Senior Ecoloog
Heijmans
Rosmalen
5 dagen geleden

Geplaatst 26 oktober 2020 Carrièreniveau Professional Functiegroep(en) Ontwerp, Advies & Engineering Uren 32-40 uur Regio Landelijk Locatie Rosmalen

Dit ga je doen

Je hebt direct invloed op een beter leefklimaat voor onze flora en fauna, omdat je een belangrijke stem hebt in onze projecten.

De vraag naar ecologisch interessante initiatieven als honey highways, faunapassages en ecozones groeit. Daarom wordt jouw kennis steeds belangrijker.

Al in de tenderfase van infra- en bouwprojecten werp jij je ecologische blik op de eisen van de opdrachtgever. Hoe houden we rekening met ecologische aspecten in het ontwerp?

Wat gaat dit kosten? En hoe zorg je dat er in het project wordt voldaan aan de wet Natuurbescherming? Daarnaast bied je ecologische begeleiding door werkprotocollen op te stellen die je collega’s in de realisatiefase kunnen raadplegen.

Door jou als deskundige al zo vroeg mogelijk in te schakelen, voorkomen we verrassingen tijdens de uitvoering van een project.

Dat betekent ook dat je op strategisch niveau jouw input levert. Je signaleert groene kansen’, (innovatieve) ontwikkelingen en interessante partners.

Daarnaast ben je een sparringpartner voor collega’s en het management. Door jouw kennis om te zetten in uitvoerbaar beleid, help je ons om onze doelstelling te behalen : in 2023 leiden al onze ingrepen tot significante verbetering van de lokale biodiversiteit, klimaatadaptie en veiligheid.

Je werkt nauw samen met tendermanagers, ontwerp- en omgevingsmanagers. Voor hen schrijf je memo’s, rapportages en documenten die zij toepassen in hun ontwerp of plan.

Het daadwerkelijke ecologische onderzoek hoef je overigens niet zelf te doen, dat besteden we uit. Al is het natuurlijk wel mogelijk om zelf veldwerk uit te voeren.

Want buiten zien wat er gebeurt, dat vinden wij belangrijk! Hoe jij jouw rol precies invult, heb je voor een groot deel zelf in de hand.

En ook fijn : ieder project is anders. De ene keer werk je aan een groene leefomgeving voor een woonwijk, zoals Maanwijk in Leusden.

Een andere keer breng je alle flora en fauna in kaart rond de A79 óf adviseer je over een natuurinclusief paviljoen voor Wageningen University & Research.

Nieuwsgierig naar je toekomstige collega’s? Loop eens met ze mee!

deze vacature melden
checkmark

Thank you for reporting this job!

Your feedback will help us improve the quality of our services.

Solliciteren
Mijn E-mail
Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
Doorgaan
Aanvraagformulier