Consultant / Docent Integrale Brandveiligheid
Obex
Simon Stevinweg 276827 BS Arnhem, NL
5 dagen geleden

Obex vormt, samen met de directe zusterbedrijven Brafon en Tesmo, een integrale veiligheids-kennisketen. Met deze partijen kunnen wij onze klanten een totaalpakket leveren aan (brand)veiligheidsopleidingen, advisering en (brand)veiligheidsmanagement.

Binnen deze drie-eenheid richt Obex zich met name op de technische aspecten, waar de andere bedrijven zich meer richten op de proces / projectmatige kant van brandveiligheid (Brafon) en organisatorische kant (Tesmo) van (brand)veiligheid.

Obex is een ondernemende organisatie die zich volledig heeft gespecialiseerd in het leveren van kennis over brandveiligheid in de breedste zin van het woord.

Naast het opleiden van deskundigen in brandveiligheid, verzorgt Obex ook meerdere brandveiligheidsdiensten zoals : Diensten van Obex en Brafon zijn o.

 • a. : Verzorgen van opleidingen op het gebied van brandveiligheid aan o.a. installateurs, adviseurs, brandweer, vastgoedbeheerders en eindgebruikers;
 • Uitvoeren van brandveiligheidsonderzoeken; Opstellen van beleidsplannen; Opstellen van programma’s van eisen voor brandveiligheidsinstallaties;
 • Uitwerken van gelijkwaardigheidsoplossingen en -berekeningen; Integrale advisering en ontwerpen van brandveiligheidsoplossingen;
 • Begeleiden uitvoering van complete bouwkundige, installatietechnische en organisatorische; brandveiligheidsmaatregelen; Bouwplantoetsen brandveiligheid;
 • Fire Safety Engineering; Uitvoeren van brandveiligheidsinspecties; Opstellen ontruimingsplannen; Opstellen directiebegroting;
 • Begeleiden aanvraag vergunningen; Functieomschrijving Consultant / Docent De afgelopen jaren hebben Brafon, Obex en Tesmo een sterke groei doorgemaakt waardoor de organisatie momenteel bestaat uit ca.

  25 personen. Deze groei is o.a. te danken aan de hoge kwaliteit die wij bieden en onze ondernemende instelling. Om deze groei te continueren zijn wij op zoek naar een ervaren ondernemende consultant / docent integrale brandveiligheid met een gedegen achtergrond binnen de brandveiligheid.

  Het is een zeer gevarieerde functie waarbij een beroep wordt gedaan op je zelfstandigheid en integrale kennis over brandveiligheid.

  Omdat ieder gebouw uniek is in gebruik, organisatie, risico en indeling lever je als Obex consultant maatwerk. Je analyseert de risico’s en denkt in mogelijkheden.

  Je biedt onze klanten een kosten effectieve oplossing en bent verantwoordelijk voor het opstellen van inhoudelijke rapporten en adviezen.

  Jouw dagelijkse taken en verantwoordelijkheden als consultant zijn onder meer : Het zelfstandig uitvoeren van projecten zoals bouwplantoetsingen, gebouwinspecties en brandveiligheidsonderzoeken voor nieuwe en bestaande gebouwen.

  Het analyseren van alle factoren die bij onze opdrachtgever het brandveiligheidsniveau beïnvloeden en dat vertalen in een plan van aanpak waarbij een hoge kosteneffectiviteit wordt nagestreefd.

  Uitvoeren gelijkwaardigheidsberekeningen als brandoverslag-, opvang en doorstroomcapaciteit-, vuurbelasting en de bepalingsmethode beheersbaarheid van brand.

  Verantwoordelijk voor het digitaal verwerken van de projectgegevens. Doortastend optreden derden m.b.t. informatie verzamelen.

  Beheren en verwerken van de inspectie gegevens. Rapporteren / aanbevelingen doen / vervolg onderzoeken aangeven. Opstellen van beleidsplannen, werkomschrijvingen en rapporten.

  Jouw dagelijkse taken en verantwoordelijkheden als docent zijn onder meer : Verzorgen van opleidingen m.b.t. installatietechnisch en / of bouwkundige brandveiligheid Zelfstandig beheren van opleidingen Zelfstandig ontwikkelen van nieuwe opleidingen Je werkgebied omvat heel Nederland, waarbij gedeeltelijk vanuit huis gewerkt wordt.

  Onze vaste standplaats voor opleidingen is Doorwerth. We geven echter ook veel cursussen bij onze klanten op locatie. In sommige situaties zijn dit middag / avond cursussen.

  Functie eisen : De absolute voorwaarden die wij stellen zijn dat je het klappen van de zweep kent van brandveiligheid in gebouwen en bij voorkeur in het bezit bent van de volgende erkende brandveiligheidsdiploma’s : Brandpreventiedeskundige I Projecteringsdeskundige BMI / OAI Specialist Bouwkundige Brandveiligheid Fire Safety Engineering Noodverlichtingsdeskundige en opsteller Ontruimingsplan zijn een pré.

  Tevens moet je over de eigenschappen beschikken om enerzijds exact volgens de regels te werken en anderzijds deze regels helemaal los te laten in het kader van risico gericht denken.

  Wat betreft het verzorgen van opleidingen, is het belangrijk dat je het leuk en uitdagend vindt om jouw kennis te delen met de cursisten.

  Ervaring is geen vereiste, maar natuurlijk wel een pré. Opleiding : HBO werk en denkniveau en minimaal een afgeronde MBO technische opleiding bouwkunde of vergelijkbaar.

  Diploma Brandpreventiedeskundige en / of projecteringsdeskundige BMI / OAI of gelijkwaardig is een vereiste Verdere eisen : Sterke didactische kwaliteiten Flexibiliteit, geen 9 tot 5 mentaliteit Analytisch Accuraat Resultaat en klantgericht Goede uitdrukkingsvaardigheden, schriftelijk en mondeling Rijbewijs B VOG Geboden : Natuurlijk bieden we je prima primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden zoals 30 vakantiedagen, studieregeling en een pensioenregeling.

  Vanzelfsprekend krijg je de beschikking over alle middelen om je functie te kunnen uitoefenen zoals een bedrijfsauto, notebook en een mobiele telefoon, maar het allerbelangrijkste is Dat je de unieke kans krijgt om jouw kwaliteiten en visie verder te ontplooien en een directe bijdrage te leveren aan het succes.

  Dat jij die baan krijgt, die aansluit op jouw behoefte om jouw kennis en ervaring m.b.t. brandveiligheid toe te passen en te delen.

  Dat je gemotiveerd wordt om initiatieven te nemen en om jezelf nog beter te ontwikkelen op dit interessante vakgebied.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier