Ontwerpleider Civiele Constructies
Sweco AB
De Bilt
2 dagen geleden

Functieomschrijving

Ben jij die Integrale Ontwerpleider die mij gaat helpen om ons team in De Bilt verder uit te bouwen? Weet jij wat er bij een ontwerp van civiele constructies komt kijken?

Ken je de klanten door en door? Weet jij met jouw netwerk en Ontwerpleiderskwaliteiten de kennis en ervaring van het team te etaleren en door te ontwikkelen?

Is het jouw ambitie om dit elke dag beter te doen en ga jij graag de uitdaging aan om met mij te werken aan een continue groei, dan kom ik graag met jou in contact!’

Arie Ippel Manager Civiele Constructies

Bij Sweco geloven wij in de combinatie van hoge betrokkenheid en hoogwaardige expertise. Hiermee leveren wij samen met onze klanten een bijdrage aan een toekomstbestendig Nederland.

Door de hoge mate van betrokkenheid werken klanten graag met ons samen. Gecombineerd met ons hoge en brede kennisniveau creëren wij meerwaarde voor onze opdrachtgevers.

De afdeling wegen is gespecialiseerd in het voorbereiden en ontwerpen van multidisciplinaire projecten in de natte en droge infrastructuur.

Van planvorming tot en met realisatie zijn wij betrokken bij de engineering, ontwerp, contractvoorbereiding, aanbesteding en begeleiding van de realisatie met alle bijkomende werkzaamheden.

Het team Kunstwerken bestaat uit professionals voor civieltechnische projecten; van engineers tot projectmanagers. In samenwerking met ontwerpers, engineers en adviseurs werk je aan projecten die Nederland mooier en beter maken.

Hierbij kun je denken aan onder meer de aanleg en reconstructie van wegen, kades en dijken, en alles wat daar deel van uitmaakt.

Onze opdrachtgevers zijn onder meer Rijkswaterstaat, provincies, grote / middelgrote aannemers, Waterschappen, Schiphol, IB Amsterdam en Zuidplus.

Als ontwerpleider ben je primair verantwoordelijk voor het leiden van een team van specialisten binnen de volle breedte van de Civiele Techniek.

Samen met de constructeurs, modelleurs en overige specialisten draag je zorg voor het ontwerp en dimensionering van beton-, staal- en funderingsconstructies.

Je geeft daarbij leiding aan het ontwerpteam. Zowel voor de collega’s als voor de opdrachtgever ben je de vraagbaak voor vragen op constructief gebied.

Je voert daarbij ook de technische en organisatorische overleggen met opdrachtgevers. Tevens ben je coachend richting de constructeurs en de modelleurs.

Je houdt je bezig met diverse nieuwbouw, renovatie en instandhouding projecten. Jouw visie op een ontwerp en ontwerpkwaliteiten zijn bepalend of deelname aan een tender winnend is voor Sweco.

Bij klanten ben je in staat om een langdurige klantrelatie op te bouwen en door te schakelen naar nieuwe projecten. Daarbij heb je oog voor de volle breedte van de vele expertises binnen Sweco.

Wij zoeken

Wij zoeken een ervaren ontwerpleider met initiatief en overtuigingskracht, vakmanschap en ondernemersmentaliteit.

 • Je hebt een academisch of HBO werk- en denkniveau en beschikt over minimaal 5 jaar aantoonbare praktijkervaring als ontwerpleider binnen de Civiele Techniek / Constructies;
 • Je kunt gemakkelijk met klanten omgaan en bent ondernemend ingesteld;
 • Je hebt affiniteit met de laatste ontwikkelingen in ons vakgebied waaronder innovatieve contractvormen en nieuwe verdienmodellen;
 • Door analytisch en conceptueel te denken ben je in staat de klantvraag boven tafel te krijgen waardoor je met praktische, haalbare en integrale oplossingen komt.
 • Door de samenwerking aan te gaan weet je bestaande en nieuwe relaties met opdrachtgevers te verstevigen en verder uit te bouwen;
 • Je vindt het belangrijk om je jongere collega’s te ondersteunen en te ontwikkelen.
 • Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "voortzetten" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  voortzetten
  Aanvraagformulier