Werkstudent | WO | Transaction Tax | Amsterdam
Ernst & Young AG
Amsterdam, Netherlands
31 dagen geleden

Elke fusie of overname (M&A) heeft verschillende fiscale gevolgen. Of het nu om een acquisitie, desinvestering, herfinanciering, herstructurering of beursgang gaat.

Als dit iets is wat jouw interesse heeft en jij daarnaast ook nog eens graag op projectmatige basis werkt, dan ontmoeten we je graag! Jouw uitdaging Het begrijpen en inschatten van fiscale gevolgen kan potentiele transactierisico’s verminderen, meer kansen schappen en cruciaal inzicht verschaffen tijdens de onderhandelingen voor jouw klant.

Het is aan jou om de klant, van multinationals en private equity partijen tot kleine ondernemingen in zowel binnenlandse als grensoverschrijdende situaties, hier zo goed mogelijk over te adviseren.

Jouw verantwoordelijkheden Je bent verantwoordelijk voor de begeleiding van M&A’s van A tot Z. Gedurende de eerste fase is het jouw taak om te bepalen welke gebeurtenissen in het verleden mogelijk een impact in de toekomst kunnen hebben, voordat de koopovereenkomst wordt getekend.

Tijdens deze fase ondersteun je de uitvoering van een fiscaal due dilligence onderzoek, waarin potentiele fiscale risico’s in kaart worden gebracht.

Daarna, in fase twee, is het jouw taak om de aangekochte onderneming in lijn te brengen met de (aandeelhouders)structuur van jouw klant.

Gedurende deze fase moet jij jouw klant adviseren over de fiscale gevolgen van zijn commerciële beslissingen. Dit ben jij : Solliciteer snel als jij de match bent waar wij naar op zoek zijn : -

 • Je zit in je laatste fase van Fiscaal Recht of Fiscale Economie;- Communicatief vaardig zowel in Nederlands als in Engels;
 • Een proactieve houding, waarbij we ambitie en inventiviteit graag terug zien; - Een sterke teamplayer maar ook comfortabel genoeg met individuele taken;
 • Je bent analytisch sterk. Jouw carrièremogelijkheden bij EY Bij EY staat training en voortgang voorop. Wij investeren graag in jou en jouw kennis, dat bepaalt immers de kwaliteit van onze diensten.
 • Je wordt gecoacht en neemt daarbij zelf de regie over je ontwikkelingsmogelijkheden en kansen. Daarnaast bieden we je : -

 • Een uitdagend en enerverend takenpakket in een snel veranderende innovatieve regio;- Ruimte voor persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling;
 • Vrijheid en flexibiliteit om je rol uit te oefenen op de manier die het beste bij jou past;- Internationaal georiënteerde trainingsprogramma’s op zowel hard-
 • als softskill niveau;- Marktconforme arbeidsvoorwaarden. Belangstelling?

  Voor meer informatie over de procedure kun je contact opnemen met Josephine Marres, Campus Recruiter via +31 6 21251191 of via .

  Wil je meteen solliciteren? Make your mark, apply now!

  Solliciteren
  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, geef ik neuvoo toestemming om mijn gegevens te verwerken en mij e-mailwaarschuwingen te sturen, zoals beschreven in neuvoo's Privacybeleid . Ik kan mijn toestemming intrekken of me op elk moment afmelden.
  voortzetten
  Aanvraagformulier