PLC Software Engineer
YER Nederland
Utrecht, NL
5 dagen geleden
source : Uitzendbureau.nl

Voornaamste bezigheden :

Ontwikkelen van PLC Software en HMI

In samenwerking met een multidisciplinair projectteam ontwikkel je PLC-applicaties en de gebruikershandleiding van applicaties.

Je implementeert en test de applicaties in een virtuele omgeving en daarna op locatie in Nederland of in het buitenland.

Naast de gebruikershandleiding geef je instructies aan de medewerkers van de klant en geef je (telefonische) ondersteuning bij storingen.

Hiervoor neem je deel aan de tweedelijns 24-uurs service agenda.

Uitvoering binnen het projectteam

Als Senior PLC Software Engineer maak je deel uit van een projectteam dat in verschillende fasen werkt, van ontwerp tot uitvoering.

Samen met collega's uit verschillende disciplines bespreek je de samenstelling van functionele beschrijvingen en technische specificaties.

Met je creativiteit en veelzijdigheid adviseer en ondersteun je de ontwikkeling van concepten en systeemoplossingen. Ook voor standaardisatieprojecten heb je jouw kennis en expertise nodig.

Denk hier bij aan het opzetten en bijhouden van de library, het schrijven van software in function blocks of structured tekst.

Je zet je kennis en ervaring op component niveau in om te kunnen sparren met de Projectmanager en Electrical / Hardware Engineer.

Gaaf dat jij de persoon bent die de meest complexe projecten mag uitvoeren.

Vaardigheden

 • Hbo-diploma of Msc in Elektrotechniek, Industriële Automatisering of System & Control of vergelijkbaar met techniek, automatisering, robotisering of informatica
 • Ervaring bij een machinebouwer zou prachtig zijn echter Senior Software Engineer zal je eveneens een stijle leercurve doormaken.
 • Wij staan open voor een ervaren Elektrotechnisch Engineer of een meer ervaren collega

 • Kennis en of ervaring PLC Software en HMI (dit is een must). Het is een groot pluspunt als je ervaring hebt met standaardisatie
 • Kennis van Nederlands, Engels en bij voorkeur de Duitse taal. De functionele beschrijvingen en specificaties zijn veelal in het Nederlands
 • Minimaal 20% tot 40% inzetbaar voor commissioning in het buitenland. Denk hierbij aan Duitsland, België, Tjechë, China of de VS
 • Over de werkgever

  Deze hightech machinebouwer is al meer dan 65 jaar ervaren in het ontwerpen, integreren, installeren en onderhouden van geautomatiseerde transport-

  en sorteeroplossingen voor de logistiek.

  Het van origine familiebedrijf is uitgegroeid tot een internationale systeemintegrator. Ze is een snelgroeiende machinebouwer die innovatie en vooruitstreven hoog in het vaandel heeft.

  Deze machinebouwer ontwerpt, programmeert, bestuurt, bouwt en levert zowel standaard machines als klantspecifieke machines op.

  Met 2000 opgeleverde projecten en meer dan 200 werknemers, is dit een grote speler binnen de Machinebouw.

  Ze stelt hoge eisen aan haar personeel, processen, systemen en partners. Altijd in beweging, dynamiek zit in haar bloed. Dagelijks is de focus gericht op het vinden van de juiste oplossingen voor de uitdagingen van haar klanten.

  Solliciteren
  Bij de favorieten invoegen
  Verwijder van favorieten
  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, geef ik neuvoo toestemming om mijn gegevens te verwerken en mij e-mailwaarschuwingen te sturen, zoals beschreven in neuvoo's Privacybeleid . Ik kan mijn toestemming intrekken of me op elk moment afmelden.
  voortzetten
  Aanvraagformulier