Stagiair OD Letsel
DAS
Amsterdam NL
5 dagen geleden

Voor de vestiging Amsterdam en Zaandam zoeken we voor de afdeling Zorg- en letseljuristen student-stagiaires HBO-Rechten.

Dit ga je doen als stagiair OD / Letsel

Het is de bedoeling dat je gedurende de stage 4 dagen per week meewerkt in de dossiers (training on the job). De werkzaamheden van een student-stagiair zijn zeer divers, zoals :

 • Zoeken van jurisprudentie en / of wet- en regelgeving
 • Opstellen memo’s en notities / inlezen, uitzoekwerk
 • Contact met cliënten / brieven schrijven aan klanten en aansprakelijkheidsverzekeraars
 • Opstellen processtukken
 • Daarnaast diverse en uiteenlopende dossiermanagement taken, o.a. bewaking van juridische termijnen en administratieve dossier beheerstaken in een digitale dossieromgeving
 • Opstellen van schadestaten
 • Tevens bestaat de mogelijkheid om met juristen mee te gaan naar besprekingen met klanten op locatie of op kantoor
 • Het bijwonen van rechtszittingen behoort ook tot de mogelijkheden
 • Je wordt betrokken bij alles wat er speelt binnen een juridisch team met zorg en letselschadejuristen.

  Dat betekent ook deelnemen aan teamvergaderingen , juridisch werkoverleg en deelname aan lezingen en seminars die binnen de afdeling worden gegeven.

  Je kunt de stage in 3 stappen onderverdelen :

  I Opstart fase

  In deze beginfase leer je de organisatie, het team en de systemen waarmee we werken kennen. Je krijgt een mentor (één van de specialisten uit het team) die je daarin zal begeleiden.

  Je zult moeten wennen aan het vaste ritme van het werken.

  II Groei fase

  Het ritme van het werk gaat je nu beter af. En, afhankelijk van hoe snel je zelfstandig allerlei werkzaamheden kan oppakken en uitvoeren, krijg je steeds lastigere kwestie toegespeeld.

  In overleg met je mentor kun jij dan je groei laten zien en verder invullen.

  III Zelfstandigheids-fase

  In deze fase leer je eigenlijk het meeste. Je kent DAS en haar methoden van werken namelijk en hoeft daar geen energie meer in te steken.

  Ook weet je hoe de contacten met de diverse partijen lopen en welke stappen gezet mogen worden in specifieke zaken. Sommige door jou uit te voeren opdrachten zie je al als routine en daardoor ontstaat er ruimte om je nog verder te verdiepen.

  Verdieping enerzijds door de opdrachten die je krijgt (ze vergen nog meer van jouw zelfstandigheid). Verdieping anderzijds, omdat je je nu echt gaat realiseren wat competenties / vaardigheden nu daadwerkelijk zijn en welke waarde ze voor zowel een organisatie als jou als persoon hebben.

  Nog steeds heb je een mentor, alleen bespreek je niet alles meer daarmee en kun je juist laten zien wat je in huis hebt.

  Stage in overeenstemming met de studie-eisen

  De stage bij DAS is altijd in lijn met hetgeen de universiteit of HBO aan eisen stelt om een stage in aanmerking te laten komen voor zowel studiepunten als voor een cijfer.

  Als de opleiding het vereist, vinden er ook voortgangsgesprekken plaats tussen jou, de stage coördinator (van de opleiding) en jouw stagebegeleider bij DAS (wat wij een mentor noemen).

  Een stage wordt altijd afgerond met een beoordeling ook al is dat niet noodzakelijk voor je studie.

  Waar kom je terecht?

  Onze juridisch specialisten staan in teams van 8 tot 12 juristen onze cliënten dagelijks bij en behandelen diverse soorten zaken.

  Denk daarbij aan verkeersongevallen, bedrijfsongevallen, medische kwesties en diverse algemeen onrechtmatige daad zaken.

  HBO-rechten

  uitstekende (schriftelijke en mondelinge) communicatieve vaardigheden

  een goede basis kennis van MS Office (aangezien we vanuit een digitale werkomgeving werken)

  aantoonbaar vaardig in algemene computer skills in MS Windows (i.v.m. het raadplegen van juridische databanken)

  Ons aanbod

 • Een stagevergoeding van maximaal 300 euro bruto per maand bij een 38-urige stageweek
 • Flexibele werktijden in overleg met je mentor
 • Reiskostenvergoeding onder bepaalde voorwaarden (als je bijvoorbeeld een OV-kaart voor door de week hebt, is een reiskostenvergoeding voor woon / stage verkeer immers niet nodig)
 • Solliciteren
  Bij de favorieten invoegen
  Verwijder van favorieten
  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "voortzetten" te klikken, gaat u ermee akkoord dat neuvoo uw persoonlijke gegevens verzamelt en verwerkt die u in dit formulier hebt verstrekt, om een ​​neuvoo-account te maken en u te abonneren op onze e-mailwaarschuwingen, in overeenstemming met ons Privacybeleid . U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door te volgen deze stappen .
  voortzetten
  Aanvraagformulier