Manager Claims
Klaverblad Verzekeringen
Zoetermeer, Netherlands
1 dag geleden

Transformatie

Om onze klanten een ongewoon goede service te kunnen bieden, is het noodzakelijk om onze dienstverlening naar een hoger plan te tillen.

Dit doen we door assurantieadviseurs en klanten centraal te stellen, processen te automatiseren en efficiënt in te richten.

Voor medewerkers betekent dit dat het werk verandert en we andere verwachtingen van ze hebben. De eerste stappen in deze transformatie zijn gezet, maar er ligt nog een pittige klus te wachten.

Leiderschap

Je weet je mensen enthousiast te maken en mee te nemen in alle veranderingen. Je weet wat mensen nodig hebben om hun werk goed te kunnen doen, en zet ze zo in dat hun talenten het beste tot hun recht komen.

Je geeft medewerkers verantwoordelijkheid : je maakt duidelijke afspraken over te behalen resultaten en laat aan anderen hoe het wordt uitgevoerd.

Behaalde successen vier je samen, maar je spreekt mensen ook constructief aan als het niet gaat zoals je mag verwachten.

Je coacht je teamleiders en zorgt er voor dat medewerkers ondernemerschap tonen.

Processen & projecten

Je bent in staat om (verzekerings)processen snel te doorgronden en te analyseren waar het beter kan. Je daagt teamleiders en medewerkers uit om schadeprocessen en regels te onderzoeken en voorstellen in te dienen om met verfijnde regels steeds meer claims volledig en juist automatisch af te kunnen handelen.

Het implementeren van deze regels doen we stap voor stap op projectbasis. Bij het aanpassen van onze werkwijze hou je altijd het credo zo eenvoudig als mogelijk is, maar tegelijk zo complex als noodzakelijk’ in het achterhoofd, net als onze doelstelling van een ongewoon goede service voor de klant.

Inhoud

Je bent zeer goed bekend met schadeverzekeringsproducten en begrijpt hoe producten doorwerken in processen, voor klanten en in onze samenwerking met intermediairs en andere externe partijen.

Mogelijke wijzigingen in producten beoordeel je op deze aspecten, mede als deelnemer van de PARP commissie. Deze kennis gebruik je ook bij het fiatteren van claims met een grote materiële impact.

Werkwijze

Voor alle projecten binnen Klaverblad hanteren we de AgilePM methode. Jouw rol voor projecten die impact hebben op Claims is die van business owner.

Veel projecten hebben te maken met het automatiseren van processen. De afdeling IT & Change werkt met de project uitvoeringsmethode Scrum.

De afdeling Claims levert de product owner die de vertaalslag van business naar IT maakt. Door de combinatie van deze twee werkmethodes heb je nadrukkelijk invloed op de realisatie van projecten voor jouw afdeling.

Daarnaast werken we met de lean methodiek. Deze wordt door de afdeling, samen met onze black belts, toegepast om ingewikkelder schadeprocessen zo efficiënt mogelijk te laten verlopen.

Overige werkzaamheden

Naast het succesvol vormgeven en leiden van de transformatie, ben je er ook verantwoordelijk voor dat de dagelijkse gang van zaken niet in het gedrang komt en onze dienstverlening van hoog niveau is en blijft en binnen de kostenkaders wordt uitgevoerd.

Daarnaast zorg je ervoor dat we in control zijn over de processen, dit kunnen aantonen bij de interne en externe toezichthouder en het beleid up to date is.

Je optimaliseert de beheersing van de bedrijfsvoering. Ook pak je afdeling overstijgende projecten op.

Jouw werkomgeving

De afdeling Claims bestaat uit totaal circa 150 man. Er zijn zes teams (Brand & Varia, Motorrijtuigen, AOV, Letsel, Medische Dienst en Rechtsbijstand) die worden aangestuurd door evenzoveel teamleiders.

Zij rapporteren rechtstreeks aan jou, net als de product owner die de schakel vormt tussen de afdeling en IT. Zelf rapporteer je aan de divisiemanager Verzekeren.

Klaverblad wil een unieke coöperatieve verzekeraar zijn door ongewoon goede dienstverlening aan te bieden aan consumenten, zzp’ers en het mkb.

Daar maken we ons dagelijks met ca. 400 medewerkers hard voor. Al sinds 1850 varen we hiermee onze eigen koers en daar zijn we trots op! Ongewoon goed.

Dat willen we ook zijn als werkgever. Klaverblad is een gezond bedrijf in beweging met een prettige en informele werksfeer.

Wij hebben een gezonde balans tussen werk en privé. Wij vinden het belangrijk dat je je bij ons ongewoon goed kunt ontwikkelen.

Jouw belangrijkste kenmerken

Je doorziet situaties snel, weet wat relevant is en waar je wel en niet mee aan de slag moet. Je verdiept je graag in de inhoud, maar hebt altijd het totaalplaatje en waar je uiteindelijk naar toe wilt voor ogen.

Je hebt een frisse en analytische blik op zaken, bent niet bang om heilige huisjes’ aan te pakken en haalt nieuwe kennis en ideeën van buiten naar Klaverblad.

Als persoon maak je makkelijk verbinding met anderen, je weet hoe je mensen moet aanspreken om ze te laten floreren. Je hebt humor, kan goed relativeren en bent niet makkelijk af te schrikken.

Meerjarige en relevante werkervaring als leidinggevende

Ervaring met fundamentele veranderprocessen

Ervaring met Lean

Gedegen kennis van schadeverzekeringen en claims afhandeling

Een afgeronde WO opleiding, bij voorkeur in de richting van bedrijfskunde.

Onze uitstekende arbeidsvoorwaarden

Flexibele werktijden

Mogelijkheid om je verder te ontwikkelen op je vakgebied en op persoonlijke vaardigheden

Aandacht voor vitaliteit

Salarisindicatie per jaar o.b.v. 38u € 90.000 115.000 bruto all-in

deze vacature melden
checkmark

Thank you for reporting this job!

Your feedback will help us improve the quality of our services.

Solliciteren
Mijn E-mail
Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
Doorgaan
Aanvraagformulier