Promotietraject voor arts of apotheker
Erasmus MC
Rotterdam, Zuid-Holland
3 dagen geleden

Functie inhoud

Kritiek zieke kinderen die worden opgenomen op de Intensive Care Kinderen hebben vaak infecties waarvoor antibiotische behandeling nodig is.

Op dit moment krijgen patiënten antibiotica in een standaard dosering toegediend, wel rekening houdend met het gewicht van de patiënt en indicatie.

Bij kritisch zieke kinderen is er echter waarschijnlijk een andere farmacokinetiek. In deze studie willen we onderzoeken of de blootstelling aan antibiotica voldoende is en welke variabelen hier invloed op hebben om zo beter antibiotica te kunnen doseren en infecties beter te kunnen behandelen.

Het onderzoek is deel van een onderzoeksamenwerking tussen de afdelingen Intensive Care (volwassenen en kinderen) en Apotheek, waarin we antibiotica therapie willen optimaliseren.

Hierbij maken we gebruik van innovatieve laboratorium methodes en wiskundige modellen (NONMEM). Gezien het onderwerp van de studie, de setting van de Intensive Care Kinderen en de nauwe samenwerking met de Apotheek is dit promotietraject dan ook een uitstekende voorbereiding voor verschillende vervolgopleidingen.

Werkomgeving

De Intensive Care Kinderen (ICK) van het Erasmus MC-Sophia is een internationaal erkende IC met innovatieve, supraregionale en topreferente patiëntenzorg en is daarin leidend en grensverleggend.

De ICK behoort tot de top 5 in Europa op het gebied van onderzoek, patiëntenzorg en onderwijs waarin patiëntveiligheid geïntegreerd is.

De Apotheek van het Erasmus MC is een moderne, dynamische afdeling in een omgeving waar de nieuwste medische en farmaceutische ontwikkelingen plaatsvinden.

Er wordt gestreefd naar een herkenbare toppositie op het gebied van farmaceutische patiëntenzorg, onderwijs, onderzoek en opleiding.

Je werkt nauw samen met artsen, verpleegkundigen en ziekenhuisapothekers in een leuk en open team. Je hebt een uitdagende functie binnen het grootste Universitair Medisch Centrum van Nederland met hoge ambities op het gebied van zorg, onderwijs en onderzoek.

Profiel

 • Je bent een enthousiaste en gedreven (basis)arts of apotheker.
 • Competenties op het gebied van analytisch denken, communicatieve vaardigheden (kunnen omgaan en betrokken zijn met zieke kinderen en ouders), samenwerken en het overbrengen van enthousiasme voor de studie(voortgang) zijn essentieel.
 • Eigenschappen die verder tot aanbeveling strekken voor de functie zijn : ervaring met wetenschappelijk onderzoek, ervaring met aanleggen en onderhoud van grote databases, enige management of organisatorische ervaring en goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid in zowel Nederlandse als Engelse taal.
 • Interesses in infectieziekten, farmacokinetiek, wiskundige modellen en werken in een multidisciplinair teams strekken tot aanbeveling.
 • Bekijk hier de voorwaarden voor indiensttreding bij Erasmus MC.

  Wat bieden wij

  Een uitdagende functie binnen het grootste Universitair Medisch Centrum (UMC) van Nederland met hoge ambities op het gebied van zorg, onderwijs en onderzoek.

 • Een tijdelijk dienstverband voor de duur van 4 jaar.
 • Een bruto maandsalaris van maximaal € 4.615,- (schaal 10) bij een volledige werkweek van 36 uur.
 • Uitstekende secundaire voorwaarden, zoals een eindejaarsuitkering die al in november uitgekeerd wordt en een persoonlijk reiskostenbudget.
 • Een pensioenverzekering bij het ABP. Wij nemen circa 2 / 3 van de maandelijkse bijdrage voor onze rekening.
 • Bijzondere voordelen, zoals een fysiotherapeut en een fietsenmaker van de zaak. En er is ook een sportclub waar je na werktijd aan de conditie kunt werken.
 • Alle arbeidsvoorwaarden zijn conform de cao Universitair Medische Centra

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier