Senior adviseur business intelligence
Belastingdienst
Utrecht, NL
19 uur geleden

Functie-eisen

 • Je hebt een wo-diploma in een voor de functie relevante richting, bijvoorbeeld HRM of bedrijfskunde.
 • Je kunt de mogelijkheden van business-intelligence-instrumenten tot in detail doorgronden en je hebt gedegen kennis van gegevensanalyse.
 • Je hebt bij voorkeur ervaring met een applicant tracking system en / of een cliëntvolgsysteem voor werving-en-selectie, loopbaan-, assessment- en testportalen op zowel technisch als inhoudelijk vakgebied.
 • Je hebt bij voorkeur ruime ervaring met complexe planningstrajecten.
 • Je hebt aantoonbare en recente kennis van en ervaring met complexe datasets en het ontwerpen, opzetten en gebruiken van VBA-codes en formules in Microsoft Excel.
 • Je hebt kennis van en ervaring met statistieken en (statistische) modelling-software (bijvoorbeeld Crystal Reports of Microsoft Report Builder).
 • Je hebt bij voorkeur affiniteit met in-, door- en uitstroom van personele mobiliteit in de brede zin van het woord.
 • Jouw competenties?

 • plannen en organiseren
 • voortgangscontrole
 • analyseren
 • organisatiesensitiviteit
 • Herken jij jezelf ook hierin?

  Jij bent iemand die graag vooruitkijkt en het voortouw neemt. Een nieuwsgierig mens met een pioniersgeest en de overtuigingskracht om anderen mee te nemen in ideeën.

  Je beweegt en presenteert je gemakkelijk op managementniveau. Enthousiast en betrokken ben je ook en je hebt een flinke dosis doorzettingsvermogen.

  Je bent een professional die hoofd- en bijzaken kan onderscheiden om tot het beste resultaat te komen. Met andere woorden : jij bent iemand die denken en doen in één adem combineert.

  Samen met je collega’s werk je continu aan het verbeteren van de kwaliteit. Je speelt dan ook een rol van betekenis in de voortdurende verbetering en professionalisering van de dienstverlening van het SSO O&P.

  Jij bent in alle opzichten onze ambassadeur!

  Arbeidsvoorwaarden

  Salarisniveau schaal 12

  Salarisomschrijving In beginsel vindt inschaling in de naast lagere salarisschaal plaats. Bij aanwezigheid van relevante kennis, ervaring of om arbeidsmarktoverwegingen kan inschaling op een hogere positie in de desbetreffende salarisschaal plaatsvinden.

  Ook bestaat de mogelijkheid om in bijzondere gevallen waarin de aanwezige kennis en / of ervaring dit rechtvaardigt, direct in de bij de functie behorende salarisschaal in te schalen.

  Maandsalaris Min €3740 - €5559 (bruto)

  Contractduur -

  Minimum aantal uren per week 32

  Maximum aantal uren per week 36

  Overige arbeidsvoorwaarden

  Naast salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden.

  Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer ouderschapsverlof, studiefaciliteiten en een vergoeding woon-werkverkeer.

  Bij de Rijksoverheid heb je een aantal individuele keuzemogelijkheden bij het samenstellen van je arbeidsvoorwaardenpakket.

  Wij verwachten van onze werknemers dat ze integer zijn. En we vragen aan nieuwe medewerkers een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).

  Als deze niet kan worden overlegd, volgt geen aanstelling.

  De organisatie - Belastingdienst

  Bij de Belastingdienst werken 28.000 mensen verspreid over het hele land. We zijn verantwoordelijk voor heffing, inning en controle van belastingen en premies volksverzekeringen.

  Daarnaast sporen we fraude op, verrichten we douanetaken en zorgen we voor de uitbetaling van voorlopige teruggaven en huur-, zorg- en kinderopvangtoeslag.

  In teams werken medewerkers met uiteenlopende achtergronden en opleidingsniveaus aan de dienstverlening voor miljoenen burgers en bedrijven.

  Op dit moment is de Belastingdienst volop in beweging; de rol van data wordt steeds groter en werkzaamheden worden in toenemende mate gedigitaliseerd.

  Maar in welk team of vakgebied je ook werkzaam bent : bij de Belastingdienst heb je direct een verantwoordelijke functie, van waaruit je je in verschillende richtingen verder kunt ontwikkelen om burgers en bedrijven in Nederland nog beter van dienst te kunnen zijn.

  De Belastingdienst is op weg naar de toekomst!

  De afdeling - SSO Organisatie en Personeel

  Shared Service Organisatie Organisatie en Personeel (SSO O&P) ondersteunt de organisatie in het bereiken van de organisatiedoelstellingen en levert daarvoor eerste- en tweedelijns-expertise op het gebied van (uniforme) organisatie- en personeelsontwikkeling.

  SSO O&P draagt daarmee bij aan een eigentijds en aantrekkelijk werkgeverschap, de juiste persoon op de juiste plek op het juiste moment én aan een ondersteunende organisatie-inrichting en -ontwikkeling.

  Bijzonderheden

  We ontvangen je brief en cv graag in een Word- of PDF-bestand. Als je een beroep doet op een voorrangspositie, stuur dan ook een kopie van die beschikking mee.

  Onze selectieprocedure voor deze functie ziet er als volgt uit :

  Allereerst wordt beoordeeld of een voorrangskandidaat binnen de Rijksoverheid in aanmerking komt voor deze functie. Daarna kunnen we beoordelen of jouw cv en motivatiebrief voldoen aan de gestelde functie-eisen.

  Als dat het geval is, vinden op woensdag 18 december de selectiegesprekken plaats. Onderaan deze vacature vind je meer uitleg over de stappen die je doorloopt in de sollicitatieprocedure.

  De voorkeur gaat uit naar kandidaten die het meest aansluiten bij het opgestelde profiel. Dit heeft betrekking op zowel de genoemde opleiding(en) als werkervaringseisen.

  Vermeld deze daarom duidelijk in je cv.

  Om bedrijfseconomische redenen worden medewerkers van de Belastingdienst die korter dan drie jaar in hun huidige functie werkzaam zijn of bezig zijn met een startopleiding of inwerktraject niet als eerste in beschouwing genomen.

  Een (online) voorselectietest en / of een assessment kan deel uit maken van het sollicitatieproces (uitgezonderd interne horizontale kandidaten) evenals het maken van een casus, het opvragen van referenties en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, (zoekmachines) en sociale netwerken.

  Jouw sollicitatie wordt alleen in behandeling genomen als je met de sollicitatie-button reageert en je cv en motivatiebrief zijn bijgesloten.

  Na sluitingsdatum is het niet meer mogelijk om je sollicitatie in behandeling te nemen. Houd er rekening mee dat het solliciteren technische problemen met zich mee kan brengen.

  Wacht hiermee dus niet tot het laatste moment.

  Solliciteren
  Bij de favorieten invoegen
  Verwijder van favorieten
  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "voortzetten" te klikken, gaat u ermee akkoord dat neuvoo uw persoonlijke gegevens verzamelt en verwerkt die u in dit formulier hebt verstrekt, om een ​​neuvoo-account te maken en u te abonneren op onze e-mailwaarschuwingen, in overeenstemming met ons Privacybeleid . U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door te volgen deze stappen .
  voortzetten
  Aanvraagformulier