Afstudeeropdracht Waterbouwkunde
Antea Group
Heerenveen, Netherlands
47 dagen geleden

Dit is jouw uitdaging

De invloed van klimaatverandering en het daardoor veroorzaakte smelten van het landijs op Groenland en Antarctica heeft grote gevolgen voor de zeespiegel.

De meest pessimistische schattingen voor de komende 100 jaar spreken momenteel van een stijging van 180 centimeter op de open oceaan en 150 centimeter in de Noord-

en Oostzee. De meest voor de hand liggende oplossing om dit probleem het hoofd te bieden is om de circa 30 000 kilometer aan kustlijn grenzend aan deze zeeën te versterken en verhogen.

Antea Group denkt groter. Wat als we de Noordzee op twee plaatsen indammen? Eén dam tussen Schotland en Noorwegen, en één dam tussen Engeland en Frankrijk.

Hiermee wordt het smeltwater van de polen op de oceaan gehouden en kunnen de waterpeilen in de Noord- en Oostzee op het huidige peil gehouden worden.

Eén integraal plan om de voeten van heel Noord-Europa droog te houden, en wellicht goedkoper dan deeloplossingen per land.

Het klinkt groot, meeslepend en complex; en dat is het ook. Vandaar dat we bij de basis beginnen. In een eerste studie zijn wij op een relatief hoog abstractieniveau op zoek naar de technische en economische invulling van Plan O.

De onderzoeksvragen die wij hierbij beantwoord willen hebben zijn :

 • de benodigde ingrepen voor het klimaat-proof maken van de gehele Noord- en Oostzee kust en daaraan gekoppelde technische uitdagingen, risico's en kosten;
 • de meest kansrijke locatie voor het realiseren van de Anglo-Scandinavische muur en bijbehorende technische uitdagingen, risico's en kosten;
 • welke sociaaleconomische en ecologische uitdagingen zijn verbonden aan het indammen van de Noordzee (denk aan invloed op zoutgehalte, vismigratie, scheepvaart, etc.
 • inventarisatie, geen uitwerking).

  Wat vragen we van jou?

  In een wereld die snel verandert zijn we op zoek naar mensen met ambitie, met passie voor hun werk. Professionals die vakkennis combineren met de wil om het beste uit zichzelf en anderen te halen.

  Om voor deze functie in aanmerking te komen :

 • je studeert aan een (technische) universiteit in de richtingen Waterbouwkunde of Watermanagement;
 • je hebt een ondernemende en pro-actieve houding;
 • je bent in staat ruimdenkend naar oplossingen te zoeken en geen problemen maar uitdagingen te zien;
 • je beschikt over goede schriftelijke en communicatieve vaardigheden.
 • Werken bij Antea Group

  Bij Antea Group geloven we dat jouw toegevoegde waarde het grootst is als je met plezier naar je werk gaat. Inhoudelijke uitdaging en ruimte om jezelf te ontwikkelen vinden we daarom belangrijk.

  Daarnaast bieden wij uitstekende arbeidsvoorwaarden die je kunt aansluiten op jouw wensen en behoeften. Antea Group kent een informele bedrijfscultuur.

  We gaan voor kwaliteit, maar zonder al te veel omhaal. Kortom, je voelt je snel thuis in onze organisatie.

  Antea Group en Infra

  Als onafhankelijk ingenieurs- en adviesbureau is Antea Group actief binnen alle facetten van onze leefomgeving. Onze infrastructuur is daar één van.

  Van weg tot waterwerk, van brug tot aquaduct. De businesslijn Infra werkt aan verbindingen over land, water en onder de grond.

  Antea Group beheerst hierbij de volledige keten, van planstudie tot assetmanagement.

  Solliciteren
  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, geef ik neuvoo toestemming om mijn gegevens te verwerken en mij e-mailwaarschuwingen te sturen, zoals beschreven in neuvoo's Privacybeleid . Ik kan mijn toestemming intrekken of me op elk moment afmelden.
  voortzetten
  Aanvraagformulier