Leerkracht kleuters
Mariaschool Rijswijk
Rijswijk
5 dagen geleden

Leerkracht kleuters

De Mariaschool in Rijswijk is gehuisvest in een prachtig karakteristiek gebouw. De basisschool bestaat al meer dan 100 jaar en heeft dan ook een rijke historie.

De school wordt gezien als een dorpsschool midden in de stad. Door inspanningen van kinderen, ouders, team en bestuur houden we de school modern en toekomstgericht.

Op dit moment telt de school 180 leerlingen verdeeld over 8 groepen. Wij werken met IPC en dit vraagt om ander onderwijs.

Onderwijs waarbij er naast kennis ook aandacht is voor vaardigheden en inzicht. IPC biedt een combinatie tussen relevante kennis, vaardigheden en inzicht, waardoor kinderen beter leren omgaan met de complexiteit van de 21ste eeuw.

Onze slogan is : Samen bouwen aan de toekomst’.

Als je bij ons komt werken

Kom je te werken in een team dat bestaat uit 18 leuke collega’s waaronder leerkrachten, een algemeen schoolmedewerker, vakleerkrachten gym, intern begeleider, aanjagers van stuurgroepen en een directeur.

Rond 7 : 45 uur begint jouw schooldag. Je bereidt je lessen voor en drinkt koffie of thee in de teamkamer met je collega’s.

Om 8 : 20 uur gaan de schooldeuren open en komen de kinderen binnen. Om 8 : 25 uur gaat de eerste bel en komen de kinderen naar binnen.

Zij starten de dag met een boekje of een praatje met andere kinderen. Om 8 : 30 uur begin jij met de kring, je gaat aan de slag met taaloefeningen of een rekenles vanuit Kleuteruniversiteit.

Dit doe je volgens het IGDI-instructiemodel. Na de kring maken de kinderen werkjes uit de kast of ze spelen in de hoeken.

In de loop van de ochtend ga je met de kinderen spelen op het prachtige binnenplein van de school. Vanaf 12 : 00 uur gaan de kinderen met pauze.

Jij zet vast de les voor de middag klaar en eet jouw boterhammen in de teamkamer samen met je collega’s. Om 13 : 00 uur begint het middagprogramma met woordenschat en daarna spelen de kinderen met jou volgens het Early Years principe.

De dag eindigt voor de kinderen om 15 : 00 uur en de meeste collega’s gaan rond 17 : 00u naar huis. Behalve op de woensdag dan stoppen de lessen om 12.00 uur.

Jij past bij ons

Als je bereid bent om je te verdiepen in Early Years van IPC en het onderzoekend leren (werken met units / thema’s). Je wilt kinderen leren samen werken, zelf informatie te zoeken en ze te begeleiden in deze zoektocht.

Je vindt het leuk om klasdoorbrekend te werken en je wilt niet op je eigen eilandje’ lesgeven. Je bent een kritisch denker die collega’s feedback durft te geven.

Jij durft te reflecteren, uit te proberen en te onderzoeken met leerlingen en collega’s.

Verder beschik je over een Pabo-diploma of een certificaat waarmee de bevoegdheid kan worden aangetoond. Ben jij leraar ondersteuner en wil jij de Pabo opleiding gaan volgen of ben jij zij-instromer en wil jij met jouw talent voor de klas dan nodigen we je van harte uit om te solliciteren en gaan we graag met jou in gesprek.

Wat kan je van ons verwachten?

Een team waar iedereen zich veilig voelt en waar aandacht is voor elkaar. Wij leren graag met en van elkaar. Wij zijn een school waar ontwikkeling voor iedereen voorop staat.

We geloven in kwaliteiten en dat leren altijd mogelijk is voor kinderen en voor onszelf. Wij werken met blokplanningen zo besteden wij dus veel aandacht aan doelgericht en opbrengstgericht onderwijs.

Wij bieden jou :

 • Een jaarcontract met bij goed functioneren zicht op een vast dienstverband binnen de Mariaschool of de Laurentius Stichting;
 • Een dienstverband voor 2 tot 3 dagen per week (0,6375 WTF). Wil je graag meer uren werken en heb je ook interesse in de midden / bovenbouw dan is dit bespreekbaar;
 • Een bruto maandsalaris volgens de CAO primair onderwijs schaal L10, tussen €2.738,- en €4.206,- afhankelijk van je werkervaring;
 • Een breed aanbod aan opleidingsmogelijkheden binnen Laurentius Leert.
 • De Mariaschool in Rijswijk is onderdeel van de Laurentius Stichting. De stichting heeft 29 scholen, ruim 9000 leerlingen en 872 leerkrachten en schoolleiders.

  De Laurentius Stichting wil bijzonder goed onderwijs bieden vanuit de katholieke grondslag.

  Informatie

  Wil jij onze school leren kennen en een middagje meekijken om te zien hoe wij werken in de kleuterklas met Early Years, neem dan snel contact op met Frédy Beekkerk van Ruth, directeur via 070 395 40 50.

  Ingangsdatum van de functie : 1 mei 2022

  Ben jij eerder of later beschikbaar dan is dit bespreekbaar.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier