Geotechnisch adviseur, natte en droge infrastructuur
Arcadis
Amsterdam, Nederland
2 dagen geleden

Wat ga je doen?

Arcadis werkt met multidisciplinaire teams aan waterbouwkundige, infrastructurele en utiliteitsprojecten in binnen- en buitenland.

In al deze projecten is het mooie vak van geotechniek het letterlijke en figuurlijke fundament. Daarom zijn we op zoek naar een geotechnisch adviseur of specialist.

Bij ons ben je betrokken bij uiteenlopende en complexe geotechnische vraagstukken. De nadruk ligt op constructieve geotechniek zoals kerende wanden, funderingen en gewapende gronden.

Van het ontwerpen van een dijkversterking tot diepe bouwputten en kademuren. Tot jouw werkzaamheden behoren onder andere het zelfstandig definiëren, begeleiden en interpreteren van grondonderzoek en het vaststellen van uitgangspunten op basis van vigerende normen en richtlijnen.

Je voert ontwerpberekeningen uit en stelt aan de hand van gangbare geotechnische software je adviesrapportages op. Ook begeleid je junioren bij het uitvoeren van hun werkzaamheden.

In je ontwerpen besteed je expliciete aandacht aan economische optimalisatie, uitvoerbaarheid, omgevingsbeïnvloeding en veiligheid.

Je zet je digitale vaardigheden in om het werk- en ontwerpproces verder te standaardiseren en te automatiseren.

Als geotechnisch adviseur maak je onderdeel uit van de adviesgroep Waterbouw, en daarmee van een groot netwerk binnen Arcadis.

We zijn een enthousiast team van jonge en energieke collegas die samenwerken met zeer ervaren senior adviseurs. Wij hebben een open en cooperatieve werkcultuur en helpen elkaar continu om verder te groeien en plezier te beleven tijdens en na werktijd.

Je werkt samen met o.a. ontwerpers en constructeurs in de natte en droge infrastructuur en maakt deel uit van het Arcadis-brede internationale netwerk van geotechnici.

Een uitgelezen kans om je binnen en buiten de projecten - inhoudelijk te ontwikkelen en mee te werken aan vernieuwing en automatisering van ontwerpen.

Je krijgt veel ruimte om inhoudelijk aan de slag te gaan en pakt ontwikkelingen op die jouw persoonlijke interesse hebben.

De geotechniek speelt bij ons een rol in verschillende projectfasen. Van advisering tijdens de planfase voor opdrachtgevers, samenwerken met aannemers binnen tenderconsortia tot geotechnische begeleiding tijdens de uitvoering.

En dit voor een breed scala aan publieke en private opdrachtgevers (o.a. Rijkswaterstaat, havenbedrijven, aannemers en projectontwikkelaars).

Enkele spraakmakende projecten waar wij de laatste tijd aan werken of hebben gewerkt hebben, zijn :

 • Renovatie van de Afsluitdijk
 • Nieuwe Sluis Terneuzen
 • Ringweg Zuid Groningen
 • Kademuur Aziëhaven Amsterdam
 • Wat vragen wij?

  Jouw ondernemende en professionele instelling maken dat je je thuis voelt in een resultaatgerichte omgeving. Hier komen jouw innovatieve oplossingen en advies goed tot hun recht.

  Je bent een echte teamplayer, maar kunt ook uitstekend zelfstandig werken. Ook heb je oog voor de digitale ontwikkelingen die binnen de geotechnische advieswereld spelen. Verder beschik jij over :

 • een afgeronde hbo en / of academische opleiding civiele techniek : geotechniek of waterbouwkunde;
 • minimaal 5 jaar relevante werkervaring als geotechnisch adviseur of specialist;
 • sterke focus op constructieve geotechniek;
 • ervaring met D-Series en Plaxis 2D / 3D;
 • uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel in woord als geschrift.
 • Heb je ervaring met waterbouwkundige constructies (kademuren, afmeerpalen, sluizen, etc.) en / of affiniteit met programmeren (Python, Mathcad, VB) dan zien wij dat zeker als een pré.

  Wat bieden wij?

  Waar je ook werkt, wat je ook doet, als Arcadiaan draag jij bij aan onze missie Improving quality of life. Dat is wat ons verbindt en inspireert.

  We geven de toekomst vorm vanuit verschillende perspectieven en bouwen aan duurzame relaties. Samen willen we onze wereld verbeteren.

  Met vijf kernwaarden bouwen we aan onze Arcadis cultuur : People First, Integriteit, Klantsucces, Samenwerking en Duurzaamheid.

  Onze cultuur helpt jou je eigen carrière vorm te geven. Samen met onze klanten werk jij aan uitdagende en duurzame projecten.

  Denk hierbij aan (digitaal) ontwerp, advisering, engineering, project- en managementdiensten in de natuurlijke en gebouwde omgeving.

  Arcadis biedt jou een functie met veel vrijheid om je werk zelfstandig in te vullen binnen een ambitieus en gedreven team.

  Daarnaast werk je regelmatig samen met collegas van andere disciplines. Kenmerkend voor onze cultuur zijn inclusiviteit, diversiteit en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

  Op deze onderwerpen voeren we verschillende activiteiten uit.

  Arcadis geeft jou de ruimte om ideeën verder te ontwikkelen en biedt goede ontwikkelings- en opleidingsmogelijkheden. Wij hanteren marktconforme arbeidsvoorwaarden, waaronder 30 vakantiedagen, flexibele werktijden en een resultaatafhankelijke winstuitkering.

  Op onze website vind je meer informatie over ons bedrijf.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier