Afstudeeropdracht simulaties - Ansys & Matlab
Ricardo
Utrecht
3 dagen geleden

Job Description

Afstudeeropdracht (Universitair)

Onderwerp : Simulaties ter beoordeling interactie stroomafnemer-bovenleiding

Bij de toelating van een stroomafnemer op een trein moeten een aantal zaken bepaald worden, voordat met proefritten begonnen kan worden.

Dit betreft een voorspelling van de te verwachten opdruk- en contactkrachten. Dit moet met simulaties aangetoond worden.

Ook moeten de meest ongunstige configuraties van stroomafnemers bepaald worden, om vervolgens alleen deze te beproeven. In een eerder stadium is een eerste versie van een 3-dimensionaal simulatiemodel van bovenleiding en stroomafnemer ontwikkeld.

Het model is ontwikkeld in sterkte-analysesoftware ANSYS (www.ansys.com). Nabewerking van de resultaten gebeurt in MatLab.

Opdracht

Door het uitkomen van een nieuwe norm met andere eisen, moet het model doorontwikkeld worden. Hiervoor moeten het ANSYS-model en de MatLab analyses aangepast worden.

De resultaten moeten vergeleken worden met meetresultaten. Dit moet worden uitgevoerd aan de hand van de nieuwste versie van de norm EN50318.

Bij Ricardo is voldoende informatie beschikbaar om te kunnen vergelijken met uitgevoerde metingen. Indien mogelijk wordt een meting bijgewoond.

De uitdaging zit hem de het herschrijven van de software waarbij nieuwe functionaliteiten worden toegevoegd. Hierbij wordt gebruik gemaakt van verschillende high-end engineering tools op sterktegebied en dataverwerking.

En dat allemaal in een moderne engineeringomgeving midden in het bedrijfsleven.

Organisatie

Ricardo Nederland (rail.ricardo.com) is in 2015 ontstaan door overname van Lloyd’s Register Rail, wat daarvoor NedTrain Consulting was, hèt ingenieursbureau van de Nederlandse Spoorwegen op het gebied van railvoertuigtechniek.

Ricardo Nederland is het toonaangevende kenniscentrum op het gebied van treinen in de hele levenscyclus. Daarnaast worden ook diensten aangeboden op het raakvlak tussen trein en infrastructuur.

Ricardo Nederland biedt oplossingen voor vervoerders, fabrikanten, onderhoudsbedrijven en rail-infra providers. Dat doen wij met ongeveer 200 collega’s, voornamelijk op HBO en academisch niveau.

Een groot deel van onze opdrachten komt vanuit NS, verder zijn we in het buitenland (Europa / wereld) steeds actiever. We hebben nog steeds een sterke binding met de praktijk bij ProRail en NS, waardoor we onze theoretische kennis kunnen toetsen aan de dagelijkse praktijk.

Ricardo Certification bezit de Notified Body status, wat betekent dat Ricardo Certification is erkend om (buitenlands) materieel te certificeren voor toegang op het Nederlandse en Europese spoorwegnet.

Onderstaande opdracht zal worden begeleid vanuit de groep Rolling Stock. Deze groep bestaat uit een groep van 30 (veelal jonge) enthousiaste medewerkers, waarvan 20 op academisch niveau en 10 op HBO niveau.

Begeleiding komt van academisch opgeleide ingenieurs werktuigbouwkunde en technische natuurkunde.

Ricardo Nederland is gehuisvest in het centrum van Utrecht (Hoog Catharijne), op een paar minuten loopafstand van het Centraal Station.

deze vacature melden
checkmark

Thank you for reporting this job!

Your feedback will help us improve the quality of our services.

Solliciteren
Mijn E-mail
Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
Doorgaan
Aanvraagformulier