Officier Marechaussee (Militair Wetenschappelijke Opleiding)
Ministerie van Defensie
Breda, NL
3 dagen geleden

Salaris en voorwaarden

Salaris

Je startsalaris is afhankelijk van je leeftijd, opleidingsniveau en ervaring. Naarmate je kennis en ervaring toenemen, groeit ook je salaris met je mee.

Boven op je salaris ontvang je als militair bovendien verschillende structurele en incidentele toelages.

Vrije dagen

Bij een volledig dienstverband heb je afhankelijk van je leeftijd recht op 26-30 verlofdagen per jaar. Heb je dagen over?

Dan kun je die onder bepaalde voorwaarden meenemen naar het volgende jaar.

Dit ga je doen

Wil jij je inzetten voor het toezicht op onze grenzen en onze krijgsmacht? En voel jij je aangetrokken tot het politiewerk?

Word dan officier bij de Marechaussee. Als VWO’er word je in vier en een half jaar opgeleid voor een leidinggevende functie bij het politiekorps van Defensie.

Als startend officier bij de Koninklijke Marechaussee ga je werken als teamleider bij een brigade. Je geeft leiding aan een team van gemiddeld twintig wachtmeesters of marechaussees.

Elke brigade heeft een eigen takenpakket dat één of meerdere taken omvat. Veel voorkomende taken zijn grenspolitietaken, militaire politietaken, politietaken op internationale luchthavens, bewaken en beveiligen, bijstand aan de politie en buitenlandse politiemissies.

Hier ga je werken

Je gaat werken bij één van de brigades van de Koninklijke Marechaussee, in Nederland of op de Caribische Eilanden van het Koninkrijk.

De brigades zijn verspreid over het hele land gevestigd. De Marechaussee neemt ook deel aan internationale politie- en vredesmissies.

Voordat je aan de slag gaat als Officier Marechaussee volg je de vierjarige officiersopleiding aan de Nederlandse Defensie Academie en dan vooral op de Koninklijke Militaire Academie (KMA) in Breda.

Je sluit de studie af met de Vak Technische Opleiding aan het Opleidings-, Trainings- en Kenniscentrum van de Koninklijke Marechaussee (OTCKMar) in Apeldoorn.

Weekagenda

Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Ochtend Briefing van het team en overname dienst Functioneringsgesprekken met verschillende groepscommandanten Vrije dag, maar wel in het weekend werken! Brigade Management Team overleg over zaken die de hele brigade betreffen Middag Functioneringsgesprekken met verschillende groepscommandanten Debriefing Briefing van het team voor aanvang van hun dienst Administratie, planning en verwerken van e-mails Brigade Management Team overleg over zaken die de hele brigade betreffen Overleg met de 2e teamleider en de groepscommandanten.

Bijpraten over het BMT Briefen van het team, administratieve werkzaamheden en planning. Op patrouille mee over de luchthaven Avond sporten Voorgeleiden en in verzekering stellen van een aangehouden verdachte Aansturen van het team en aan het eind van de dienst debriefen Zelf een aanhouding verricht (winkeldiefstal).

Verdachte ingesloten Administratieve afhandeling van de verdachte. Debriefing aan het eind van de dienst.

Jouw profiel

VWO en een voldoende voor Nederlands en Engels op je cijferlijst en Wiskunde in het pakket.

Je bent tussen de 17 jaar en 25 jaar en 11 maanden

Een bril of lenzen is geen probleem.

Je oogafwijking mag niet groter zijn dan min 6 en plus 6

Je hoeft geen rijbewijs te hebben

Je hebt een zwemdiploma nodig

Je groeit persoonlijk

Als militair doe je constant nieuwe kennis en ervaringen op. Zo verleg je je fysieke en mentale grenzen, leer je te vertrouwen op jezelf, ontwikkel je een oog voor je omgeving en ontdek je dat zelfstandig zijn niet hetzelfde is als alles alleen willen doen.

Ook ervaar je wat echte kameraadschap is, hoe je moet omgaan met verschillende mensen en culturen en dat vrede en veiligheid niet overal vanzelfsprekend is.

Een loopbaan bij Defensie verandert je en maakt je sterker, als militair én als mens.

Train je fit

Om bij Defensie te kunnen werken, moet je over een goede fysieke conditie beschikken. Daarom is de fysieke keuring een belangrijk onderdeel van de sollicitatieprocedure.

Om je goed hierop voor te bereiden, hebben we trainingsschema's ontwikkeld.

Belastbaarheidsniveau voor deze functie : 1

Jouw groeipad

Na je opleiding ga je aan de slag als 1e teamleider. Met steun van een ervaren 2e teamleider stuur je een operationeel team aan.

Bij je 2e teamleidersfunctie bestaat de mogelijkheid leiding te geven aan meer specialistische teams.

Na je bevordering tot kapitein ben je ervaren genoeg voor bijvoorbeeld de functie van hoofd operatiën op een Marechaussee-brigade.

01 / 03

deze vacature melden
checkmark

Thank you for reporting this job!

Your feedback will help us improve the quality of our services.

Solliciteren
Mijn E-mail
Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
Doorgaan
Aanvraagformulier