Financieel Beleidsadviseur
Werken in Haaglanden
Naaldwijk
4 dagen geleden

Omschrijving

Als financieel beleidsadviseur houd je de ontwikkelingen en de wet- en regelgeving bij inzake het financieel beleid van gemeenten en coördineer je samen met je collega’s de bestuurlijke planning en control cyclus van de gemeente.

Je volgt samen met je collega’s de veranderingen in wet- en regelgeving met betrekking tot het financieel beleid voor gemeenten op de voet.

Je signaleert ontwikkelingen en adviseert het management en het bestuur over de aanpassingen met betrekking tot het financieel beleid van gemeente Westland.

De gevolgen daarvan zet je om in voorstellen voor aanpassingen via verordeningen, beleidsnota’s etc.

Je voert tevens de regie op en draagt zelf inhoudelijk bij aan de totstandkoming van een of meerdere (bestuurlijke) P&C-producten (Voorjaarsnota / 1e Actualisatie, Programmabegroting, Prorap, Jaarstukken) en initieert waar nodig overlegstructuren.

Je toetst de aangeleverde bijdragen op consistentie en kwaliteit en adviseert over gewenste aanpassingen, stemt de conceptproducten af op ambtelijk managementniveau en bereidt de bestuurlijke besluitvorming voor.

De bewaking van de voortgang en de kwaliteit van het planning & control proces is jouw verantwoordelijkheid. Je doet dit samen met collega’s, waarbij je ieder jaar onderling afstemt wie wat voor zijn of haar rekening neemt.

deze vacature melden
checkmark

Thank you for reporting this job!

Your feedback will help us improve the quality of our services.

Solliciteren
Mijn E-mail
Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
Doorgaan
Aanvraagformulier