Letselschadebehandelaar
Olympia
HOOGEVEEN, NL
4 dagen geleden

Bedrijfsomschrijving

De organisatie behandelt letselschaden in Nederland, België, Duitsland en Frankrijk. Zij beschikken over eigen juristen, medisch adviseurs en arbeidsdeskundigen en hebben samenwerkingsverbanden met externe deskundigen op actuarieel gebied, op het gebied van de WLZ en bouwkunde.

Zij verrichten deze diensten voor (inter-)nationale verzekeringsmaatschappijen en daarnaast voor diverse instanties, assurantietussenpersonen en particulieren.

De nadruk in deze functie ligt op het actief behandelen en regelen van letsel- en overlijdensschaden, met gerichte persoonlijke aandacht van de schadebehandelaars voor de problemen van de door (verkeers)ongevallen gewond geraakte slachtoffers of hun nabestaanden.

De afdeling bestaat uit + / - 18 medewerkers.

Functieomschrijving

De functie van letselschadebehandelaar buitenland is een uitdagende en veelzijdige baan. Emoties spelen bij letsel vaak een grote rol.

Je weet van tevoren niet hoe iemand gaat reageren. Begrip en respect spelen hierbij een belangrijke rol. Er wordt een groot beroep gedaan op je inlevingsvermogen en communicatieve vaardigheden.

Door de manier waarop jij een schade afwikkelt, kun je voor een groot deel bepalen wat voor gevoel het slachtoffer overhoudt aan het ongeval en hoe het slachtoffer over de verzekeraar denkt.

Als letselschadebehandelaar behandel en regel je zelfstandig letselschaden en de daarbij horende materiele schade. Je bijt jezelf vast in de complexe en complete procedure van letselschadeclaims.

In nauw overleg werk je samen met buitenlandse correspondenten inzake letseldossiers en overlijdensdossiers.

Je verzamelt relevante dossiergegevens die van belang zijn voor de afwikkeling van schades. Je onderzoekt de juistheid van de ingediende vorderingen.

Je bespreekt de onderzoeksresultaten en gezichtspunten met correspondenten en letselschaderegelaars, advocaten of andere rechtshulpverleners.

Je onderhandelt en maakt afspraken met correspondenten. Je voert overleg met de medisch adviseur over het te volgen medisch traject en daarnaast draag je zorg voor tijdige en transparante informatievoorziening aan betrokkenen.

Functie-eisen

 • Je bezit een opleiding bij voorkeur op HBO niveau;
 • Je hebt een uitstekende kennis van de Duitse en Engelse taal;
 • Je hebt minimaal 1 jaar werkervaring in het behandelen van buitenlandschaden;
 • Je hebt goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden;
 • Je bezit goede onderhandelingsvaardigheden en bezit commercieel inzicht;
 • Je hebt interesse in juridische en arbeidskundige vraagstukken.
 • Arbeidsvoorwaarden

  Het betreft een tijdelijke baan tot in ieder geval 1 maart 2020, ter vervanging van ziekte.

  De voorkeur gaat uit naar iemand die fulltime (38 uur) kan werken. De mogelijkheid bestaat om 1 dag per week thuis te werken.

  Toch liever 32 uur per week werken? Ook dan nodigen we je uit om te reageren.

  Deze functie is ingedeeld in schaal F - €2753 en €3934 bruto per maand o.b.v. een fulltime dienstverband. Je bouwt 8% vakantiegeld op en daarnaast heb je recht op een 13e maand.

  Reiskostenvergoeding van toepassing. Standplaats Hoogeveen

  Bij Olympia is iedereen welkom. Dus jij ook. Wij helpen dagelijks mannen en vrouwen, van jong tot oud en van iedere afkomst aan een leuke baan.

  We maken graag kennis met je.

  Solliciteren
  Bij de favorieten invoegen
  Verwijder van favorieten
  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "voortzetten" te klikken, gaat u ermee akkoord dat neuvoo uw persoonlijke gegevens verzamelt en verwerkt die u in dit formulier hebt verstrekt, om een ​​neuvoo-account te maken en u te abonneren op onze e-mailwaarschuwingen, in overeenstemming met ons Privacybeleid . U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door te volgen deze stappen .
  voortzetten
  Aanvraagformulier