laborant
RPS
Breda, Netherlands
1 dag geleden

Wie ben jij

Een laborant met passie voor het werk. Op zoek naar ontwikkeling in het vakgebied van asbest analyses waarbij je de meest geavanceerde apparatuur die je kunt bedenken gebruikt.

Meewerken aan een gezonde en schone leefomgeving. Je wil de beste in jouw vak worden. Mensen in je omgeving zeggen over jou dat je geconcentreerd en met focus je werk uitvoert.

Je presteert prima onder druk. Nauwkeurig en kwaliteitsgericht doe je je werk en flexibiliteit is je tweede natuur. Daarom vind je het ook geen enkel probleem om beschikbaar te zijn voor oproepdiensten.

Je bent je ervan bewust dat er calamiteiten kunnen zijn waarbij snel vastgesteld moet worden of er sprake is van vrijgekomen asbest.

Jouw dag

Je werkt mee aan het gehele analysetraject van monstervoorbehandeling tot en met rapportage. De dag begint met het bepalen van de werkvoorraad en wie wat gaat doen.

Opdrachten / monsters worden aangeleverd door je collega’s van het servicecentrum, waarmee je nauw samenwerkt. Na de verdeling ga je aan de slag.

Je analyseert materiaalmonsters op de aanwezigheid van asbestverdacht materiaal door middel van microscopisch onderzoek.

Hierbij werk je volgens de richtlijnen. De resultaten voer je in het LIMS systeem in. Deze worden door ons servicecentrum verwerkt tot een rapportage voor onze klant.

Samen met je team zorg je ervoor dat de monsters met prioriteit als eerste worden onderzocht. Aan het einde van de dag heb je als team samen de geplande voorraad geanalyseerd en ga je met een voldaan gevoel naar huis.

Waar kom je te werken

Vanuit onze vestiging in Breda werk je in een team van 9 mensen die dagelijks diverse materialen op asbest onderzoeken met zeer geavanceerde apparatuur.

Voor de analyses maak je gebruik van (elektronen)microscopie. Het asbestlaboratorium is een van onze 4 laboratoria waar veel ervaren mensen werken.

Het laboratorium wordt ondersteund door de medewerkers van het servicecentrum. Samen met hen zorg je ervoor dat de resultaten snel en betrouwbaar weer terecht komen bij de klant.

Het laboratorium heeft de focus op de analyses. Het servicecentrum verzorgt de communicatie naar de klant.Veiligheid staat hoog in het vaandel bij RPS.

Dus, we werken veilig of we werken niet. Zijn altijd alert en spreken elkaar aan op onveilig gedrag. Onveilige situaties melden we zodat we daarvan kunnen leren en kunnen verbeteren.

Dat is RPS; responsible, proactive en safe als het gaat om onze veiligheid en die van onze collega’s!

Wat vragen wij

 • succesvol afgeronde opleiding MLO of KMLO
 • beschikbaarheid voor oproepdiensten in de avond en in het weekend
 • bereidheid om eventueel te werken in verschoven diensten
 • Wat bieden wij

 • Een positieve werksfeer in een team waarin een goede balans is tussen zeer ervaren collega’s en collega’s die aan het begin van hun carrière staan
 • Ontwikkeling door middel van diverse opleidings- en cursusmogelijkheden
 • Natuurlijk iedere maand een goed salaris afhankelijk van kennis, kunde & ervaring
 • Genoeg vakantiedagen als je belooft om net zo enthousiast weer terug te komen
 • Mooi extraatje : de mogelijkheid om RPS aandelen te kopen en zo deel te nemen aan het RPS participatieplan
 • Over ons

  RPS werd opgericht in 1970 als Rural Planning Services. Wij zijn een wereldwijde zakelijke dienstverlener, toonaangevend op het gebied van inspecteren, analyseren en adviseren van de bebouwde en landelijke omgeving, met ruim 5.

  600 mensen. Wereldwijd zijn we actief in zes sectoren : vastgoed, energie, vervoer, water, hulpbronnen en defensie en overheidsdiensten.

  Onze dienstverlening is daarbij ingedeeld in twaalf clusters : project- en programmamanagement, ontwerp en ontwikkeling, waterbeheer, omgeving, managementadviesdiensten, exploitatie en ontwikkeling, planning en vergunningen, gezondheid en veiligheid, zee- en kustwerken, laboratoria, training en communicatie en creatieve diensten.

  We zetten ons in voor onze klanten en met diepgaande expertise lossen we relevante problemen op door ze inzichtelijk te maken.

  RPS in Nederland

  RPS werkt in Nederland met ruim 450 professionals aan een betere leefomgeving. Dit doen we vanuit de vestigingen in Breda, Delft, Leerdam, Ouderkerk aan de Amstel en Zwolle.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier