Objectdeskundige civiele techniek
Rijkswaterstaat
Middelburg, NL
1 dag geleden

Vlot en veilig van A naar B kunnen. Dat lukt alleen met een sterke infrastructuur. Bij Rijkswaterstaat maken we vervoer over onder andere het Zeeuwse land en water mogelijk.

Als objectdeskundige civiele techniek ben je hierin een belangrijke schakel. Je werkt aan het beheer en onderhoud van het hoofdwegennet in de regio Zeeland.

Hoe zorgen we voor een optimale doorstroming van het verkeer op het hoofdwegennet? Wat is de staat van het onderhoud van onze kunstwerken?

Jij weet hier alles van!

Hoe jij de Nederlandse infrastructuur veiliger gaat maken.

Als objectdeskundige ben je het aanspreekpunt voor ons areaal dat bestaat uit diverse tunnels, viaducten en overige civiele constructies, die jij onder je hoede neemt.

Je kent ze door en door en je deelt die kennis en waarnemingen met het een team van assetmanagers, waar je deel vanuit maakt.

Met jouw analyserend vermogen singaleer je risico’s, breng je oplossingen in kaart en kan je een inschatting maken welke onderhoudsmaatregelen er moeten worden genomen.

Je bent daarmee samen met collega’s de onmisbare schakel in het beheer van al deze objecten.

Vanwege je regelmatige bezoek aan de objecten heb je grote kennis van het areaal en ben je in staat om bezoekers (collega’s en / of externe partijen) te begeleiden.

Vanuit je rol heb je veel contact met onze weginspecteurs en ingenieursbureaus die de (areaal) inspecties voor ons verzorgen.

Als er zich calamiteiten voordoen, dan wordt er een beroep gedaan op jouw kennis en ervaring. Ook heb je een signalerende rol of er aan de wettelijke (veiligheids-) eisen wordt voldaan.

Je faciliteert en geeft gevraagd en ongevraagd advies aan de clustercoordinator van het Hoofdwegennet.

Wat doe je?

 • bewaken van de actuele toestand van de objecten, samen met de andere objectdeskundigen voor verhardingen, electrotechnische installaties en groenvoorziening;
 • uitvoeren van beschikbaarheids-, onderhouds- en gebruiksanalyses voor de civiele kunstwerken binnen het areaal Hoofdwegennet;
 • geven van advies over de betrouwbaarheid van de staat van de objecten of de impact hiervan op de beschikbaarheid;
 • laten) inspecteren en beoordelen van de assets op basis van de wettelijke eisen die gesteld worden aan de objecten die wij beheren;
 • signaleren van risico’s op de objecten tijdens het gebruik en deze onder de aandacht brengen van collega’s;
 • adviseren over beheermaatregelen, die verwerkt worden in de meerjarige instandhoudingsplannen.
 • Tot slot wordt van je verwacht dat je kunt waarnemen bij afwezigheid van andere objectdeskundigen. Hiertoe weet je wat er in de breedte speelt binnen het areaal werk je nauw samen in teamverband.

  Samen met je collega’s zorg je voor goede communicatie en effectieve afstemming. Je levert een bijdrage aan tijdige afhandeling van meldingen en je zet je kennis in voor risico en storings analyses, projecten en beheertaken.

  Zo hou je voortdurend het hogere doel van je werk voor ogen : veiligheid en beschikbaarheid van onze wegen.

  Wat wij aan jou waarderen?

  In deze functie werk je veel samen met met collega’s uit andere kennisvelden, zoals informatievoorzieningelektrotechniek, verkeerskunde en veiligheid.

  Je bent resultaatgericht, kunt goed analyseren en je bent klantgericht. Je kunt goed plannen en organiseren en in een complexe politieke omgeving vind jij makkelijk je weg.

  Je staat open voor vernieuwingen en innovaties binnen het vakgebied en vindt het belangrijk om jezelf te blijven ontwikkelen.

  Wil je meer informatie over de vacature voordat je gaat solliciteren?

  Bel Marco Boekema (clustercoordinator hoofdwegennet) via 06-11453982. Hij staat jou graag te woord.

  Wil je meer weten over de projecten van Rijkswaterstaat? Lees er meer over!

  In verband met de ontwikkelingen rondom het corona virus heeft Rijkswaterstaat een aangepaste selectieprocedure en werken wij vanuit huis.

  De meest actuele informatie vind je via deze .

  Vacaturenummer : ZD-490

 • je hebt een afgeronde mbo-4 opleiding op het gebied van civiele techniek;
 • je hebt ervaring met kunstwerken (tunnels, viaducten en civiele constructies);
 • je hebt ervaring met het werken met informatie- en onderhoudsmanagement-systemen;
 • je hebt ervaring met werken volgens processen (plan-do-check-act) en hebt kennis van relevante wet- en regelgeving, normen en richtlijnen;
 • je bent bereid om kennis op te doen over methodieken zoals RAMS, Systems Engineering, Datamanagement en Assetmanagement.
 • Als jij je ook nog herkent in de volgende eigenschappen : resultaatgericht, overtuigend, plannen en organiseren, omgevingsbewust, wacht dan niet langer en solliciteer!

  Salarisniveau Schaal 9 Salaris Min €2824 - Max €3990 bruto per maand. Het genoemde salaris is gebaseerd op een volledige werkweek.

  Dienstverband Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd Minimaal aantal uur per week 32 Maximaal aantal uur per week 36

  Werk en privé in balans

  Als jij lekker in je vel zit, presteer je beter. Dus vinden we het belangrijk dat jouw werk en privéleven in balans zijn.

  Thuiswerken is, ook als de coronamaatregelen verdwijnen, absoluut mogelijk. Net zoals het werken vanaf iedere andere locatie eigenlijk.

  En je kunt gebruikmaken van onze gunstige verlofregelingen of sparen voor extra vrije dagen.

  Volop doorgroei- en ontwikkelmogelijkheden

  De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Denk aan het volgen van opleidingen en het behalen van certificeringen.

  Ook bieden we loopbaancoaching als je daar behoefte aan hebt.

  Interessante extra’s

  Naast het salaris en vakantiegeld van 8% krijg je jaarlijks een eindejaarsuitkering. Ook ontvang je een individueel keuzebudget (IKB).

  Dit bestaat uit geld (16,37% van je brutojaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen.

  Je kunt bijvoorbeeld een deel van je maandinkomen laten uitbetalen wanneer jij dat wenst, het IKB omzetten in verlof of het besteden aan fiscaalvriendelijke doelen.

  Tot onze andere secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer bedrijfsfitness en volledige vergoeding van je ov-reiskosten woon-werkverkeer.

 • de selectiegeprekken vinden plaats op 1 juni 2021;
 • je woont (of bent bereid te verhuizen) binnen de werkregio;
 • je werkt 1 dag per week vanuit ons kantoor in Terneuzen, 1 dag per week bezoek je de objecten binnen het hoofdwegennet in Zeeland en de andere dagen werk je vanuit ons kantoor in Middelburg en / of Goes (afhankelijk van de aard van de werkzaamheden).
 • Vanwege de huidige coronamaatregelen werken we veel vanuit huis.

 • een (online) voorselectietest of een assessment kan onderdeel zijn van het sollicitatieproces. Het maken van een casus en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, kan eveneens deel uitmaken van het sollicitatieproces.
 • Het inwinnen van referenties maakt deel uit van het sollicitatieproces.

  Acquisitie op onze vacatures wordt niet in behandeling genomen.

  Zee en Delta is een van de zeven regionale onderdelen van Rijkswaterstaat en is sterk verankerd in land en water. Wij beheren de deltawateren, de Noordzee en het zeegebied in Caribisch Nederland en maken het vervoer over deze zeegebieden mogelijk.

  Daarnaast verzorgen we, samen met onder andere kustgemeenten en waterschappen, het kustbeheer van Nederland. Verder borgen we de toegang tot de belangrijke havens van Rotterdam, Amsterdam en Antwerpen en zijn wij internationaal gezien dé gesprekspartner en kennisspecialist als het gaat om ’s werelds drukst bevaren zee : de Noordzee.

  Wij werken veel samen met provincie Zeeland, het departement Mobiliteit en Openbare Werken Vlaanderen, de Haagse beleidsdepartementen en andere organisatieonderdelen van Rijkswaterstaat.

  Kijkend naar de toekomst zetten we onder andere in op windenergie, energiebesparing en -opwekking, onderhoud in de zuidwestelijke delta, de doorontwikkeling van de Deltawerken en het uitvoeringsprogramma Caribisch Nederland.

  Dat laatste doen we onder meer met wegonderhoud, milieuprojecten en verbetering van haveninfrastructuur. In totaal werken er ongeveer 640 mensen bij ZD, verspreid over vier directies : Netwerkontwikkeling, Netwerkmanagement, Bedrijfsvoering en Rijksrederij.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier