Productmanager
Alfen Nederland
Almere
4 dagen geleden

Binnen 10 jaar rijdt meer dan de helft van de mensen in Europa een elektrische auto. Dit is een van de ontwikkelingen waardoor de energiemarkt gaat op zijn kop gaat! Weet jij welke producten Alfen B.

V. in de markt moet zetten om onze klanten nog beter van dienst te zijn in de energietransitie?

Wat ga jij doen?

Als jij onze Productmanager bent, heb jij een leidende rol waarin je samen met de markt en de collega’s de product portfolio van Alfen Charging Equipment bepaalt en realiseert.

Je bent verantwoordelijk voor een van de productlijnen en zorgt ervoor dat deze verder ontwikkelen om het snelle groei tempo in de markt te volgen en te verslaan.

We beoordelen je succes op marktaandeel en winstgevendheid van de producten waarvoor je verantwoordelijk bent.

Jij weet als geen ander wat er speelt binnen de markt van elektrisch rijden. Dat stelt jou o.a. in staat om productinnovaties en standaardisaties te initiëren en te bepalen welke producten voor welk marktsegment nationaal en internationaal ontwikkeld moeten worden.

Aan de hand van business cases bepaal jij wat voorrang heeft en wat wenselijk en haalbaar is.

Vervolgens kom jij met een vertaling van de marktvraagstukken naar de product specificaties en ben je er eindverantwoordelijk voor dat de product introducties volgens plan plaats vinden : van design, productie tot aan prijsstrategie, sales en service Dat betekent dus dat jij verantwoordelijk bent voor het daadwerkelijk komen tot een oplossing waarmee je de klant helpt.

En in deze rol zul je ook veelvuldig met klanten en leveranciers overleggen over de laatste trends en ontwikkelingen en ben je zeer nauw betrokken bij aanbestedingen en complexe offertetrajecten.

En reken er maar op dat ook de producten van andere business units van Alfen zoals Smart Grid solutions en The Battery bekend terrein voor je worden.

Je begrijpt, je bent een spin in het web en in deze rol is er "never a dull moment!"

Wat bieden wij jou?

Wij bieden jou een mooie rol met veel ruimte voor eigen inbreng in een dynamische en snel groeiende omgeving. We bieden een salaris dat past bij jouw opleiding en werkervaring, met daarbij goede secondaire arbeidsvoorwaarden.

Verder vinden wij het belangrijk dat jij je als professional verder ontwikkelt. Wij verwachten van jou dat jij daarin initiatieven neemt en in overleg met jouw manager keuzes maakt die jouw loopbaan bij ons ondersteunen.

Dit allemaal in een prettige, open en informele werksfeer waar naast werk ook activiteiten deel uitmaken van de cultuur van Alfen.

Hierbij kun je denken aan een bowlingavond, bezoek aan de wedstrijden van Almere City, wadlopen, en nog veel meer! Mocht dit jouw honger naar interessante en gezellige activiteiten nog niet gestild hebben dan ben je meer dan welkom om je aan te sluiten bij Young Alfen een gezellige club voor jonge collega’s die geregeld bij elkaar komen voor lezingen, (sportieve) activiteiten, om te netwerken en te borrelen.

Wat vragen wij van jou?

Je weet afstemming te bereiken met je stakeholders en neem daarin je verantwoordelijkheid. Tevens ben je op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in de markt en weet je met je scherpe, analytische visie te anticiperen en te reageren.

Verder zien wij in je cv graag terug dat jij :

 • Beschikt over een afgeronde WO-opleiding. Dat kan een technische opleiding zijn, maar bijvoorbeeld ook een commerciële opleiding in combinatie met werkervaring in een technische, project-gedreven omgeving.
 • Je hebt meer dan 3 jaar werkervaring in een soortgelijke rol.
 • Je ziet kansen in de markt en handelt daar naar om een langdurig zakelijk voordeel te behalen.
 • Je denkt van buiten naar binnen : je houdt jezelf op de hoogte van externe ontwikkelingen en je benut deze kennis in jouw rol.
 • Je onderbouwt strategische en operationele keuzes en acties met een gedegen probleemanalyse en trekt juiste en realistische conclusies.
 • deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier