Coördinerend adviseur elektrotechniek
Rijkswaterstaat
Rotterdam, NL
5 dagen geleden

Wil jij werkzaam zijn als inhoudelijk adviseur op het gebied van elektrotechniek? Heb jij daarnaast verstand van industriële automatisering?

Wil jij je inzetten voor het onderhoud van onze tunnels, wegen en civiele kunstwerken in de regio Zuid-Holland? Kun je goed overzicht houden en ben je een gesprekspartner met inhoudelijke kennis en visie voor de interne en externe organisatie? Dan zoeken we jou!

Hoe jij de Nederlandse infrastructuur veiliger gaat maken

Je bent werkzaam binnen het cluster Design, Build, Finance en Maintain (DBFM) van Rijkswaterstaat in de regio Zuid-Holland.

Binnen dit cluster zijn meerdere DBFM-projecten in de exploitatiefase ondergebracht.

Je focus? Tunnels, wegen en civiele kunstwerken. De helft van je tijd ben je inhoudelijk adviseur op je vakgebied en de andere helft van je tijd ben je rechterhand van de technisch manager voor de coördinatie van een deel van de werkzaamheden.

Dit betekent in jouw rol :

 • je adviseert de technisch manager vanuit je inhoudelijke expertise (elektrotechniek en industriële automatisering) op basis van RAMS methodiek en risicoanalyses;
 • je levert basisgegevens voor kostenramingen aan, beoordeelt documenten van de DBFM-aannemer (zoals voorstellen tot wijziging en op- en afleverdossiers) op kwaliteit en maakbaarheid en toetst de uitgevoerde werkzaamheden aan de DFBM-contracteisen;
 • je begeleidt de DBFM-contracten in de exploitatiefase.
 • Met jouw kennis van DBFM en assetmanagement weet je welke werkzaamheden bij de markt liggen en welke bij het technisch team van Rijkswaterstaat, dat bestaat uit adviseurs werktuigbouwkunde, civiele techniek (kunstwerken en wegonderhoud), elektrotechniek en veiligheid.

  Dit is waar jij voldoening uit haalt

 • signaleren van technische (uitvoerings)risico’s en overleggen met de DBFM-aannemer over passende oplossingen;
 • toetsen van de gebruikte verificatie- en validatiemethodes en outputspecificaties aan de vigerende richtlijnen;
 • beoordelen van documenten van de interne opdrachtgever, zoals projectopdrachten en klanteisenspecificaties, op technische aspecten, maakbaarheid en haalbaarheid;
 • risicogestuurd beoordelen van onderhouds- en renovatievoorstellen van de DBFM-aannemer;
 • overzien van het gehele proces, werkzaamheden en partijen en stellen van juiste vragen.
 • Je hebt oog voor duurzaamheid en innovatie, bent alert op nieuwe ontwikkelingen en technieken, en benut actief jouw netwerk om kennis te delen en te verbreden.

  Je draagt bij aan de verbetering van landelijke kaders, werkwijzen en standaarden van technische werkprocessen. Je houdt samen met collega’s de kwaliteit en kennis van het vakgebied en het areaal op peil.

  Wat wij aan jou waarderen

  Je bent een verbindende schakel in de keten van opdrachtgever tot opdrachtnemer en je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden.

  Je staat daarbij stevig in je schoenen, hebt een sterk analytisch vermogen en kunt op basis van onvolledige informatie tot een goed oordeel of besluit te komen.

  De kwaliteit van een installatie is bij jou in goede handen en je kunt bijdragen aan organisatiebrede kennisontwikkeling en borging in technisch management.

  Je kunt goed organiseren en samenwerken, bent klantgericht, handelt innovatief en hebt overtuigingskracht. Je bent je bewust van de (in)formele regels, verschillende posities, ontwikkelingen, gevoeligheden en krachtenvelden binnen en buiten de organisatie en stuurt hierop.

  Rijkswaterstaat werkt conform de adviezen van het RIVM rondom COVID-19. Dit betekent dat werknemers, voor zover de functie het toestaat, minimaal de helft van de tijd vanuit huis werken.

 • je hebt een afgeronde hbo of wo opleiding in de richting elektrotechniek, industriële automatisering, ICT of vergelijkbaar;
 • je hebt minimaal vijf jaar werkervaring als (coördinerend) adviseur in de techniek;
 • je hebt kennis en ervaring op het gebied van industriële automatisering en assetmanagement;
 • het zou mooi zijn als je kennis hebt van de Tunnelwet en de Landelijke Tunnel Standaard;
 • je hebt ervaring met TTI, SattLine en / of SCADA;
 • je hebt kennis van integrale veiligheid, relevante methodes zoals RAMS, systems engineering en (probabilistisch) onderhoud.
 • Salarisniveau Schaal 12 Salaris Min €3913 - Max €5825 bruto per maand. Het genoemde salaris is gebaseerd op een volledige werkweek.

  Dienstverband Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd Minimaal aantal uur per week 32 Maximaal aantal uur per week 36

  Volop doorgroei- en ontwikkelmogelijkheden

  De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Denk aan het volgen van opleidingen en het behalen van certificeringen.

  Ook bieden we loopbaancoaching als je daar behoefte aan hebt.

  Interessante extra’s

  Naast het salaris ontvang je een individueel keuzebudget (IKB) bestaande uit vakantiegeld van 8% en een jaarlijkse eindejaarsuitkering.

  Dit IKB bestaat uit geld (16,37% van je brutojaarsalaris) en / of tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen.

  Je kunt bijvoorbeeld een deel van je maandinkomen laten uitbetalen wanneer jij dat wenst, het IKB omzetten in verlof of het besteden aan fiscaalvriendelijke doelen.

  Tot onze andere secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer bedrijfsfitness en volledige vergoeding van je ov-reiskosten woon-werkverkeer.

 • je standplaats is Rotterdam, maar op dit moment werken we hybride. Dit betekent : werk thuis als het kan en op locatie als dat nodig is;
 • de (online) selectiegesprekken vinden doorlopend plaats;
 • een (online) voorselectietest of een assessment kan onderdeel zijn van het sollicitatieproces. Het maken van een casus en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, kan eveneens deel uitmaken van het sollicitatieproces.
 • Het inwinnen van referenties maakt deel uit van het sollicitatieproces.

  Talent als basis, diversiteit als kracht

  Rijkswaterstaat is een inclusieve organisatie. Een organisatie die ruimte biedt aan iedereen en die de kracht van de diversiteit van medewerkers gebruikt om samen betere resultaten te halen voor Nederland.

  Inclusief betekent dat iedereen zich betrokken en gewaardeerd voelt; niet ondanks, maar dankzij de verschillen. Daarom nodigen wij jou graag uit, als jij je herkent in deze vacature, om te solliciteren.

  Acquisitie op onze vacatures wordt niet in behandeling genomen.

  Programma’s, Projecten en Onderhoud (PPO) is een van de zeven landelijke organisatieonderdelen van Rijkswaterstaat. Onze kerntaak is het onderhoud van rijkswegen, vaarwegen, bruggen, waterkeringen, sluizen en de bedieningsinstallaties in heel Nederland.

  Naast het reguliere onderhoud werken we onder andere ook aan de renovatie van de IJsselbruggen en de Velsertunnel, de aanleg van de Markerwadden en het onderhoud aan de Maeslantkering.

  Verder doen we proeven met smart mobility, intelligente transportsystemen en het hergebruiken van grondstoffen. Wij werken actief samen met andere organisatieonderdelen van Rijkswaterstaat en diverse externe partners, zoals gemeenten, provincies, waterschappen en marktpartijen.

  In totaal werken er dichtbij de 1000 mensen binnen PPO, verspreid over vier directies : Inkoop- en Contractmanagement, Productie en Projectmanagement, Techniek en Technisch Management en Bedrijfsvoering en Projectbeheersing.

  Bij PPO werken onder andere inhoudelijke adviseurs en managers op het gebied van techniek, inkoop, contracten, projectbeheersing en projecten.

  PPO’ers delen hun kennis onderling en werken elke dag aan de verbetering van hun werkwijzen. PPO werkt actief samen met de andere onderdelen van Rijkswaterstaat en de diverse externe partners, zoals gemeenten, provincies, waterschappen en marktpartijen.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier