt en verwerkt die u in dit formulier hebt verstrekt, om een ​​neuvoo-account te maken en u te abonneren op onze e-mailwaarschuwingen, in overeenstemming met ons Privacybeleid . U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door te volgen deze stappen .
  voortzetten
  Aanvraagformulier