Meewerkstage vertaler Engels 
Autoriteit Consument & Markt
Den Haag, NL
5 dagen geleden

Volg je een HBO- of WO-opleiding Vertalen Engels of heb je een minor vertaaltheorie gedaan? Wil je praktische vertaalervaring opdoen onder begeleiding van een in-

house vertaler? Wil je aan vertalingen werken die er écht toe doen? Dat kan bij de ACM!

Vertalen bij de ACM

De ACM is weliswaar een Nederlandse toezichthouder, maar opereert wel in een internationale wereld. We staan dus continu in contact met collega-

toezichthouders in het buitenland, met de Europese Commissie en met buitenlandse bedrijven, advocaten en journalisten. Engelstalige vertalingen van hoge kwaliteit zijn daarbij van groot belang voor de ACM.

Het stelt ons in staat onze boodschap goed over te brengen en samen te werken met anderen. Jouw stagebegeleider wordt dan ook onze in-house vertaler Neil Gouw.

Wat ga je doen?

Samen met Neil werk je aan uiteenlopende vertalingen voor de hele ACM. De ene keer vertaal je een persbericht over een kartelonderzoek, de andere keer help je een collega met het schrijven van een e-

mail aan een buitenlandse advocaat. Of je wordt gevraagd mee te denken over een presentatie die op een congres in het buitenland wordt gehouden.

En soms voorzie je collega’s van taaladvies. Kortom, zeer afwisselende werkzaamheden. Je werkt voornamelijk zelfstandig, maar je ontmoet veel collega’s.

Wat vragen we van je?

Herken je je in bovenstaande competenties en voldoe je aan onderstaande eisen, dan ontvangen we graag je sollicitatie!

 • Je volgt op dit moment een HBO- of WO-studie die opleidt tot vertaler Engels óf je hebt een aantal vakken of een minor gevolgd met daarin vertaaltheoretische componenten.
 • Daarnaast heb je minimaal twee jaar van je bachelor afgerond of je bent halverwege je master;
 • Je bent vanaf januari / februari 2020 minstens 28 uur per week beschikbaar voor in ieder geval 4 maanden.
 • Welke competenties zoeken we in een stagiair-vertaler?

 • Je kunt goed Nederlands-Engels vertalen, aangezien de meeste vertalingen bij de ACM om die richting vragen.
 • Je kunt je actuele, sociaal-maatschappelijke en politieke onderwerpen snel eigen maken : je weet verbanden te leggen tussen de vertalingen die je maakt en datgene wat er in de buitenwereld gebeurt.
 • Ook kun je goed omgaan met interne klanten, namelijk jouw collega’s die om vertalingen vragen.
 • Je kunt prioriteiten stellen, bijvoorbeeld wanneer er veel vertaalopdrachten tegelijkertijd binnenkomen.
 • Als laatste kun je goed omgaan met feedback, namelijk inhoudelijke feedback op jouw vertalingen.
 • Wat bieden we jou?

  Vanaf dag één draai je mee als volwaardig teamlid op een afdeling binnen een organisatie die actief is op het snijvlak van overheid, bedrijven en consumenten.

  Een ervaren in-house vertaler begeleidt jou en geeft jou persoonlijk feedback. Ook kun je deelnemen aan interne lezingen, cursussen en workshops.

 • Je krijgt een stagevergoeding van € 616,- bruto per maand bij een 40-urige stageweek;
 • Geen OV-kaart? Dan krijg je een reisvergoeding;
 • Werktijden zijn flexibel in te delen, uiteraard in onderling overleg. Tevens is een langere stageperiode bespreekbaar;
 • Een prettige werkomgeving met goede faciliteiten in hartje Den Haag, vlakbij het Centraal Station.
 • Solliciteren
  Bij de favorieten invoegen
  Verwijder van favorieten
  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "voortzetten" te klikken, gaat u ermee akkoord dat neuvoo uw persoonlijke gegevens verzamelt en verwerkt die u in dit formulier hebt verstrekt, om een ​​neuvoo-account te maken en u te abonneren op onze e-mailwaarschuwingen, in overeenstemming met ons Privacybeleid . U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door te volgen deze stappen .
  voortzetten
  Aanvraagformulier