Junior Commissiesecretaris
openbaar ministerie
Rotterdam
5 dagen geleden

Junior Commissiesecretaris

Wil je werken in een team dat zich richt op het ontnemen van vermogen van criminelen?

Wat ga je doen?

Het accent van de werkzaamheden is gericht op afpakken. Deze secretaris is voornamelijk werkzaam op het politiebureau en is verbonden aan het integraal afpakteam ConfisQ.

De secretaris ondersteunt de officier van justitie in de onderzoeken en speelt een actieve rol in het promoten van de activiteiten van het team.

Het gaat niet alleen om het beoordelen van zaken, maar er wordt ook gevraagd om na te denken over nieuwe mogelijkheden om wederrechtelijk verkregen voordeel te ontnemen.

Hoe kunnen we in samenwerking met onze ketenpartners de criminelen, overlastgevers, patsers hun geld, auto’s en sieraden afnemen?

Hoe kunnen we rechtsherstel toepassen met de mogelijkheden van slachtofferbeslag? Hoe gaan we om met afpakken en jeugd? Durf je beslag te leggen in het buitenland?

Heb jij hier ideeën over en wil je die uitgevoerd zien?

Wie ben jij?

 • Je hebt een afgeronde universitaire opleiding Nederlands recht en goede kennis van het straf- en strafprocesrecht en civiel effect.;
 • Je bent creatief, flexibel en zelfstandigheid;
 • Je beschikt over goede mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden en je bent resultaatgericht en besluitvaardig;
 • Je analytisch vermogen is goed ontwikkeld en je neemt graag initiatief;
 • Samenwerken is vanzelfsprekend voor je;
 • Je hebt de flexibiliteit en de nieuwsgierigheid om deel uit te maken van en om te kunnen gaan met organisatieveranderingen.
 • Waar kom je te werken?

  Je komt te werken in een jong team dat onderdeel uitmaakt van het team regionale onderzoeken (TRO) binnen het Parket Rotterdam.

  TRO is een team dat bezig is met ondermijningszaken, veelal in samenwerking met LP en FP. De Rotterdamse TRO-Officieren maken deel uit van de groep landelijke specialisten in de aanpak van ondermijning.

  Dit heeft alles te maken met de aanwezigheid van de Rotterdamse wereldhaven en de goede informatiepositie in de regionale ondermijningsaanpak.

  TRO houdt zich bezig met onderzoeken op het terrein van zware georganiseerde criminaliteit, corruptie, fraude, afpakken, witwassen, mensenhandel en mensensmokkel.

  Ook verzoeken in het kader van internationale rechtshulp worden binnen het team afgehandeld. Binnen het integrale afpakteam werken OM, politie, Belastingdienst, RIEC,

  FIOD en een deurwaarder intensief samen.

  Arbeidsvoorwaarden

  De functie is gewaardeerd in schaal 9 CAO Rijk. Afhankelijk van ervaring en opleiding kan inschaling plaatsvinden in de aanloopschaal 8 CAO Rijk.

  Overige arbeidsvoorwaarden

  Naast het salaris ontvang je een individueel keuzebudget (IKB). Dit bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd.

  Die tijd zijn bovenwettelijke uren, naar rato omvang dienstverband en leeftijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen.

  Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van het budget te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in extra verlof en andersom, of besteden aan fiscaalvriendelijke doelen.

  De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je ov-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

  Werken bij het Openbaar Ministerie

  Het Openbaar Ministerie (OM) zorgt voor opsporing en vervolging van strafbare feiten. Bij het OM werken ruim vijfduizend medewerkers met diverse (culturele) achtergronden, opleidingen en kwaliteiten.

  Het is belangrijk dat alle collega’s zich bij het OM thuis voelen en gerespecteerd en gewaardeerd worden. Ook in talent en groei. Lees hier meer.

  Bijzonderheden

  De sollicitatiegesprekken staan gepland op 30 augustus 2022.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier