Technisch Projectmanager HIsarna IJmuiden
Tata Steel
Amsterdam, Nederland
2 dagen geleden

Kom jij bij HIsarna als projectmanager complexe projecten aansturen en helpen uitvoeren?

Wat ga je doen?

De afgelopen jaren hebben we hard gewerkt aan het testen van de doorbraaktechnologie die moet bijdragen aan het realiseren van onze ambitie om na 2050 CO2-neutraal te kunnen produceren.

Eerder heeft HIsarna aangetoond de CO2-uitstoot tijdens het proces van staal maken met meer dan 50% te kunnen terugdringen.

Met HIsarna kunnen grondstoffen veel flexibeler worden ingezet en kan ook zink volledig worden teruggewonnen.

Vanuit jouw rol als Senior Technisch Projectmanager bij de HIsarna ben jij verantwoordelijk voor het initiëren, begeleiden en uitvoeren van technisch complexe projecten.

De projecten die jij oppakt zijn technisch zeer uitdagend gezien de groei in volwassenheid van HIsarna en omdat deze bijna altijd een substantiële installatiewijziging betekent, heb jij inhoudelijk veel kennis van diverse technieken.

Hiermee ben jij aanspreekpunt vanuit HIsarna voor de communicatie met de project organisatie in samenwerking met ons interne ingenieursbureau, inkoop, de technisch beheerders en externe leveranciers om deze projecten zo goed mogelijk te laten verlopen.

De uitdaging voor jou zal zijn om thuis te zijn in techniek, stakeholdermanagement en het leiden van deze projecten.

Herken jij jezelf hierin?

Een verantwoordelijke en uitdagende functie en daarom :

 • Heb je aantoonbaar ervaring met het aansturen van technologisch complexe projecten en deze binnen planning en budget te realiseren
 • Ervaring in commissioning is een pre
 • Bekend met Integrale Project Aanpak
 • Beschik je minimaal over een afgeronde HBO opleiding Werktuigbouw of Elektrotechniek
 • Jij ziet het grote plaatje door middel van een helicopterview en hebt genoeg inhoudelijke technische bagage om met de experts mee te praten over de inhoud van het project
 • Je bent communicatief en sociaal zeer vaardig, zowel in het optreden binnen de afdeling als in de gesprekken met interne- en externe contacten.
 • Een goede beheersing van de Nederlandse taal is een pre
 • Wat bieden wij jou?

 • Volop doorgroeimogelijkheden, denk hierbij aan het volgen van cursussen en opleidingen en doorgroeien naar een hogere functie.
 • Een salaris dat afhankelijk van je opleiding en ervaring maximaal €6371 bruto per maand is.
 • Natuurlijk groeit je salaris bij goed functioneren ieder jaar.
 • Naast een variabele winstdeling krijg je een vaste eindejaarsuitkering van 2% en 8% vakantietoeslag.
 • Veel vrije tijd, omdat naast je 26 vakantiedagen en 11,5 ADV dagen ook tijd opbouwt door middel van de flexuren regeling van Tata Steel
 • Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder een pensioenvoorziening, tegemoetkoming in je ziektekosten en een onkostenvergoeding.
 • Wat is jouw werkomgeving?

  Jouw team :

  Je bent werkzaam in een team van 3 collega’s die zich ook bezig houden met projecten en onderhoud.

  Jouw fabriek :

  In 2009 heeft Tata Steel zich gecommitteerd om in kader van het Europese programma ULCOS (Ultra-Low CO2 Steelmaking), een nieuwe technologie voor ijzer maken, genaamd HIsarna, in een pilotproject te onderzoeken.

  HIsarna is een echte doorbraaktechnologie en heeft verschillende voordelen. Zo wordt de CO2 uitstoot met minimaal 20% gereduceerd en is er sprake van een vermindering van uitstoot van onder meer fijnstof, zwaveldioxide en stikstofdioxide.

  HIsarna is uniek van karakter omdat kolen en ijzererts nagenoeg onbewerkt in het proces kunnen worden ingebracht. Van ijzererts hoeft dus niet eerst sinter of pellets te worden gemaakt en kolen hoeven niet te worden omgezet in kooks.

  HIsarna is een voorbeeld om door het bedenken en ontwikkelen van slimme technologische oplossingen bij te dragen aan het verduurzamen van onze samenleving!

  Solliciteren of meer weten?

  Spreekt deze vacature je aan? Solliciteer dan direct via de sollicitatieknop, vergeet niet om je motivatiebrief mee te sturen.

  Als je nog vragen hebt of eerst meer informatie wilt hebben, neem dan contact op met Isolde Stam, Corporate Recruiter, telefoon 0251-498028 of via isolde.stam tatasteeleurope.com

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier