MBO Stage Juridisch administratief dienstverlener
de Rechtspraak
Vrouwe Justitiaplein 1 Utrecht
5 dagen geleden

LocatiesCentrale Raad van BeroepFunctiegroepAdministratiefCarrièreniveauStarterOpleidingsniveauMboDienstverbandParttimeContracttypeStageUren32 tot en met 36 uurStad informatieVrouwe Justitiaplein 1 Utrecht

 • Rechtspraak maakt samen leven mogelijk. Onafhankelijk, onpartijdig, integer en professioneel, tijdig en maatschappelijk effectief;
 • zo maakt de rechtspraak het verschil tussen recht en onrecht, ten dienste van de samenleving. Een samenleving waarin iedereen vertrouwen stelt, omdat duidelijk is wat de spelregels zijn en omdat die regels zichtbaar voor iedereen gelden.

  Een samenleving waarin rechtsbescherming wordt geboden in individuele zaken, waarin niemand bang hoeft te zijn voor machtsmisbruik, eigenrichting of het recht van de sterkste.

  De Centrale Raad van Beroep zoekt een stagiair Juridische administratief dienstverlener

  De organisatie

  De Centrale Raad van Beroep (CRvB) is de hoogste bestuursrechter in het sociale zekerheidsrecht, het ambtenarenrecht en delen van het pensioenrecht.

  In het grootste deel van zijn zaken spreekt de CRvB recht in hoger beroep, in een kleiner deel van de zaken in eerste en enige aanleg.

  Daarmee is de CRvB eindrechter op een groot aantal maatschappelijk relevante rechtsgebieden. Bij de CRvB werken ongeveer 60 raadsheren en ruim 200 juridische en andere ondersteuners.

  De CRvB heeft daarbij de beschikking over een Wetenschappelijk Bureau en een Internationale Kamer. Verder investeert de CRvB in de toekomst, onder meer door het opleiden van jonge talentvolle juristen in het Opleidingshuis.

  De CRvB staat en gaat voor goede, tijdige en begrijpelijke rechtspraak, toegankelijk voor burgers en bestuursorganen. Daarmee kan ook een bijdrage worden geleverd aan het vertrouwen van burger en samenleving in de Rechtspraak en aan de instandhouding en versterking van de democratische rechtsstaat.

  De komende jaren legt de CRvB focus op het wegwerken van achterstanden, het verkorten van doorlooptijden en beheersing van de werkdruk.

  Daarnaast maakt de CRvB intern en extern zichtbaar wat zijn toegevoegde waarde is voor rechtzoekenden en samenleving.

  Het Wetenschappelijk Bureau

  Het Wetenschappelijk Bureau (WB) is belast met taken op het gebied van de juridische informatievoorziening en onderzoek.

  Tot het WB behoort de juridische bibliotheek waar relevante boeken, tijdschriften en parlementaire stukken (ook digitaal) raadpleegbaar zijn.

  De onderzoekmedewerkers verrichten juridisch onderzoekswerk voor en bieden ondersteuning aan interne commissies, gerechtsauditeurs en raadsheren.

  De medewerkers van de afdeling Informatie, documentatie & bibliotheek, de informatiespecialisten, hebben o.a. als taak het publiceren van alle uitspraken van de CRvB en het beheer op WIKI Juridica van de interne Handboeken van de CRvB met een toelichting op wetgeving.

  De informatiespecialisten beheren de informatievoorziening voor alle medewerkers van de CRvB.

  Wat ga je doen

  Tijdens jouw stage doorloop je met behulp van het informatieplan voor de papieren én digitale collectie alle stappen om op verantwoorde wijze ons te ondersteunen bij het saneren van onze collectie.

  Het gaat niet alleen om papier, maar ook het werken in digitale kennissystemen. Je verricht digitaal administratieve taken, zoals het verwerken van aanpassingen in de handboeken en het samenstellen van interne nieuwsbrieven.

  Wat we je bieden

  Een unieke mogelijkheid om kennis te maken met het werk van de CRvB als hoger beroepsrechter.

  Een stageplek voor 32 uur per week om je kennis uit te breiden en je vaardigheden verder te ontwikkelen. Bij voorkeur start je per 20 september.

  De duur van de stage wordt in onderleg bepaald, waarbij uitgegaan wordt van minimaal 10 weken. Onze stagevoorwaarden zijn goed geregeld :

 • De stagevergoeding voor mbo-studenten bedraagt € 635 per maand. Deze stagevergoeding is gebaseerd op een vijfdaagse werkweek, waarbij wordt uitgegaan van 40 uur stage (5 dagen van 8 uur) per week.
 • Bij een stage van minder dan 40 uur per week, wordt de stagevergoeding berekend naar evenredigheid van het aantal afgesproken uren.

 • Alleen bij stages van een maand of langer vindt toekenning van vakantie plaats. Je hebt tijdens je stage aanspraak op 160 vakantie-uren op jaarbasis bij een stage van 40 uur per week.
 • Wat we van je vragen

  Je bent een enthousiaste mbo-student Juridisch administratief dienstverlener (niveau 4). Je bent proactief, zelfstandig, zorgvuldig en communicatief vaardig.

  Je weet van aanpakken, werkt graag samen met collega’s en kunt goed overweg met digitale systemen.

  Bijzonderheden

  De CRvB is gehuisvest in het gebouw van de Rechtbank Midden-Nederland. Tijdens de stage wordt je begeleid door een informatiespecialist van het WB op de locatie Vrouwe Justitiaplein 1, Utrecht.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier